Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

η Μεθοδολογία των αντίχριστων δυνάμεων στην Ουκρανία.

 

laura oukrania

Επιμέλεια - Μετάφραση: Romfea.gr


Μια από τις μεγαλύτερες Ιερές Μονές της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας η "Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σβιατογκόρσκαγια" μετά από περίοδο παρατεταμένης σιωπής, δημοσίευσε ένα χρονολόγιο των γεγονότων από την Μονή των τελευταίων ημερών με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το Ιερό Καθίδρυμα βρίσκεται στη ζώνη αντιπαράθεσης των Ρωσικών και Ουκρανικών στρατευμάτων και αναφέρεται στις πολυάριθμες επιθέσεις (πυροβολικού και ρουκετών), κατά τις οποίες καταστράφηκαν εν μέρει ή υπέστησαν ζημιές κτήρια της Μονής και των Σκήτεών της.

Συγκεκριμένα, λόγω των έντονων εχθροπραξιών στην περιοχή του Ντονέτσκ, ο Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του μοναστηριού καταστράφηκε ολοσχερώς.

Λόγω των καταστροφών σε κατοικήσιμα κτίρια, έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, επικοινωνιών και ύδρευσης, οι οικήτορες της σκήτης και οι κρυμμένοι σε αυτήν πρόσφυγες και οι κάτοικοι του χωριού, μετέβησαν σε χώρο της Λαύρας.

Παρά τη δεινή κατάσταση ο Καθηγούμενος της Λαύρας, Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκι κ.Αρσένιος με την Αδελφότητα της Μονής, πραγματοποιούν καθημερινά έργα αποκατάστασης.

Επίσης, παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες ακόμη και εν μέσω βομβαρδισμών, ενώ τελούν και τις ιερές ακολουθίες.

Ακόμη οι υπεύθυνοι της Λαύρας κατήγγειλαν συνεχείς έρευνες και απειλές από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και πιέσεις σε μοναχούς και μοναχές να μεταπηδήσουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Λαύρα Σβιατογκόρσκαγια γράφει σχετικά:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των εχθροπραξιών ομάδες και μεμονωμένοι ένστολοι στρατιωτικοί, διενέργησαν αναρμόδιες έρευνες στη Λαύρα και εξαπέλυσαν απειλές, προσβολές και άσκησαν πίεση στην αδελφότητα και τους οικήτορες των σκήτεων εξαιτίας της υπαγωγής τους στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, προκειμένου να πετύχουν την μεταπήδησή τους στη σχισματική οργάνωση της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Ερωτηθείς σχετικά από τον Καθηγούμενο Αρσένιο ένας από τους εν λόγω απάντησε ότι κατάγεται από την πόλη Ιβάνο-Φρανκόφσκ (Δυτική Ουκρανία), όμως δεν είναι ουνίτης, αλλά άθεος και δεν εκκλησιάζεται πουθενά. Λαμβάνοντας τα παραπάνω μια τέτοια προπαγάνδα υπέρ μεταπηδήσεως σε ένα ή σε άλλο θρησκευτικό μόρφωμα φαίνεται ακόμη πιο παράξενη.

Κατόπιν αυτών των περιστατικών ενημερώθηκαν σχετικά η Τοπική Περιφερειακή Διοίκηση και τα Τοπικά Όργανα της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας και της Αστυνομίας, ενώ όσοι προσήλθαν δεν παρουσίασαν πιστοποιητικά, εντάλματα έρευνας και ενδείξεις για το ποιος από αυτούς ήταν επικεφαλής της ομάδας, λέγοντας μόνο ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο σε συνθήκες πολέμου…Κρίνοντας από τα γαλόνια, ήταν εκπρόσωποι των περισσότερων από τεσσάρων Υπηρεσιών επιβολής του νόμου». ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/50299-i-layra-sviatogkorskagia-ypoferei-apo-vomvardismoys-kai-apeiles

laura oykrania1

laura oykrania4

laura oykrania1

laura oykrania1