Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ " η ασθένεια του μαύρου μύκητα χτυπάει τα μάτια, τα σαγόνια και τα ρινικά οστά καθώς η Ινδία εξαντλείται"

 


ΠΟΙΟΣ COVID -19 ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ;

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΦΟΝΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ;

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Διαβάζουμε 

"Η βλεννομυκητίαση είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που προσβάλλει κυρίως άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για άλλα προβλήματα υγείας που μειώνουν την ικανότητά τους να καταπολεμούν τα περιβαλλοντικά παθογόνα μικρόβια , σύμφωνα με συμβουλή που ετοίμασαν ειδικοί και η Εθνική Ειδική Ομάδα Ινδίας για το COVID-19

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ατόμων που αναφέρουν σε νοσοκομεία με μια συνήθως σπάνια μυκητιακή νόσο, τη βλεννομυκητίαση , έχει οδηγήσει σε έλλειψη των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία, συμπεριλαμβανομένου του Δελχί, του Ναγκπούρ, του Πούνε, της Βομβάης στην πολιτεία Μαχαράστρα και του Μπανγκαλόρ στην πολιτεία Καρνατάκα, ανέφεραν οξεία έλλειψη του φαρμάκου Αμφοτερικίνη Β που χρησιμοποιείται στη θεραπεία του Μαύρου Μύκητα . 

"Η ζήτηση είναι πολύ υψηλή. Εξαντλήσαμε τα αποθέματα αυτού του αντιμυκητιασικού φαρμάκου τις τελευταίες πέντε έως έξι ημέρες. Δεν ξέρω πότε θα έρθει η νέα προμήθεια", ιδιοκτήτης φαρμακείου μπροστά από το κορυφαίο νοσοκομείο AIIMS της Ινδίας στο New Ο Δελχί είπε στον Σούτνικ.

Η Μαχαράστρα έχει δει έναν ανησυχητικό αριθμό κρουσμάτων μυκητιασικής νόσου - σχεδόν 2000 έχουν καταγραφεί ότι υπέκυψαν σε αυτήν και τουλάχιστον έξι έχασαν την όρασή τους. Περίπου οκτώ άτομα, τα οποία ήταν επιζώντες του COVID-19 , έχουν πεθάνει στη Μαχαράστρα λόγω της βλεννομυκητίασης. 

Στην Ένωση Επικράτειας, το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας του Chandigarh, σχεδόν το 90 τοις εκατό των περιπτώσεων Μαύρου Μύκητα έπρεπε να αναζητήσουν χειρουργική επέμβαση των ματιών, ανέφεραν πηγές στο Sputnik.

/Αν και η ασθένεια δεν είναι γνωστή στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι η συχνότητά της δεν καταγράφεται ξεχωριστά, κράτη όπως η Haryana την έχουν γνωστοποιήσει αυτήν την εβδομάδα. Το κράτος της Μαχαράστρα έχει αφιερώσει ξεχωριστούς θαλάμους σε 18 διαφορετικά νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών με Μαύρο Μύκητα." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://sputniknews.com/india/202105181082929248-black-fungus-disease-claims-eyes-jaws-and-nasal-bones-as-india-runs-out-of-its-medicine/