Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Συνελήφθη Καναδός στρατηγός που προσπάθησε να δραπετεύσει από το Azovstal-υπεύθυνος του βιοεργαστηρίου Νο. 1, όπου 18 άτομα εργάζονταν με θανατηφόρους ιούς.

 


Μόσχα.

( Διαβάζουμε  φοβερά πράγματα από το https://www.echedoros-a.gr/2022/05/azovstal.html#more)

Ο Καναδός στρατηγός  Τρέβορ Καντιέρ (Trevor Kadier) συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη το οποίο πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν  ρωσικά μέσα ενημέρωσης και bloggers.

Σύμφωνα με ευρέως διαδεδομένα δημοσιεύματα, ο στρατηγός ήταν υπεύθυνος του βιοεργαστηρίου Νο. 1, όπου 18 άτομα εργάζονταν με θανατηφόρους ιούς. Ο Καντιέρ οδηγήθηκε στη Μόσχα, όπου θα δικαστεί, αναφέρει η εφημερίδα Взгляд  (vzglyad).

Οι χρήστες του Twitter πρότειναν ότι εάν ο στρατηγός πιαστεί, να δοκιμάζοντας τα νέα φάρμακα σε αυτόν ως τιμωρία.

 Οι ρωσικές υπηρεσίες είχαν δημοσιοποιήσει ότι στο Azovstal υπάρχει ένας μισθοφόρος στρατηγός ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τον Ουκρανό πρόεδρο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι 101 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη και μεταφέρθηκαν στο Μπεζιμένοϊ Bezymennoe του Ντόνετσκ .

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, στις 30 Απριλίου, 46 άνθρωποι εγκατέλειψαν την επικράτεια του Azovstal και τα κοντινά σπίτια και την 1η Μαΐου άλλοι 80 πολίτες διασώθηκαν από το εργοστάσιο.

Σημειώνεται ότι όσοι βγήκαν στις 30 Απριλίου αποφάσισαν οικειοθελώς να παραμείνουν στο Ντόνετσκ.

Ένας άνδρας που διασώθηκε από το εργοστάσιο ανέφερε ότι τουλάχιστον 300 άμαχοι εξακολουθούν να παραμένουν στο Azovstal.


Η εφημερίδα Vzglyad έγραψε ότι εκτός από εθνικιστές, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της διοίκησης των χωρών του ΝΑΤΟ ενδέχεται να βρίσκονται στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη .

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να μην εισβάλουν στο τελευταίο προπύργιο των Ουκρανών εθνικιστών στη Μαριούπολη (Αζόβσταλ), αλλά έδωσε εντολή να το μπλοκάρουν ώστε «να μην πετάξει ούτε μύγα».

ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2022/05/azovstal.html#more