Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ανοίγει τώρα και μας θέλει πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους . ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΙ - ΘΕΟΣΤΕΠΤΟΊ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και η μητέρα του ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ

 


« Κάποιος Άλλος αδερφέ, κυβερνάει το σύμπαν και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου…» Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος της  Κριμαίας.
Ακριβώς, γιατί το σχέδιο του ΘΕΟΥ είναι με το μέρος των μικρών και αδικημένων και όχι των ισχυρών.
Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Πρέπει κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια , όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι νεοποχίτες και τα ψηφιακά εργαλεία τους βάλθηκαν να ξεθωριάσουν από την μνήμη της Ελληνικής ψυχής τον θρύλο του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ και μάλιστα στις σημερινές χρονικές γεωπολιτικές συγκυρίες που βοούν, ότι η Τουρκία διαλύεται και ο Ρώσος ετοιμάστηκε να απολαύσει θέα από την Επτάλοφο και όχι μόνο να περνάει τον Βόσπορο φορτωμένος με διαστημική στρατηγική τεχνολογία που την κατεβάζει εδώ και μήνες στην Μ. Ανατολή.( η πρώην συμμαχία  τους έσπασε σε κομμάτια στην ΣΥΡΙΑ,  στην ΛΙΒΥΗ και σε λίγο στα Βαλκάνια)
Μαζί με τις γεωπολιτικές ανατροπές πού ήδη σκάζουν μύτη και στη περιοχή μας, θα χαλαστούν και αυτά που προγράψανε για τον οικονομικό και κοινωνικό θάνατο της Ελλάδος τα θηρία των τοκογλύφων, μάλιστα  δε το χάλασμα τους αυτό  δεν θα κρατήσει ούτε μια νύκτα.
« Η ΠΟΛΗ θα δοθεί και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθεί» το είπαν ΑΓΙΟΙ και αυτό μετράει.
Και ο αντίλογος το τι θα κάνουμε την ΠΟΛΗ συνεχίστηκε αμείωτος όλα αυτά τα χρόνια .
Όπως ένας επισκέπτης ρώτησε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ …
-Γέροντα και να μας την δώσουν την Κωνσταντινούπολη. Τι θα την κάνουμε;
Tότε ο Άγιος τον κοίταξε παράξενα και του είπε…
-« Πω-Πω παιδάκι μου με εσένα δεν άντεχα να πάω μέχρι την Ιερισσό της Χαλκιδικής.»
Λοιπόν τι θα κάνουμε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ εμείς οι ξυπόλητοι , γυμνοί και πτωχοί από τα μνημόνια και τις προσωπικές μας αμαρτίες σημερινοί Νεοέλληνες;
Έστω και έτσι είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ η γενιά μας να συμμετάσχει σε αυτό.
-« Θα κάνει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μια παρηγοριά για εμάς καθότι ότι ήδη βιώνουμε και πρόκειται να βιώσουμε σαν καθημερινότητα θα είναι φριχτό και παράδοξο.»  Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός

« Η Κωνσταντινούπολη θα παραδοθεί με το ζόρι από τους Τούρκους μετά το ξαφνικό κατέβασμα της Ρωσίας στα ΣΤΕΝΑ με σκοπό να προασπίσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της.
Ότι υψηλό κτίριο δεσπόζει περήφανα στον πολεοδομικό ιστό της ΠΟΛΗΣ θα ταπεινωθεί σε χαλάσματα, μόνο οι νεότευκτες γέφυρες του Βοσπόρου θα μείνουν για να φυγαδεύσουν τους φοβισμένους Τούρκους υπηκόους στην απέναντι Ασιατική Ακτή και από εκεί θα υπάρχουν δυο δρόμοι …
Ο ένας για τους κρυπτοχριστιανούς μέσω της Μ. Ασίας για τα Ελληνικά νησιά που θα υποδεχτούν νέο προσφυγικό κύμα προσωρινά και ο άλλος δρόμος για τους νεοθωμανούς προς την Μ. Ανατολή . Στον Έβρο που θα σφραγιστεί για τους εγκλωβισμένους Τούρκους θα συναντηθούν από απόσταση Έλληνες και Ρώσοι διότι η Ελλάδα θα κρατάει ουδέτερη στάση στα τεκταινόμενα.
Οι ισχυροί της γης θα φαγώνονται μεταξύ τους… ¨ τις άρξεται της Πόλης;¨ και το θέμα  θα κρατήσει αρκετό καιρό, ενώ ο Ρώσος θα καθαρίζει τα σκουπίδια των τζιχαντιστών και των χορηγών τους από την Τουρκία-Μεσοποταμία και Αίγυπτο ( διώρυγα του Σουέζ-Σινά) .
Το θέμα της επικυριαρχίας των ΣΤΕΝΩΝ και της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ θα μεταγγίσει την σημερινή γη της αμαρτίας με πολύ αίμα σε όλη την υφήλιο και θα γίνει το πιο κεφαλαιώδες σημείο της τότε επικαιρότητας.» τα παραπάνω εδώ και καιρούς μας τα περιέγραψαν άγιοι πατέρες που μας επεσήμαναν επίσης « αυτά που τα θεωρούν παραμύθια θα τα ζήσουν σε αλήθεια και τότε θα σηκώνουν τα χέρια στην προσευχή»  
ΑΚΟΥΣΕ και τούτο ( μας επεσήμαναν επίσης)
-         « Φτιάξτε ΣΤΑΥΡΟΥΣ ευμεγέθεις σε όλα τα προκεχωρημένα σημεία της συνοριογραμμής μας και δείτε αν ξεμυτίσει ο αγαρηνός ή ο αλβανός ή οποιοσδήποτε επίβουλος ;»
-         « Αλλά και εδώ μέσα το ίδιο να κάνουμε στα σπίτια μας, στις εργασίες παντού.»
-         « Αφού τους ενοχλεί και το δηλώνουν, άρα τους ακινητοποιεί ειρηνικά.»
Γιατί όλα αυτά ;
Ὁ Σταυρός τοῦ Χριστοῦ» εἶναι ἡ διδασκαλία τοῦ Χριστοῦ.  
Μάταιος καί ἄκαρπος εἶναι «ὁ σταυρός τοῦ κάθε ἀνθρώπου» – ὅσο βαρύς καί ἄν εἶναι – ἐάν δέν μεταμορφωθεῖ σέ «Σταυρό τοῦ Χριστοῦ» μέ τό ν᾽ ἀκολουθοῦμε τόν Χριστό.
Ὁ Σταυρός εἶναι ἡ ἰσχύς καί ἡ δόξα ὅλων τῶν ἀπ᾽ αἰῶνος Ἁγίων. Ὁ Σταυρός εἶναι ἰατήρας τῶν παθῶν, ἐξολοθρευτής τῶν δαιμόνων.» Ἁγίου Ἰγνατίου Μπριαντσιανίνωφ
« Ο Σταυρός είναι αιώνιον φαινόμενον και κανείς ποτέ δεν συνεφιλιώθη με τον Θεόν χωρίς την δύναμιν του Σταύρου. Διότι ο Σταυρός του υπήρχε πάντοτε ως προτύπωσις και προαγγελία του Σταύρου του Κυρίου. Προϋπήρχεν αναμέσον των προπατόρων, ενεργών εις αυτούς το μυστήριον του Σταυρού.
Το μυστήριον του Σταυρού είναι διπλούν, σημαίνον πρώτον μεν φυγήν ημών από τον κόσμον, δεύτερον δε φυγήν των παθών από ημάς· το πρώτον είναι σταύρωσις του κόσμου δι’ ημάς, ήτοι η πραξις, το δεύτερον είναι σταύρωσις ημών δια τον κόσμον, ήτοι η θεωρία.: Ομιλία εις τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό (Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς)
Ερώτημα  σήμερα πολλών και καλοπροαίρετων…
Μα εδώ η γεωπολιτική και η οικονομική  επικαιρότητα στην μετά Covid -19 εποχή   τρέχει την Ιστορική μας μοίρα με ταχύτητα προς τα μπροστά και τα Εθνικά μας θέματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο ( ή μάλλον τώρα όλα είναι ανοιχτά ) , τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και εμπρός ;
Το Σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ξεδιπλώνεται μπροστά μας και μας θέλει πρωταγωνιστές του και όχι κομπάρσους του.

Δωρεάν μαθήματα Γεωπολιτικής – Λεβεντιάς και Αγιότητας. Όλα αυτά με ένα κεράκι.
Το γεωπολιτικὸ Δόγμα τοῦ Μεγάλου ΑΓΙΟΥ Κωνσταντίνου θεμελιώθηκε  στο ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
 H καταισχύνη της σημερινής τουρκικής δαιμονοκρατίας είναι ο ΤΙΜΙΟΣ και ΖΩΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ενώ οι τούρκοι ετοιμάζονται πάλι να βεβηλώσουν  την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Που να ήξεραν  οι κακόμοιροι, ότι οι κλειδοκράτορες- αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης Άγιος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη ¨σφύριξαν¨ ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ …
Ο αρχιτέκτονας και ο σχεδιαστής της Κωνσταντινούπολης τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου δεν μπορεί να μείνει με ¨σταυρωμένα χέρια.
Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη η μητέρα αυτού, απαρτίζουν το κατεξοχήν γεωπολιτικό δίδυμο της Παγκόσμιας ιστορικής ανατροπής , όχι μόνο για την απελθούσα ιστορία, αλλά κυρίως για τις δικές μας ημέρες.
Με μία απλή κίνηση και ευλογημένη πορεία μεταφοράς της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας στο μεταίχμιο δυο ηπείρων-μέχρι και σήμερα γεωπολιτικών πόλων, τίναξαν τότε στον αέρα το παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας που ήδη ενεργούσε και θεμελίωσαν Κρατική Υπόσταση πνευματικής Αυτοκρατορίας, όπου στο διάβα των αιώνων αυτή ¨χώνεψε¨ με συναλληλία, ισοτιμία και σεβασμό λαούς, φυλές και γλώσσες δια του Μυστηρίου της ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
Η Αγία Ελένη παρόλο το προχωρημένο της ηλικίας της συνέχισε την Γεωπολιτική της ειρηνική εκστρατεία στην Παλαιστίνη και ΘΕΙΑ ΝΕΥΣΗ έφερε στην Παγκόσμια επιφάνεια του πλανήτη μας τα αδιάψευστα ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ της πνευματικότητας της Νέας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τότε ήταν τα φυλακτήρια της πρώτης πνευματικής και πραγματικής παγκοσμιοποίησης των Λαών που έφερνε το Υπέρ Πάν Όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ και οριοθετούσε τα σύνορα της στις πορείες, που χάραξαν ¨οι ωραίοι πόδες των Ευαγγελιζόντων την ΕΙΡΗΝΗ ¨ Αποστόλων και κυρίως επί των Ιεραποστολικών διαδρομών του Αποστόλου  Παύλου.


( τα παρακάτω  γράφαμε στις 21 ΜΑΙΟΥ του 2013, ακούστηκαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές , κάποιοι έκλαψαν και μαζί και εμείς, την ώρα που τα γράφαμε, γιατί έβγαινε από μέσα μας ένας πόνος, καθότι στο σκολειό τίποτε δεν μας είπαν)
« Δὲν  πραγματευθήκαμε  τὶς παρακάτω θέσεις μας ἀπὸ τὶς θολὲς βιβλιογραφικὲς πηγὲς τῆς Δύσης, ὅσον ἀφορᾶ τὴν προσωπικότητα τοῦ Μεγάλου αὐτοῦ Ἁγίου μας ποὺ πολλὲς φορὲς στάζουν χολὴ καὶ ἱστορικὸ δηλητήριο μὲ στόχο νὰ ἀπομειώσουν τὸ Παγκόσμιο κύρος του, ἀλλὰ θὰ καταθέσουμε τὰ νάματα τῶν πηγῶν τῆς Ἑλληνικῆς καρδιᾶς καὶ τῆς Ρωμαίικης παράδοσης ποὺ ξέρει νὰ τὸν τιμάει ἐδῶ καὶ πλέον χίλια χρόνια μὲ ὕμνους καὶ ὠδὲς πνευματικὲς σὲ πεῖσμα τῶν Καρλομάγνειων ἐργατῶν τῆς ἀνέραστης ἀπὸ ΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ  σημερινῆς προσπάθειας παγκοσμιοποίησης.
Ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος καὶ ἡ Ἁγία Ἑλένη ἡ μητέρα αὐτοῦ ἀποτελoὺν τὸ κατεξοχὴν γεωπολιτικὸ δίδυμο τῆς Παγκόσμιας ἱστορικῆς ἀνατροπῆς, ὄχι μόνο γιὰ τὴν ἀπελθοῦσα ἱστορία ἀλλὰ κυρίως γιὰ τὶς δικές μας ἡμέρες.
Πόσες μεταγενέστερες Αὐτοκρατορίες-Δυνάστες καὶ Τύραννοι προσπάθησαν νὰ τοὺς μιμηθοῦνε μέχρι καὶ σήμερα, ὅλες ὅμως γκρεμίζονται στὰ τάρταρα τῆς παραφροσύνης καὶ τοῦ ἑωσφορικοῦ ἐγωισμοῦ τους καὶ αὐτὸ γίνεται γιατί δὲν ἀναγνώρισαν τὸ Μυστήριο τοῦ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ καὶ τὸ Παγκόσμιο Γεγονὸς τῆς Ἀνάστασης τοῦ Θεανθρώπου Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ;

Ἡ ὡραία Ἑλένη τῆς Σπάρτης πῆρε τὸν ἐκλεκτό τῆς σαρκικῆς καρδιᾶς της τὸν Πάρι  καὶ  τράβηξε πρὸς τὴν Τροία. Τὸ ἴδιο αὐτὸ  Ἑλληνικὸ ὄνομα ποὺ ἀκούγεται  στὰ Ὁμηρικὰ Ἔπη τῆς Ἰλιάδας φέρει ἡ Ἁγία Ἑλένη ἐνδεικτικό τῆς ἀδιάσπαστης ἱστορικῆς συνέχειας καὶ γενετικῆς συνάφειας τοῦ  λαοῦ μας.  
Mὲ τὴν μόνη διαφορὰ ἡ Ἰσαπόστολος Ἁγία Ἑλένη παίρνει τὸν ἀγαπημένο υἱὸ της τὸν Ἅγιο Κωνσταντῖνο καὶ συμβαδίζουν στὸν δρόμο πρὸς τὴν ΚΑΘ΄ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ποὺ τοὺς χάραξε ὁ Ἐκλεκτός τῆς Καρδιᾶς τους, μὲ Θεοσημεῖα, δηλ. ὁ Ἐσταυρωμένος καὶ Ἀναστημένος Κύριος Ἰησοῦς Χριστός.

Μὲ μία ἁπλὴ κίνηση καὶ εὐλογημένη τίναξαν τότε στὸν ἀέρα τὸ παγκόσμιο μυστήριο τῆς ἀνομίας καὶ θεμελίωσαν Κρατικὴ Ὑπόσταση Αὐτοκρατορίας, ὅπου στὸ διάβα τῶν αἰώνων αὐτὴ "χώνεψε" μὲ συναλληλία, ἰσοτιμία καὶ σεβασμὸ, λαούς, φυλὲς καὶ γλῶσσες μὲ τὸ Μυστήριο τῆς ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ καὶ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

Ἡ Ἁγία Ἑλένη παρόλο τὸ προχωρημένο τῆς ἡλικίας της συνέχισε τὴν Γεωπολιτική της εἰρηνικὴ ἐκστρατεία στὴν Παλαιστίνη καὶ ΘΕΙΑΣ ΝΕΥΣΗ ἔφερε στὴν Παγκόσμια ἐπιφάνεια τοῦ πλανήτη μας τὰ ἀδιάψευστα ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ τῆς πνευματικότητας τῆς Νέας Ρωμαϊκῆς  Αὐτοκρατορίας.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ καὶ ἡ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ἀπὸ τότε ἦταν τὰ φυλακτήρια ¨τῆς τότε πρώτης πνευματικῆς παγκοσμιοποίησης ¨τῶν Λαῶν ποὺ ἔφερνε τὸ Ὑπὲρ Πᾶν Ὄνομα τοῦ ΧΡΙΣΤΟΥ καὶ ὁριοθετοῦσε τὰ σύνορά της στὶς πορεῖες ποὺ χάραξαν ¨οἱ ὡραῖοι πόδες τῶν Εὐαγγελιζόντων τὴν ΕΙΡΗΝΗ ¨ Ἀποστόλων καὶ κυρίως ἐπὶ τῶν  διαδρομῶν τοῦ Ἀποστόλου Παύλου.

Τὸ γεγονὸς ὅτι ἐπὶ Μεγάλου Κωνσταντίνου ἡ ἐπίσημη γλώσσα  ἦταν τὰ λατινικὰ δὲν ἀποστερεῖ τὴν οὐσιαστικῆς σημασίας  συμβολὴ τῆς Ἑλληνίδας μητέρας του Ἁγίας Ἑλένης  στὴν ἐπίγνωση  ἐκ μέρους τοῦ Αὐτοκράτορα τῶν στρατηγικῶν-πολιτισμικῶν ἐπιλογῶν τοῦ ἄλλου Μεγάλου τῆς Ἱστορίας μας, Μεγάλου Ἀλεξάνδρου.

Μετὰ τὸ παγκόσμιας ἱστορικῆς σημασίας διάταγμα τῶν Μεδιολάνων, ὅλοι οἱ δρόμοι ὁδηγοῦσαν στὴν ΚΑΘ΄ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ὅπου ἀναδυόταν ἡ Νέα Ρώμη καὶ ταυτόχρονα στὴν Δύση κάποιοι ἔσπερναν σπόρους φθόνου καὶ διχόνοιας γιὰ νὰ ἀναρριχηθοῦν ἀργότερα οἱ νοητὲς τσουκνίδες μὲ τὰ δηλητήρια τῶν σχισματικῶν αἱρέσεων, τῶν δολοφονικῶν δῆθεν σταυροφοριῶν καὶ ἄλλων μέχρι σήμερα ἐνεργειῶν ποὺ δείχνουν ἀπύθμενο μίσος καὶ ἰδιοτέλεια.

Ἀναρωτηθήκαμε ἂν στὴν αἱρετίζουσα Δύση, ὅπου κατὰ ρηματικὴ ἔκφραση κάποιου πολιτικοῦ τῶν πάλαι ποτὲ χρόνων τῆς δύσμοιρης μεταπολίτευσης "ἀνήκομεν",  πόσοι Ἱεροὶ Ναοὶ εἶναι ἀφιερωμένοι στὴν μνήμη καὶ τὴν τιμὴ τῶν Ἁγίων καὶ Ἰσαποστόλων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης;;

Πόσοι δυτικοὶ φίλοι μας φέρουν τὸ ὄνομα αὐτό;

Γιατί στὴν Ρωμαίικη Ἑλληνικὴ Ἐπικράτεια εἶναι τόσο πνευματικὰ δημοφιλεῖς αὐτοὶ οἱ Ἅγιοι;

Ἡ ἀπάντηση εἶναι ἁπλή. Οἱ πρόγονοί μας γνώριζαν πολὺ καλὰ ποιοὶ ἦταν οἱ στυλοβάτες τῆς Ρωμηοσύνης καὶ θεωροῦσαν τοὺς ἑαυτοὺς τους πνευματικὰ παιδιὰ τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα γνώριζαν γιατί ὑπέφεραν στὸ διάβα τῆς ἱστορίας ἀπὸ τὸ μίσος καὶ τὸ κόμπλεξ τῶν δῆθεν Σταυροφόρων τῆς Δύσης  ποὺ μόνο καταστροφὲς καὶ προδοσίες τοὺς "χάριζαν" καὶ αὐτοὶ σὰν ἀντίδοτο τῆς δυτικῆς μοχθηρῆς ζηλοτυπίας  ἔσπειραν καὶ ἀνήγειραν ἑκατοντάδες πανάλευκα ἐκκλησάκια στὴν μνήμη αὐτῶν τῶν δύο Ἁγίων σὲ ὅλη τὴν ἐνδοχώρα τῆς ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ, δίνοντας μάλιστα τὸ ὄνομα αὐτῶν τῶν Ἁγίων στὰ παιδιά τους. 

Μάλιστα στὰ χρόνια τῆς Τουρκοκρατίας τὸ ὄνομα Κωνσταντῖνος ἦταν συνυφασμένο μὲ τὸ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ τοῦ σκλαβωμένου γένους μας.
Ἂν ἐκεῖνα τὰ χρόνια εἴχαμε Φραγκοκρατία τὸ ὄνομα αὐτὸ θὰ ἦταν παντελῶς ἐξαφανισμένο σήμερα!!                                                                                        
Ἡ προσωπικὴ ζωὴ τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου δὲν ἦταν ρόδινη, τὸν πολέμησαν ἀπὸ ὅλες τὶς πλευρές, ἀλλὰ δὲν τὸν σάλεψαν ἀπὸ τὴν Πίστη του.

Ἄλλωστε τὸ ὄνομά του στὰ Ἑλληνικὰ σημαίνει ΕΥ-ΣΤΑΘΙΟΣ, δηλ καλὰ σταθερὸς καὶ αὐτὸ τὸ ἀπέδειξε σὲ ὅλη τὴν βιωτὴ του προασπίζοντας τὸ Δόγμα τῆς ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ μὲ τοὺς Ἅγιους Θεοφόρους καὶ Οἰκουμενικοὺς Πατέρες καθιερώνοντας μάλιστα τὴν ἀνάγκη σύγκλισης Οἰκουμενικῶν Συνόδων, ὅταν διακινδύνευε τὸ πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας ἀπὸ τοὺς "βαρεῖς λύκους" τῶν αἱρέσεων.
Εἶναι δυνατὸν καὶ ἐμεῖς σὰν παιδιὰ τῆς γνήσιας Ρωμηοσύνης τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου νὰ περάσουμε καλὰ στὰ χέρια τῆς σημερινῆς Παναίρεσης τῶν νεοποχιτῶν ποὺ ζήλεψε τὴν Νέα Ρώμη καὶ στὴν θέση τῆς βάλθηκε νὰ φτιάξει τὴν Νέα Ἐποχὴ διασαλεύοντας τὰ θεμέλια του ἀνθρώπινου πολιτισμοῦ μὲ ἑκατόμβες Ἀθώων θυμάτων!!

Ὅλες οἱ σημερινὲς κρίσεις ξεκινοῦν ἀπὸ τὴν διαφημιζόμενη  Παναίρεση τῆς Νέας Ἐποχῆς καὶ ὅλες οἱ λύσεις θὰ δοθοῦν ὅταν ξεφτίσει τὸ πνευματικό της ὑπόβαθρο γιατί ἀδυνατεῖ νὰ δώσει καθαρὲς ἀπαντήσεις στὴν χειμαζόμενη ἀνθρωπότητα τῶν καιρῶν μας.
Νὰ λοιπὸν γιατί ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος σήμερα εἶναι τόσο ἐπίκαιρος περισσότερο ἀπὸ κάθε ἄλλη φορᾶ !!!»


«Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο Ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο;
ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Όχι. Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς το Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι΄ αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι. (Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924 – 1994, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Τόμος Α΄/έκδοση β΄, σελ. 434 – 435, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία)

Ο Μέγας Κωνσταντίνος χάραξε και για τις ημέρες μας γεωπολιτικές γραμμές… Είναι θέλημα του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ εμείς να βάλουμε τα παλούκια των συνόρων.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ο ΚΥΡΙΟΣ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας