Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

αυτοί γνωρίζουν- εμείς δεν γνωρίζουμε αν το κακό ξεσπάσει πρώτα στην Μαύρη θάλασσα και μετά στο ΑΙΓΑΙΟ ή το αντίθετο

 




Όμως η πραγματικότητα λέει ότι οι περιοχές αυτές είναι συγκοινωνούντα δοχεία άμεσων γεωπολιτικών εξελίξεων που σχεδιάστηκαν εδώ και πολύ καιρό.

Σήμερα μας εκμυστηρεύθηκε κάποιος τον λογισμό του:  

" αυτή η κόντρα μεταξύ Σουλτάνου και Έλληνα πρωθυπουργού μου μοιάζει με θεατρική παράσταση με άσχημο φινάλε, σαν να μαλώνουν μικρά παιδιά, λίγο πριν πιαστούν στα χέρια, αν και η Ελληνική πλευρά φαίνεται πιο ψύχραιμη" 

Εμείς τον παραπέμψαμε στην ειδησεογραφία και αν μπορεί μέσω αυτής να βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

«Κίνδυνος πολέμου Ρωσίας – ΝΑΤΟ η αποστολή βρετανικών πλοίων στην Οδησσό»

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας  Κωνσταντίν Σίβκοφ, σε συνέντευξή του στην Vzglyad, εκτίμησε την ιδέα της υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Λίζ Τρας να στείλει πολεμικά πλοία για να «απελευθερώσουν» και να συνοδεύσουν εμπορικά πλοία με σιτηρά από την Οδησσό. 

Σύμφωνα με τον Σίβκοφ, η εμφάνιση πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα θα δημιουργήσει πρόσθετη ένταση.

Ο αναλυτής θεώρησε ότι, υπό την κάλυψη της συνοδείας των εμπορικών πλοίων με σιτηρά, τα βρετανικά αντιτορπιλικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά βαρέων όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία.

«Η άλλη πλευρά του ζητήματος υπάρχει το συμφέρον της Δύσης να επιστρέψει τα πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και άλλων κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας», είπε ο εμπειρογνώμονας.

Ο Σίβκοφ προειδοποίησε ότι εάν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, θα αυξηθούν οι κίνδυνοι επαφής πυρός με το ρωσικό ναυτικό. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο επιλογές για την εξέλιξη των γεγονότων.

Η πρώτη επιλογή είναι ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ μπορούν να προκαλέσουν τη ρωσική πλευρά και να χτυπήσουν τα στρατεύματα.

 Μετά από αυτό, η Μόσχα θα αναγκαστεί να απαντήσει με παρόμοιο τρόπο. 

 

Η δεύτερη επιλογή είναι ότι τα βρετανικά αντιτορπιλικά μπορούν να παραβιάσουν τα ρωσικά χωρικά ύδατα και ως απάντηση στις απαιτήσεις να τα εγκαταλείψουν, θα ανοίξουν πυρ κατά του ρωσικού στρατού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2022/05/blog-post_500.html#more

Το τουρκικό σκάφος Γιουνούς στο «σημείο διχοτόμησης» του Αιγαίου

Στο χάρτη απεικονίζεται η περιοχή όπου θα πλεύσει το τουρκικό σκάφος επιστημονικών ερευνών Γιουνούς. Το σκάφος μπορεί να είναι παλαιό, χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες, αλλά για την Άγκυρα το ζητούμενο δεν είναι οι έρευνες, αλλά η επίδειξη δύναμης και σημαίας στην «καρδιά του Αιγαίου», εκεί που θέλει εδώ και δεκαετίες να επιβάλλει τη διχοτόμηση του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/to-toyrkiko-skafos-gioynoys-sto-simeio-dichotomisis-toy-aigaioy-me-tin-athina-se-amichania-kai-lathos-stratigiki/

Το γεγονός είναι ότι όσοι πονάνε την Ελλάδα ενδιαφέρονται να κατανοήσουν που πάει το πράγμα πέρα από τις  πολεμικές ιαχές.

Όλα αυτά που ακούγονται φέρουν  και άσχημους  ισολογισμούς όταν υλοποιούνται σκοτεινά σχέδια.

Πόσοι άραγε κάνουν τούτες τις ώρες προσευχή να υλοποιηθεί το ΣΧΕΔΙΟ    του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και να εξουδετερωθούν οι αντίχριστοι μηχανισμοί ; 

  ΣΤΩΜΕΝ  Καλώς 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.