Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ανήμερα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου βλέπω τους ρώσους στρατηγούς να μην τους συγκρατεί τίποτε για να αρπάξουν την ...



Ουδεμία εμπιστοσύνη - σχέσεις ΝΑΤΟ - τουρκίας - μισθοφόρων μακελλάρηδων; 

Έτσι για να μαθαίνουμε και να αξιολογούμε  το σήμερα και το αύριο εν μέσω κρισάρας που εν δυνάμει είναι έτοιμη να ξεσπάσει στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου βλ. Αιγαίο, Νότια Κρήτης.

Για το παρελθόν μόλις σήμερα φαίνεται να μαθαίνουμε πως λειτούργησαν τα βρωμοκάναλα των συμφερόντων  και δημιούργησαν ποταμούς αιμάτων στην Συρία και παλαιότερα στην Γιουγκοσλαβία.- Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι έρχεται στο φως , μήπως ανοίξουν τα δικά μας μάτια και δούμε τους δήθεν φίλους μας που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τα σχετικά για αυτούς;

Διαβάζουμε από την αξιόλογη πληροφόρηση του  Πέτρου  Κρανιά

" Μία ανακοίνωση που έγινε τις περασμένες ημέρες, αποκαλύπτει τον συνεχώς αυξανόμενο ρόλο της Τουρκίας στην κεντρική Ασία, μετά και την παράδοση της σκυτάλης της Ασιας, από το ΝΑΤΟ στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την πρώτη μέρα του 2021, η βορειοατλαντική συμμαχία μεταβίβασε στην Τουρκία τη διοίκηση της Κοινής Ομάδας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) του ΝΑΤΟ. Στις 30 Μαρτίου το ΝΑΤΟ παρέδωσε την τρέχουσα αποστολή του στο Αφγανιστάν στον Τούρκο Στρατηγό Σελτσούκ Γιουρτσίζογλου.

Τώρα, η ανακοίνωση έρχεται από το Πακιστάν. Η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, η οποία σύμφωνα με τις φήμες έστελνε άτομα να στελεχώσουν την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη διαβόητη παραστρατιωτική οργάνωση SADAT, που είναι γνωστό ότι έχει αποστείλει μαχητές στη Λιβύη για λογαριασμό του Ερντογάν, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Άγκυρας και την Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγέζ αλ-Σάρατζ.

Το Κέντρο Σπουδών Εναερίου Χώρου και Ασφαλείας (CASS), που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, έγινε μέλος της Οργάνωσης για την Ισλαμική Συνεργασία (OIC), οργάνωσης "βιτρίνα" που ελέγχεται από τη SADAT.

Η στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με τη Λιβύη, η οποία υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2019, περιλαμβάνει διατάξεις για "φιλοξενούμενο προσωπικό", όρος ο οποίος οδήγησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναρωτηθούν για τον ρόλο της SADAT Defense Consultancy.

Η SADAT, που ιδρύθηκε από τον ταξίαρχο εν αποστρατεία, Αντνάν Τανριβέρντι, βρίσκεται στη Λιβύη εδώ και πολλά χρόνια. Την πρώτη φορά που η SADAT ανέφερε τη Λιβύη στην ιστοσελίδα της, ήταν τον Μάιο του 2013, όταν πραγματοποίησε επίσκεψη "για να προσδιορίσει τις ανάγκες των Νέων Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων". Η SADAT παρείχε κατάρτιση και εξοπλισμό στους Σύρους επαναστάτες εναντίον του καθεστώτος Άσαντ και οι μυστικές υπηρεσίες είχαν την εταιρεία στο ραντάρ τους για αυτό τον λόγο." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.capital.gr/diethni/3548599/tourkia-i-parastratiotiki-organosi-sadat-tha-sunergastei-me-tin-polemiki-aeroporia-tou-pakistan

Η ιστορία των σταυροφοριών επαναλαμβάνεται σε συνεργασία με το Ισλάμ εναντίον της Ορθοδοξίας. 

Αυτή την φορά όμως υπάρχει το εμπόδιο που λέγεται ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΡΩΣΙΑ γι αυτό και με κάθε τρόπο και μέσον  πρέπει να την εξουδετερώσουν.

Φυσικά οι στρατηγοί της Ρωσίας έχουν τα δικά τους συμφέροντα και με το ζόρι κρατιούνται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με την τουρκία που όχι μόνο ξαναέγινε ο χωροφύλακας του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου και της Αν. Μεσογείου, αλλά παίζει ήδη επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της χώρας των Ξανθών.

Αν τα λάβουμε όλα αυτά υπ όψιν και σκύψουμε πάνω στα δικά μας φλέγοντα εθνικά ανοικτά γεωπολιτικά θέματα, ο λογισμός φέρνει μνήμες ξεπουλήματος και τραγωδίας του Κυπριακού που όπως φαίνεται θα λυθεί σύντομα, αλλά όχι ειρηνικά.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας