Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Μπροστά στα μάτια μας συνεχίζεται η προετοιμασία του Μεγάλου Πολέμου

 

" Βαγδάτη-Ο κίνδυνος του Ευφράτη να στεγνώσει ξανά, απειλεί τους Ιρακινούς με περιβαλλοντική καταστροφή, λόγω της αδιαλλαξίας του τουρκικού καθεστώτος με τον διπλασιασμό των φραγμάτων στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Ιρακινός αξιωματούχος είπε ότι η Άγκυρα άρχισε να διεξάγει τον πόλεμο των υδάτων,  χρησιμοποιώντας τους δύο ποταμούς,  ως διαπραγματευτικό χαρτί για να πιέσει την ιρακινή κυβέρνηση για να επιτύχει τις πολιτικές της φιλοδοξίες στη χώρα.

Σε δήλωση της, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Υδάτων του Ιράκ  προειδοποίησε επίσης για πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή αυτό το καλοκαίρι, αφού το τουρκικό καθεστώς μείωσε τη ροή του νερού από τον Ευφράτη στο χαμηλότερο ποσό στην ιστορία, ενώ ο ποταμός Χαμπούρ, ένας από τους κύριους παραπόταμους του Ευφράτη, ξεράθηκε και το επίπεδο του Ευφράτη μειώθηκε σε περισσότερα από πέντε μέτρα.

Η Επιτροπή κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία προκειμένου να καθορίσει τις ποσοστώσεις νερού στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη με την Τουρκία, και να μην της επιτρέψει να χρησιμοποιεί το νερό ως κάρτα πίεσης για να εφαρμόσουν τις πολιτικές προσπάθειές της στην περιοχή."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2021/05/blog-post_18.html#more

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ " όταν δείτε τους τούρκους να κόβουν τα νερά , ξεκινάει... " 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς