Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Είναι σήμερα ΑΓΙΟΣ και Θαυματουργεί τρέχοντας στα πεδία των μαχών και στις ζούγκλες των πόλεων - Η μνήμη του τιμάται στις 23 Μαίου!!!!!

 ΠΗΓΗ φώτο από ΠΑΝΑΓΊΑ ΠΑΡΑΜΥΘΊΑ https://www.facebook.com/
Ο Άγιος Ευγένιος ο Ροντιόνωφ σε μικρή ηλικία .. Ένας θαυματουργός Άγιος που στα 19 του χρόνια μαρτύρησε για τον Χριστό μας κόβοντας του το κεφάλι... Η μνήμη του τιμάται στις 23 Μαίου!!!!!


Ο Νεομάρτυς Άγιος Ευγένιος Ροντιόνωφ Μάχεται Κατά Της Τρομοκρατίας Που Επιβλήθηκε Στον Τίμιο Και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ Που Φοράμε Στον Λαιμό Μας.


23 ΜΑΙΟΥ εορτάζουν οι ειδικές ΑΓΙΕΣ δυνάμεις του Ουρανού κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών – ISIS και άλλων ανθρωποκτόνων παλαβών, που όταν βλέπουν τους χριστιανούς να φορούν τον ΣΤΑΥΡΟ του ΚΥΡΙΟΥ μας στον λαιμό τους, φρίττουν και δαιμονίζονται…


Ας επικαλούμαστε τον εορτάζοντα σήμερα Άγιο Ευγένιο Ροντιόνωφ τον ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ στρατιωτικό, σ’ αυτόν τον πρωτόγνωρο πόλεμο που ξέσπασε, ως απαρχή του Γ΄ΠΠ…


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Ο Νεομάρτυς Άγιος Ευγένιος Ροντιόνωφ «μάχεται» τους τζιχαντιστές στην Συρία και σήμερα στην Ευρώπη, που την κατέκλυσαν….


Πόσους χριστιανούς αποκεφάλισαν στην Συρία, το Ιρακ και στην Μέση Ανατολή, γιατί φορούσαν τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού;


Παρά πολλά τα ΑΓΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ που εισήλθαν ως μάρτυρες στον Ουρανό.


Πολλοί τον είδαν με κόκκινο μανδύα να περνάει σαν λάμψη.


Γνωστό το ΜΑΡΤΥΡΙΟ του ΑΓΙΟΥ, συνυφασμένο με την άρνηση του να αποχωριστεί τον ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του ΧΡΙΣΤΟΥ που φορούσε κατάσαρκα στον λαιμό του.


Οι ειδικές μονάδες του Ρωσικού Στρατού στην Συρία τον επικαλούνται και τον θεωρούν βασικό αρωγό τους στην μάχη κατά των τζιχαντιστών στην Συρία.


Και πως να μην τον θεωρούν προστάτη τους, όταν ο 19χρονος Ευγένιος υπέστη ακριβώς το ίδιο μαρτυρικό τέλος, που υπέστησαν τόσα αθώα θύματα στην Συρία, γιατί δεν θέλησαν να αλλαξοπιστήσουν.


Πριν ακόμα γνωρίσουμε την δολοφονική λαίλαπα του τζιχάντ στην Συρία και στο Ιράκ, αυτή ήδη εκυοφορείτο από τα σχέδια της νέας εποχής, στα βουνά της Τσετσενίας από την δεκαετία του ‘90 και δρούσε με την ίδια τακτική του φανατικού Ισλάμ, που ήταν η αποκοπή της… κεφαλής.


«Ο νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ ήταν στρατιώτης στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας επί επαράτου Γέλτσιν.


Συνελήφθη από τσετσένους αντάρτες, βασανίστηκε, σφάχτηκε σαν αρνί και αποκεφαλίστηκε, όταν αρνήθηκε να γίνει μουσουλμάνος και να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας, όπως είπε ο ίδιος ο δήμιος στη μητέρα του.


Αποκεφαλίστηκε το 1996 τη μέρα που γινόταν 19 ετών στις 23 Μαίου .


Παρόλο ότι δεν μεγάλωσε σε ένα ευσεβές περιβάλλον δεν αποχωριζόταν ποτέ τον μικρό σταυρό που του είχε χαρίσει η γιαγιά του στα 11α γενέθλια του.


Από αυτό τον μικρό σταυρό αναγνώρισε η μητέρα του το σώμα του που κειτόταν σε έναν ομαδικό τάφο μαζί με τρεις άλλους συστρατιώτες του.


Για την γενναία άρνησή του να αποχωριστεί αυτό το Σταυρό και να απαρνηθεί την πίστη στον Εσταυρωμένο, εσφάγη ως αμνός στις 23 Μαίου 1996.Η κομμένη κεφαλή του είχε ταφεί από τους ισλαμιστές αντάρτες σε άλλο σημείο.


