Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

" λες και έχουν μουσκέψει όλη την εκκλησία με αρώματα" είπε το μικρό κοριτσάκι τους γονείς του που πήγαν να προσκυνήσουν την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ στον Βύρωνα.


 Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι τραβηγμένες με το κινητό τηλέφωνο της μικρής. Της υποσχεθήκαμε ότι θα βάλουμε τις δικές της εικόνες.

Πρωινό του Σαββάτου σήμερα μια γνωστή μας οικογένεια ξεκίνησε από την επαρχία για να προσκυνήσουν την περιώνυμη Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα , την γνωστή Εφέστεια Εικόνα την Δακρυορρούσα επί μήνες αδιάλειπτα και εδώ και καιρό από το Ευχέλαιο της Μεγάλης Τετάρτης Μυροβλήτισσας.

Με το που μπήκε το κοριτσάκι στον Ιερό Ναό με τους γονείς του στράφηκε προς αυτούς έκπληκτο και άρχισε να  λέει: 

" έχουν μουσκέψει όλη την εκκλησία με αρώματα, τι είναι αυτό που αισθάνομαι ;" 

Και έτρεξε προς την Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας από όπου ερχόταν αυτός ο κατακλυσμός της αρρήτου ευωδίας.

Με το που βλέπει την Εικόνα της Παναγίας γύρισε στην μητέρα της και έκπληκτο  της είπε: 

"μαμά κλαίει η Παναγίτσα, όπως κλαις εσύ όταν έχει πυρετό ο αδελφός μου" 

Φυσικά όλη η οικογένεια γνώριζαν τα σχετικά με τα Θαυμαστά που συμβαίνουν από την 8η  Σεπτεμβρίου του 2020 (ανήμερα του Γεννεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου )   στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπορούσαν να προσέλθουν για να προσκυνήσουν.

Κάποια στιγμή η μικρή λέει στους γονείς της:

" η ΠΑΝΑΓΙΑ μπορεί να κλαίει, αλλά μου  χαμογελάει μαζί και έχω μεγάλη χαρά" 

Όπως μας  είπε ο πατέρας της μικρής  πήρε το κινητό  της και άρχισε να βγάζει φωτογραφίες.



Της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση εκεί που συγκεντρώνονται  τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ πίσω από το τζάμι της εικόνας της.  Αλλά και κάτω στο μαρμάρινο δάπεδο όπου και στηρίζεται το ξύλινο προσκυνητάρι της, εκεί έβαλε το χεράκι της και διαπίστωσε ότι ήταν υγρό .

" να μπαμπά , μαμά βρήκα από  που βγαίνει αυτό το άρωμα που γεμίζει την εκκλησία"

 ( εννοούσε το ΜΥΡΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ )  



     Εμείς αδελφοί τι να πούμε άλλο; 

Μιλούν τα μικρά παιδιά για εμάς που βιώνουν με όλα αυτά την άνωθεν  Θεολογία της Ορθοδοξίας μας, μάλιστα σε μια άγρια εποχή που στοχεύει τα παιδιά και τους νέους.



Μπορείτε να κατανοήσετε τι συμβαίνει σήμερα και τι θέλουν οι αντίχριστες δυνάμεις από τις Βαπτισμένες και μυρωμένες ψυχούλες;

Πρέπει όμως να αντιληφθούμε ότι τα έκτακτα αυτά ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ στις μέρες μας , όπως τα Χαριτόβρυτα Δάκρυα της Υπεραγίας Θεοτόκου και η άρρητος Μυροβλησία ΤΗΣ είναι η Παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μέσα στην καθημερινότητα μας που μας παρηγορεί παραμυθητικά για αντέξουμε αυτά και τα άλλα ...

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας