Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

" τους τρέφουν με ΧΡΙΣΤΟ αλλά δεν μπορούν να ταίσουν την πείνα τους" - "αυτό επαφίεται σε εμάς"

 


 ΠΕΙΝΑ φέρνει τον ΕΜΦΥΛΙΟ και ο εμφύλιος την πείνα  - μια εικόνα που έρχεται εδώ σε εμάς για να μας χτυπήσει καμπάνα. 

Δεν τους έφτανε η πείνα , οι αρρώστιες , έχει εισέλθει στην καθημερινότητα τους και ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ.

  Πίσω από το Εμφύλιο κρύβονται οι ίδιοι και οι ίδιοι κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου που θέλουν να εξαθλιώσουν λαούς πονεμένους και να υφαρπάξουν τους θησαυρούς της γης τους.

Άραγε Έλληνες μας θυμίζει τίποτε αυτό που αυτές τις ώρες έρχεται και μας ακουμπάει δραματικά;

Όμως ζει ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ ημών και πορεύεται ενώπιον των Εθνών αυτών για να τα σώσει.

όπου υπάρχει ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ και διαδίδεται έστω και με  φοβερές συνθήκες υπάρχει και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 

διαβάζουμε το μήνυμα του Πατριαρχικού Επίτροπου  του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  στο Ανατολικό Κογκό ( Επισκοπή Γκόμα) Αρχιμ. π. Τιμόθεου Ντούμπα  που ζει εκεί αυτό το δράμα και μας το μεταφέρει με γλαφυρό τρόπο  με όλες τις αλήθειες - που ζούμε και εμείς ήδη. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΓΚΟΜΑΣ

27.05.2022
Αρκετές τοποθεσίες έχουν καταληφθεί από το πρωί της Τετάρτης 25 Μαΐου από αντάρτες της M23 στα εδάφη Rutshuru και Nyiragongo στο Βόρειο Κίβου ( Γκόμα). Αυτά τα μέρη περιλαμβάνουν την Kibumba, την περιοχή Nyiragongo περίπου 20 χλμ από την Goma και την περιοχή Kanombe, στο Rutshuru. Αυτές οι περιοχές έπεσαν στα χέρια των ανταρτών μετά από σφοδρές μάχες τις οποίες ακολούθησαν ταυτόχρονες επιθέσεις των ανταρτών της M23 εναντίων του στρατού στις δύο περιοχές. Η οδική κυκλοφορία στην Εθνική Οδό αριθμό 2, Goma-Rutshuru, παραμένει επίσης αποκομμένη στην Kibumba
Μέλημα και στόχος αυτών που κινούν αυτόν τον πόλεμο είναι η αποσταθεροποίηση της περιοχής και η πώληση όπλων. Το Τμήματα του Ανατολικού Κονγκό είναι συχνά ασταθές. Στις τάξεις των ανταρτών υπάρχουν Κονγκολέζοι και ξένοι Αφρικανοί που πληρώνονται από ξένες δυνάμεις.
Οι λόγοι αυτού του πολέμου και αυτής της γενοκτονίας κατά του πληθυσμού του Ανατολικού Κονγκό είναι πολλαπλοί. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι και μέσα στην χώρα μας που συντηρούν την κατάσταση αυτή, που τους βολεύει και τους ωφελεί. Οι περισσότεροι αντάρτες και ένοπλες συμμορίες είναι βαριά οπλισμένοι. Με όπλα που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές τους. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι γειτονικές χώρες τους υποστηρίζουν με τη συνενοχή ορισμένων δυτικών χωρών ( Γαλλία, Βέλγιο, Αμερική).



Η Ανατολική πλευρά του Κονγκό είναι γεμάτη χρυσό, ο οποίος δεν αποφέρει κανένα όφελος στον ντόπιο πληθυσμό, όποτε υπάρχει εξέγερση, εκεί αρχίζει ή γίνεται μόνο στις περιοχές γύρω από τα ορυχεία για την παράνομη εκμετάλλευσή τους προς όφελος των ξένων δυνάμεων, που συντηρούν τις Αφρικανικές εξουσίες. Ένας ντόπιος Πρόεδρος Κράτους δεν μπορεί να σταθεί στην εξουσία αν δεν έχει άδεια, ευλογία και στήριξη από τα κράτη αυτά.

Πολλές φορές, ακόμη και ο πληθυσμός που ζει γύρω από τις Βάσεις των Μονάδων των Ηνωμένων Εθνών εδώ έχει σφαγιαστεί χωρίς καμία παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ο λόγος που προβάλλουν είναι ότι δεν είναι στην εντολή τους να επέμβουν, αλλά εναπόκειται στους στρατιώτες της χώρας να επέμβουν, και αυτοί παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στους στρατιώτες της χώρας μόνο όταν οι τελευταίοι τους το ζητήσουν. Ασαφή και παράλογα πράγματα.
Η νέα τακτική των ταραχοποιών που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση εις βάρος των συμπολιτών τους ή όχι είναι επίσης να βάλουν τις φυλές η μία εναντίον της άλλης. Εκμεταλλεύονται τη φτώχεια τους, οπλίζοντας τον έναν εναντίον του άλλου για να δημιουργήσουν εμφύλιους πολέμους.
Οι στρατιώτες μας είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένοι και κακοπληρωμένοι. Πολλές φορές δεν πολεμούν ή και δεν αντιστέκονται στα εχθρικά πυρά.
Οι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα και κάτω από τα χτυπήματα των όπλων.
Ολόκληροι πληθυσμοί φεύγουν, εκτοπίζονται χωρίς να ξέρουν πού πηγαίνουν και γιατί τους σκοτώνουν ανηλεώς.


Υπάρχει και συνενοχή στην κορυφή του κράτους. Μερικοί Στρατηγοί ενώ υποτίθεται ότι οδηγούν τα τοπικά στρατεύματα, στην ουσία προδίδουν την Πατρίδα, δίνοντας επίσης πληροφορίες στους αντάρτες με τους οποίους συνεργάζονται μυστικά.
Είναι ένας πόλεμος που υποστηρίζεται από ξένες δυνάμεις για δικά τους συμφέροντα. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτ’ άλλο από το να πάρουν . Η ζωή των ντόπιων δεν έχει καμιά αξία στα μάτια τους.
Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του, να τελειώσει αυτός ο Γολγοθάς για τον λαό του Ανατολικού Κονγκό. Αμήν!
Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba
Χρειαζόμαστε λοιπόν τη στήριξη για να έχω τη δυνατότητα να ταΐζω, να ντύνω, να πληρώνω τα δίδακτρα των μαθητών και άλλες σχολικές δαπάνες ως και τη νοσηλεία πολλών αναξιοπαθούντων αδερφών μας από το Κονγκό που ζουν στην πείνα και στη μιζέρια, υπό τραγικές συνθήκες, ειδικά τα μικρά ευάλωτα και εγκαταλειμμένα παιδιά του δρόμου.
Στείλτε μας βοήθεια, κάποια χρήματα! Ενισχύσετέ μας!
Ο Θεός της αγάπης, του ελέους και των οικτιρμών να είναι ευμενής απέναντι σας και να σας ευλογεί!



Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Καλή εβδομάδα με υγεία! Παρακαλούμε να μας βάλετε στο πρόγραμμά σας, να υποστηρίξετε την Ιεραποστολή στην Ι. Επισκοπή Γκόμας, στο μαρτυρικό Ανατολικό Κονγκό. Αντιμετωπίζουμε όλες τις σοβαρές κρίσεις πείνας και ανασφάλειας. Ο άμαχος πληθυσμός γύρω από τη Γκόμα σφαγιάζεται από ένοπλους αντάρτες. Τα παιδιά λιμοκτονούν. Στείλτε μας βοήθεια και υποστηρίξτε μας για τον κοινό σκοπό που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Σας δίνω την πλήρη μας Ταχυδρομική Διεύθυνση
PERE TIMOTHEE NTUMBA
EGLISE ORTHODOXE
DIOCESE DE GOMA
AVENUE BUNAGANA 087
VILLE DE GOMA
B.P. 214
GOMA/ NORD-KIVU/ R.D. CONGO
TEL : 00243 815386620
E-mail : Timotheosntumba@gmail.com
Υ. Γ. Μετά από διαπραγμάτευση και παράκληση, το ταχυδρομείο εδώ στη Γκόμα, δέχεται να πληρώσουμε 1 $ ανά κιλό, όταν παραληφθεί το δέμα.