Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ - " όπως θέλουν να ρίξουν τον Πούτιν με τον πόλεμο, έτσι θέλουν να ρίξουν και τον Ερντογάν με πόλεμο- ΠΟΙΟΣ είναι εύκαιρος;"

 



Τουρκία: Ξεκινά - επίσημα - η ‘διασυνοριακή επιχείρηση’ στη βόρεια Συρία

" Ο Ερντογάν θα δώσει σήμα για έναρξη μετά τη συνεδρίαση

 Σε δήλωση μετά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Σύντομα αρχίζουμε να κάνουμε νέα βήματα σχετικά με τα ελλείποντα μέρη του έργου που ξεκινήσαμε για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών σε βάθος 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας.

 Είναι το κέντρο συχνών επιθέσεων, παρενόχλησης και παγίδων κατά της χώρας μας και των ασφαλών ζωνών μας.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στην κορυφή της επιχειρησιακής μας προτεραιότητας. Αυτές οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μόλις οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι δυνάμεις πληροφοριών και ασφαλείας μας ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους», είπε.

https://www.echedoros-a.gr/2022/05/blog-post_597.html?m=1&fbclid=IwAR3dX0rcfsPCH_8G7TNuSTqILw9SXQKR0Z8fhXEYuIlhdQyOM22boxGq0jw

" Mε σύρραξη απειλεί πλέον η Τουρκία κλιμακώνοντας περαιτέρω την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προχώρησε σε ξεκάθαρες απειλές κατά της Ελλάδας, εγείροντας ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ με την οποία καταρρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς και την ανυπόστατη επιχειρηματολογία της Άγκυρας.

Ο Μ.Τσαβούσογλου μίλησε σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, και απάντησε σε σχετική ερώτηση μιλώντας κατά της χώρας μας επ αφορμής του γνωστού πλέον αφηγήματος της Άγκυρας για την δήθεν αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου" 

https://warnews247.gr/i-agkyra-apeilei-eftheos-me-syrraxi-den-blofaroume-tha-prochorisoume-an-den-symmorfotheite-sto-trapezi-oi-vaseis-ton-ipa/