Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

" έρχονται δύσκολα αλλά για την Ελλάδα όχι τόσο, γιατί υπάρχει λόγος"


 ένας άγιος πριν ικανούς χρόνους μας είπε: " έρχονται δύσκολα αλλά για την Ελλάδα όχι τόσο αλλά  φωτεινά χρόνια , την κρατάει ο ΘΕΟΣ για να στείλει από αυτήν νέους αυθεντικούς Ιεραπόστολους στον κόσμο" 

αυτό το ακούσαμε πριν καιρό πολύ και όταν το  διαβάσαμε και στον λόγο του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΡΙ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ότι οι Έλληνες είναι προορισμένοι άνωθεν για να είναι αιώνιοι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας , δεν μας  έμεινε καμία αμφιβολία. Σήμερα το βλέπουμε ιδίοις όμμασι  - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Οσιολογιώτατο Αγιορείτη Μοναχό Πατέρα Δαμασκηνό Γρηγοριάτη, που αποδέχτηκε το αίτημα και την πρόσκλησή μου να έρθει στη Ι. Επισκοπή Γκόμας, στο Ανατολικό Κονγκό, για να με βοηθήσει και να με στηρίξει στο Ιεραποστολικό μου Έργο. (Βλέπετε την από 18.04.2022 ανάρτησή μας με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ» ως και το από 3 Μαρτίου δημοσίευμα με τίτλο «ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΞΕΛΘΕΤΕ ! ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ!»)
Απευθύνουμε και πάλι έκκληση σε όλους τους Έλληνες ιεραποστόλους, λαϊκούς, μοναχούς και ιερείς να έρθουν να μας στηρίξουν στη μεταμόρφωση της τοπικής Εκκλησίας της Γκόμας και στην παροχή εκκλησιαστικών και κοινωνικών υποδομών με στόχο την ανάπτυξή της, την αύξηση των πιστών και την σωτήρια τους. Ο π. Δαμασκηνός είναι ιεραπόστολος που εργάστηκε στην Αλβανία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Κολουέζι), το Μπουρούντι, τη Μαδαγασκάρη, την Τανζανία….Με πολύ χαρά τον αναμένουμε στη Γκόμα . Αύριο με το καλό!

(ένα μήνυμα από τον Πατριαρχικό Επίτροπο της περιοχής της Γκόμας του Αν. Κογκό που ανήκει στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, Πατέρα Τιμόθεο Ντούμπα)


"για να ταίσεις αυτά τα στόματα και να αναστήσεις πνευματικά αυτές τις ψυχές θέλει πολλή αγάπη"





Αγαπητοί μου αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Οι ανάγκες μας είναι πολλές και επιτακτικές. Αφορούν τη λειτουργία της Ι. μας Επισκοπής Γκόμας, στο Ανατολικό Κονγκό.

Ενισχύσετε μας για τα φτωχά και πεινασμένα παιδιά. Για τα άρρωστα και εξασθενημένα παιδάκια, για όσα υποφέρουν από υποσιτισμό, όσα έμειναν ορφανά εξ’ αιτίας των επιθέσεων διαφόρων ομάδων ανταρτών που αποδεκατίζουν και μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή και για τα ευάλωτα και άπορα παιδιά που αδυνατούν να πληρώσουν τα δίδακτρα για έστω τη πρωτοβάθμια εκπαίδευσή τους.


Η τοπική μας Εκκλησία βρίσκεται κοντά στους αδελφούς και τις αδερφές μας που είναι θύματα του ηφαιστείου και των σεισμών και έχουν χάσει τα πάντα και ζουν σε επισφάλεια και σε ακραία φτώχεια.


Το Ιεραποστολικό μας Κλιμάκιο αντιμετωπίζει πυκνά το γεγονός της συχνής νοσηλείας των παιδιών σε νοσοκομείο…..

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη στήριξή σας επίσης για τα λειτουργικά είδη, για την όλη λειτουργία των Ενοριών της Ι. μας Επισκοπής, για την πληρωμή των Ιερέων, κλπ.


Χρειαζόμαστε λοιπόν τη στήριξη για να έχω τη δυνατότητα να ταΐζω, να ντύνω, να πληρώνω τα δίδακτρα των μαθητών και άλλες σχολικές δαπάνες ως και τη νοσηλεία πολλών αναξιοπαθούντων αδερφών μας από το Κονγκό που ζουν στην πείνα και στη μιζέρια, υπό τραγικές συνθήκες, ειδικά τα μικρά ευάλωτα και εγκαταλειμμένα παιδιά του δρόμου.
Στείλτε μας βοήθεια, κάποια χρήματα! Ενισχύσετέ μας!
Ο Θεός της αγάπης, του ελέους και των οικτιρμών να είναι ευμενής απέναντι σας και να σας ευλογεί!
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΈΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Σας δίνω την πλήρη μας Ταχυδρομική Διεύθυνση
PERE TIMOTHEE NTUMBA
EGLISE ORTHODOXE
DIOCESE DE GOMA
AVENUE : BUNAGANA 087
VILLE DE GOMA
B.P. 214
GOMA/ NORD-KIVU/ R.D. CONGO
TEL : 00243 815386620
E-mail : Timotheosntumba@gmail.com

Υ. Γ. Πληρώνουμε και εδώ στην παραλαβή του δέματος 2$ το κιλό.
Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:
Τηλ : +243815386620
E-mail : timotheosntumba@gmail.com
Face Book: Timotheos Ntumba
E-mail της Ι. Επισκοπής: eglisegoma@gmail.com