Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Σε κατάσταση φθοράς η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ( θέλει και πανηγύρια ο σουλτάνος) 'Ηρθε ο ΚΑΙΡΟΣ να συντηρηθεί από τους Έλληνες

 

Την έκαναν τζαμί και έστησαν πανηγύρια αλλά ξέχασαν να φτιάξουν το σπασμένο χερούλι της κεντρικής ΠΥΛΗΣ που εισερχόταν οι αυτοκράτορες της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.

Ετοιμάζει πάλι εορτασμούς για την άλωση, αλλά όταν δεν σέβεσαι αυτό που έχεις, τότε δεν σου αξίζει να το έχεις ακόμα - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
" Τούρκοι πολίτες καταγγέλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αγία Σοφία, ένα έτος μετά το άνοιγμά της σαν τζαμί.

Ακόμα και το πόμολο της κεντρικής αυτοκρατορικής πύλης, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει και η Μαρία Ζαχαράκη σε δελτίο στο OPEN, έχει σπάσει χωρίς να έχει αντικατασταθεί.

Ακόμη, σκόνη έχει καλύψει τα πάντα και το μνημείο, αντί να προστατευθεί καλύτερα, όπως τουλάχιστον η Τουρκία είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο, όταν την έκανε τζαμί, έχει υποστεί και ζημιές." 

Πηγή: iefimerida.gr 

🔴
Ardiyeye kaldırılması gereken süpürge vs. kapı arasına sıkıştırılmış
🔴
Nem ve ısı ölçüm cihazının pili bitmiş Ayasofya’yı özenle döşeyip dünyanın en güzel camisi yapmak yerine yangından mal kaçırır gibi ibadete açıp, ikinci sınıf bir taşra camisi gibi davranınca böyle oluyor.
Image
Image
Image

Ayasofya’da son durum:
🔴
1500 yıllık imparatorluk kapısı parçalanmış
🔴
Kalitesiz A4 üzerine kötü İngilizceyle yazılmış yönlendirmeler var
🔴
Ayakkabı dolaplarının üzeri pislik içinde
🔴
Giriş kapısının üzerinden kablo sarkıyor


Image
Image