Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Νύχτες δίχως φως για την Ευρώπη στην κυριολεξία;

 


Ουκρανία: Κλείνει στρόφιγγα φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Ανωτέρα βία επικαλείται το Κίεβο

Το 1/3 του φυσικού αερίου που μεταφέρεται στην Ευρώπη περνούν από τον αγωγό

Η Sokhranivka και η Sudzha είναι δύο βασικά σημεία εισόδου στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που δέχονται ροές από την Gazprom για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Την Τρίτη (10/5), το 27% των ροών περνούσε από τη Sokhranivka , με τις υπόλοιπες ροές να περνούν μέσω Sudzha.

Η Ουκρανία είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι οι ενέργειες των στρατευμάτων στην περιοχή του Λουγκάνσκ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας που αφορά περίπου το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που διέρχεται από τα εδάφη της προς την Ευρώπη. Πλέον αναφέρει ότι οι ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων οδηγούν τον διαχειριστή του δικτύου της Ουκρανίας να επικαλεστεί «ανωτέρα βία» για τη διέλευση αερίου μέσω του σταθμού Sokhranivka.

Περισσότερα στο  https://www.in.gr/2022/05/10/world/oukrania-kleinei-strofigga

" Μήπως τελικά σταματήσει η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με ουκρανική πρωτοβουλία;

Από το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου 2022 η Ουκρανία διακόπτει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω του σταθμού διανομής Sohranivka, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Υπογραμμίζεται ότι μέσω του σταθμού αυτού μεταφέρεται το ένα τρίτο του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη!
Ειδικότερα, η Gazprom, για να συνεχίσει να στέλνει στην Ευρώπη τις ποσότητες αερίου που έχει συμβολαιοποιήσει, θα πρέπει, σύμφωνα με την απαίτηση των Ουκρανών, να χρησιμοποιήσει ένα άλλο σταθμό στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας.
Προς το παρόν, η ρωσική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει εάν αυτό είναι δυνατόν και εάν ο σταθμός αυτός μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες ποσότητες ροής φυσικού αερίου που προορίζονται για τις χώρες της Ευρώπης" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/623267/oukraniko-bloko-sti-metafora-rosikoy-fysikoy-pros-tin-evropi-diakoptontai-oi-roes-meso-tou-stathmoy-sohranivka