Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

η ΟΔΥΣΣΕΙΑ της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης περνάει από την ΟΔΗΣΣΟ

 




Χθες σε συνέντευξη ο Γερμανός Πρόεδρος παρακάλεσε τον Πούτιν να σταματήσει τον Πόλεμο που γίνεται αιτία να πεινάσουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι Ρώσοι διατείνονται ότι αν πάρετε πίσω τις κυρώσεις θα έχετε και στάρι.

Οι μεν Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι απέκλεισαν εκατομμύρια τόνους σιτηρών προς εξαγωγή από το λιμάνι της Οδησσού, οι δε Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς και τους ζητούν να αποναρκοθετήσουν το λιμάνι για να μπορέσουν να το πλησιάσουν εμπορικά πλοία.

ΚΑΙ κάπου ανάμεσα η Μεγ. Βρετανία ζητάει να εισέλθουν πολεμικά πλοία μέσα στην Μαύρη Θάλασσα για να συνοδέψουν τα εμπορικά.

Φυσικά αυτό μπορεί να πυροδοτήσει και να επεκτείνει τις αψιμαχίες μέσα στην Μαύρη θάλασσα.

  Αυτά όλα τα γνωρίζει η τουρκία... 

" Η Τουρκία διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία για να ανοίξει διάδρομος μέσω του Βοσπόρου για εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

«Η Τουρκία διαπραγματεύεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές." efimerida.gr/kosmos/agkyra-diapragmateyetai-exagogi-sitiron-oykrania?

Ενώ αυτά είναι σε επίπεδο δηλώσεων ουδείς γνωρίζει αν η ρωσική μηχανή επεκτείνει τις ενέργειες της προς την περιοχή της Οδησσού, ώστε να την καταλάβει και να καταστήσει την Ουκρανία περίκλειστο κράτος δίχως πρόσβαση στην Μαύρη θάλασσα κάτι που θα κοστίσει πολύ στην Δύση, γιατί η Μαύρη θάλασσα γίνεται ρωσική λίμνη και η συνθήκη του Μοντραί  που διέπει την ναυσιπλοΐα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου μπάζει νερά.

  ΣΤΩΜΕΝ  Καλώς 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.