Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

« Όταν θα εμφανίζονται ΑΓΙΟΙ μακάρι να τους βλέπει ο κόσμος για να παίρνει κουράγιο στους δύσκολους καιρούς » μας είπε - Γέροντα Αμβροσίου Λάζαρη (1912-2006) 2006 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ-Κατάληψις της Ελλάδος από ξένο κράτος δεν θα γίνει ποτέ! Τόση δύναμη δίνει στην Ελλάδα ο Κύριος τον καιρό του πολέμου, που δεν λέγεται. Δεν θα έρθουν αυτοί μέσα. Το σώμα της Ελλάδος δεν μπορεί να το πάρει κανένα κράτος και να το πάει όπου θέλει. Είναι από πάνω γραμμένα αυτά, δεν είναι από ανθρώπους.
 « κατάληψη της Ελλάδος δεν θα γίνει ποτέ , την έχει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ σπίτι του»

ΓΕΡΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ:


-Το 1990 είχε πει ότι σύντομα ο Θεός, επειδή θέλει να στηρίξει τους ανθρώπους, θα αποκαλύπτει τους Αγίους Του οφθαλμοφανώς. Επειδή οι πειρασμοί θα είναι μεγάλοι και τα βάσανα δυσβάσταχτα, θα παραχωρήσει ο Κύριος να εμφανίζονται Άγιοι, και μάλιστα μεγάλοι,όπως ο Άγιος Δημήτριος ή ο Άγιος Γεώργιος. Θα ακούν οι άνθρωποι ότι τη μία εβδομάδα παρουσιάστηκε ο τάδε Άγιος στην Κρήτη, την άλλη ο τάδε στη Μακεδονία, άλλος εδώ,άλλος εκεί.


-Από εδώ και πέρα, δεν έχεις διανοηθεί τι θα δεις και τι θα ακούσεις. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο, είπε μια μέρα το καλοκαίρι του 2005.
- Στην Ελλάδα θα συμβούν;- Σε όλο τον κόσμο και σ’ εμάς. Και γιατί; Γιατί εμείς, λέει, είμαστε ο φάρος της Ορθοδοξίας, αλλά καταντήσαμε από την αμαρτία χειρότεροι από τους άθεους.


-Επειδή έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για την ανθρωπότητα, ο Θεός πήρε ορισμένους ανθρώπους και τους έκανε αξιωματικούς.


-Τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα. Ο διάβολος θα κυριαρχήσει. Όσοι τον πλησιάσουν, θα τους τσακίσει, θα τους συντρίψει. Φίλους αυτός δεν έχει.


-Όσοι κάνουν το χάραγμα, δεν θα βρουν στιγμή ησυχίας. Πρέπει ν’ αποκτήσετε ισχυρή πίστη,μόνοι σας, με υπομονή, με καλοσύνη, με δικαιοσύνη. Να μη χάσουμε την πίστη! Σταθερή πίστη, και ο Θεός θα δώσει βοήθεια. Χωρίς την προσευχή, πάμε χαμένοι. Μη σκέφτεστε για το μέλλον. Είναι όλα στα χέρια του Θεού. Να διαβάζετε Πατερικά κάθε μέρα από λίγο και ο Θεός θα φωτίζει. Ύστερα θα δυναμώνει ο νους σας.


-Από τα 10 εκατομμύρια Έλληνες τα 2 εκατομμύρια θα σωθούν, γιατί κρατάνε. Γιατί, είδες τι μου λες; Δεν αλλάζεις πορεία όπως είσαι, μα να σου κόψουν το κεφάλι. Έτσι είναι τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων.Αλλά τα 8, πού τα πήρε ο λύκος και τα έπνιξε, που είναι; Και δεν ξέρεις τι διαφθορά υπάρχει μέσα στην Ελλάδα. Μέχρι αφάνταστου βαθμού καταστροφή ψυχική και σωματική.


-Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη σοβαρής κατηχήσεως. Που είστε κύριοι καθηγηταί;10.000
καθηγητές θεολόγοι έπρεπε να βγείτε πάνω στις πλατείες να κηρύξετε το Ευαγγέλιο, όχι να περιμένετε μέσα στα Γυμνάσια και μέσα στους άμβωνες. Οι άμβωνες δεν φτιάνουν ανθρώπους!
Γιατί; Δυστυχώς, δεν λέγεται η αλήθεια, η οποία έπρεπε να λέγεται, μέσα στον χριστιανικό ναό. Κρύβεται η αλήθεια από εμάς όλους τους δασκάλους. Σας το λέω με πλήρη συνείδηση αυτό. Κρύβεται η αλήθεια, δεν διδάσκεται ο ελληνικός λαός όπως πρέπει. Αλλού τον προσανατολίζουμε και δεν του λέμε την αλήθεια, για να συνέλθει ο ελληνικός λαός και να συνέλθουμε κι εμείς. Γιατί είναι τυφλωμένα τα πνεύματα μας, η καρδιά μας είναι σκοτισμένη, δεν έχει Πνεύμα Θεού, για να μεταδώσει και στον πλησίον, να μεταδώσει εις τον συνάνθρωπο Πνεύμα Θεού.
Προφητικά αποφθέγματα Γέροντα Αμβροσίου Λάζαρη (1912-2006)


Από το βιβλίο:
Ιερά Μονή Δαδίου «Παναγία η Γαυριώτισσα»
Γέρων Αμβρόσιος Λάμαρης.

Διδακτικά και προφητικά αποφθέγματα του γέροντος Αμβροσίου Λάζαρη

https://simeiakairwn.wordpress.com/2020/03/23/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%/
- την ΕΛΛΑΔΑ ο ΘΕΟΣ την έχει δίκο του σπίτι
-Κατάληψις της Ελλάδος από ξένο κράτος δεν θα γίνει ποτέ! Τόση δύναμη δίνει στην Ελλάδα ο Κύριος τον καιρό του πολέμου, που δεν λέγεται. Δεν θα έρθουν αυτοί μέσα. Το σώμα της Ελλάδος δεν μπορεί να το πάρει κανένα κράτος και να το πάει όπου θέλει. Είναι από πάνω γραμμένα αυτά, δεν είναι από ανθρώπους. 
-Η Παναγία είναι το µόνο ανθρώπινο πλάσμα που γεννήθηκε με όλους τους όρους και τους κανόνες της ανθρώπινης ζωής, αλλά το σώμα της μετέστη, δεν υπάρχει ίχνος από το σώμα της στη γη (στο χώμα). Και δεν θα περάσει κρίση στη Δευτέρα Παρουσία. Είναι πάνω από τους Αγγέλους. 
Να ξέρετε ότι αοράτως πολλοί άγιοι κατεβαίνουν και µας βοηθούν. Δεν επιτρέπει ο Θεός να τους δούμε, αλλά καθημερινώς έχουμε πολλούς Αγίους κοντά µας.

-Μη φοβάσαι τίποτα! Ξέρεις τι δυνάμεις έρχονται από ψηλά; Δεν τις βλέπεις εσύ. Μη φοβάστε τίποτα! 


 2006 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- λίγο πριν εισέλθει η Ελλάδα στις περιπέτειες της.Μας  διηγήθηκαν εκείνη την χρονιά γνωστοί μας  μια συγκλονιστική ιστορία- μαρτυρία .
Που να γνωρίζαμε ότι σε λίγο καιρό θα εισερχόταν  η πατρίδα μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Την παραθέσαμε στο fb   το 2017 και αναρτήθηκε από κάποια ιστολόγια.
Την παραθέτουμε, όπως την καταθέσαμε τότε με κεφαλαία γράμματα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΗΤΑΝ ΕΣΠΕΡΑΣ  28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2006.

ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΥΠΑΡΡΙΣΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΚΤΗΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗ.
ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ.

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ..ΘΥΜΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΟΥΡΟΥΠΩΝΕΙ.
ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ.
Η ΩΡΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑΣΜΑ
ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΕΠΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΣ ΨΗΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΛΑΙΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΟΜΑΞΑΝ.

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΑΝ ..

ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ..

ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ....
ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ.

ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΕΦΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ..

ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΤΡΑΦΤΑΝ ΜΕ  ΕΝΑ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΟ ΦΩΣ ΕΝΩ ΗΔΗ ΣΟΥΡΟΥΠΩΝΕ...
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ
ΤΟΥΣ ΕΓΝΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.
-ΑΠΟ ΕΔΩ...

ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ ΥΨΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ..ΙΣΑ- ΙΣΑ ΠΟΥ ΧΩΡΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΠΤΟΣ...

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ..ΑΠΟΡΩΝΤΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...
ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ.

ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ  ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ.

ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΧΕ Η ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΡΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΆΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

ΕΤΡΙΨΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΣΒΟΛΏΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΒΕΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ.

ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ  ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥΣ  ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ  ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ..ΚΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ.

ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.
ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:

« - ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
- ΠΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ..ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΔΕ.
-ΟΤΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ.»Αδελφοί ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ , ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ  ΣΩΤΗΡΙΩΔΕΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ.

ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