Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

και συ Βρούτε Σέρβε - «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»


ΦΩΤΟ  - τότε που δίναμε τις μάχες κατά της πλαστογράφησης της ιστορίας μας παρακαλέσαμε τον Θηβαίο Πολίτη να κάνει αυτό το γραφικό και να γράψει αυτό που φωνάζει η Ελληνική Ορθόδοξη ψυχή.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΓΙΕ ΠΑΙΣΙΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ; 

" παίζουν με τις λέξεις , τις καρδίες , την ιστορία και τους αγίους"  -  «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία»

Έντονη κινητικότητα υπάρχει από την πλευρά του Πατριαρχείο Σερβίας, όσον αφορά το θέμα της ευχαριστιακής κοινωνίας με την λεγόμενη "Μακεδονική Εκκλησία - Αρχιεπισκοπή Αχρίδος".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Αρχιεπίσκοπος Σκοπίων κ. Στέφανος, θα συλλειτουργήσουν την Πέμπτη 19 Μαϊου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/50108-kinisi-mat-apo-ton-patriarxi-servias-sylleitourgo-me-ton-arxiepiskopo-stefano


" Στο θέμα της Εκκλησίας της Σκοπίων αναφέρθηκε σήμερα, 16 Μαΐου 2022 Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, η οποία συνεδριάζει υπό την προεδρία του Πατριάρχη Πορφυρίου στο Βελιγράδι.

Ιερά σύνοδος σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: "Έχοντας λάβει την πράξη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Αρχιεπισκοπή Οχρίδας» με την οποία αποδέχεται το γενικά αναγνωρισμένο κανονικό καθεστώς που της παραχωρήθηκε το 1959 από την Ιερά Σύνοδο Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ελπίζει ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα επιλύσει το κανονικό καθεστώς, το οποίο θα πρέπει να ακολουθείται από πανορθόδοξη συναίνεση και αποδοχή αυτού του καθεστώτος" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/50091-to-patriarxeio-servias-gia-tin-ekklisia-ton-skopion.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΙΣΕ «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ;

ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΥΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ 

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ αδελφοί   

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.