Η τραγική μητέρα άρχισε να ψάχνει μόνη της για να βρει το γιό της αμέσως μόλις έμαθε ότι ήταν αιχμάλωτος στα μέσα Φεβρουαρίου του 1996 και επί 9 συνεχείς μήνες.


Πληροφορήθηκε ότι ήταν νεκρός τον Σεπτέμβριο του 1996.


Τότε έβαλε υποθήκη το σπίτι της στη Μόσχα για να εξασφαλίσει χρήματα, απαραίτητα για τις συναλλαγές με τους αντάρτες και άρχισε να ψάχνει τον τόπο που ετάφη ο γιός της.


Από την αρχή της αναζήτησής της ήλθε σε επαφή με τους ισλαμιστές αυτονομιστές, ταλαιπωρήθηκε πολύ και απειλήθηκε η ζωή της από μύριους κινδύνους αλλά τελικά κατάφερε να μιλήσει με τον ίδιο τον φονιά του γιού της, Ruslan Khaikhoroyev.


Αυτός της είπε ότι ο Ευγένιος είχε ευκαιρία να σώσει τη ζωή του αλλά αρνήθηκε να βγάλει τον Σταυρό του και να γίνει μουσουλμάνος και ότι προσπάθησε μάλιστα να δραπετεύσει μία φορά.


Η μητέρα ηρνείτο να πιστέψει ότι ο γιός της δεν ζει, ακόμα και όταν αναγνώρισε τις μπότες του κατά την εκταφή.


Όταν είδε όμως τον μικρό Σταυρό του στο ακέφαλο σώμα του δεν άντεξε και λιποθύμησε.


Τελικά κατάφερε καταβάλλοντας «λύτρα» να της επιτρέψουν να πάρει και να μεταφέρει την νεκρή σορό του Ευγένιου και των συντρόφων του στη Μόσχα όπου και έγινε η κηδεία.


Ο πατέρας του Ευγένιου πέθανε πέντε μέρες, μετά την ταφή του γιού του.


Η απόδοση τιμής στο πρόσωπό του αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο στην Ρωσία.


Ήδη έχουν δημοσιευθεί βιβλία για την ζωή και το μαρτύριό του με την ευλογία του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξίου του Β΄, υπάρχει μία εκκλησία επ΄ ονόματί του, έχει γραφεί ακολουθία και έχουν ιστορηθεί πολλές εικόνες του, κάποιες από τις οποίες μυροβλύζουν.»


Βεβαίως η Εκκλησία δεν έχει ακόμα κατατάξει στο αγιολόγιο τον νεομάρτυρα Ευγένιο,αλλά αναμένεται πως κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει πολύ.


Όταν αποβιβάζονταν τα ρωσικά στρατεύματα στην Λαττάκεια της Συρίας, οι Σύριοι έβλεπαν τους Ρώσους στρατιώτες να φέρουν στο στρατιωτικό τους γιλέκο την ίδια ακριβώς εικόνα, να την βγάζουν και να την ασπάζονται με ευλάβεια.


Στην ερώτησή τους.


-Ποιος ήταν ο άγνωστος σε αυτούς ΑΓΙΟΣ με την μορφή νέου στρατιώτη και κόκκινοχιτώνα.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που παίρνουν είναι…


-Είναι ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ που ήρθε να πολεμήσει για εσάς.


Σήμερα ο ΑΓΙΟΣ είναι παρών και ανήκει στις ειδικές μονάδες του ΟΥΡΑΝΟΥ, στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που διεξάγεται σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, κατά των Τζιχαντιστών και των παρακλαδιών τους…


Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις, σίγουρα τον έχουν Βοηθό και Προστάτη τους.


Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ είναι ένας ξεχωριστός ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ της εποχής μας, διότι έδειξε με τι τρόπο θα πολεμηθεί η ΠΙΣΤΗ μας σε αυτούς τους δαιμονικούς καιρούς.


Σήμερα οι αντίχριστοι με πολλά προσωπεία εκτός από τον ΣΤΑΥΡΟ που θέλουν να μας βγάλουν, με πολλούς τρόπους θέλουν να μας απομυρώσουν και να μας σφραγίσουν με τον δυσώνυμο αριθμό του ανθρωποκτόνου αφεντικού τους.


Όσο οι ΑΓΙΟΙ θα παρακαλούν για εμάς, τίποτε δεν θα προφτάσουν να κάνουν.


Έρχονται γεγονότα στα οποία πρωτοστατούν οι ειδικές ΑΓΙΕΣ δυνάμεις του ΟΥΡΑΝΟΥ.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας