Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

του το σφύριξαν από την Άγκυρα - ρίξτο και άστο

 


Τατάρ για ενδεχόμενο πολέμου στην Κύπρο: «Όλα είναι πιθανά»

Για πρώτη φορά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ παραχώρησε συνέντευξη στην κρατική ισραηλινή ραδιοφωνία, η οποία μεταδόθηκε χθες το μεσημέρι. Στην εκπομπή, κατά την οποία ο Ισραηλινός δημοσιογράφος τον προσφώνησε ως "πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου", περιέγραψε τις σχέσεις του ψευδοκράτους με τον ισραηλινό λαό ως «κοντινές», εκφράζοντας επαγωγικές απόψεις που σχετίζονται με την κατάσταση που διαμορφώθηκε πρόσφατα στην Ουκρανία.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου «εάν ύστερα από 50 χρόνια από τον πόλεμο που διαίρεσε την Κύπρο, υπάρχει πιθανότητα ενός πολέμου ανάμεσα στον βορρά και τον νότο», ο Ερσίν Τατάρ απάντησε ότι «όλα είναι πιθανά». Συνεχίζοντας είπε, «δείτε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Κανένας δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν ένας πόλεμος τόσο κοντά μας, και όμως συνέβη. Θα μπορούσε άραγε να συμβεί το ίδιο πράγμα κι εδώ; Θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία σε διάφορους παίκτες να σκεφτούν ότι υπάρχει μία τέτοια δυνατότητα, με το να δημιουργούν κατάλληλες προϋποθέσεις προς τούτο. Κανένας δεν θέλει τον πόλεμο», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.sigmalive.com/news/politics/956375/tatar-gia-endexomeno-polemou-stin-kypro-ola-einai-pithana