Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΛΑΒΡΩΦ προς τουρκία " κάτσε καλά - κακό του κεφαλιού σου"


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΌ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

 " Η Τουρκία πατώντας πάνω σε εθνικιστικά δόγματα που κατασκευάστηκαν προ 100 ετών συνεχίζει να επιδιώκει στενότερους δεσμούς με την Ουκρανία, για χάρη των Τατάρων. Αυτό φυσικά και δεν αρέσει στην Ρωσία, η οποία τη Δευτέρα, έστειλε μία ακόμα προειδοποίηση, δια στόματος Σεργκέι Λαβρόφ, προς την Άγκυρα να εγκαταλείψει τέτοιες πρακτικές απόπειρας προσεταιρισμού της Ουκρανίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Κίεβο εν μέσω συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο Ερντογάν είπε εκείνη την εποχή ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και η Ουκρανία είχαν ξεκινήσει μια πλατφόρμα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας τους για να συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας, αλλά πρόσθεσε ότι "δεν ήταν σε καμία περίπτωση κίνηση εναντίον τρίτων χωρών".

"Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους Τούρκους συναδέλφους μας να αναλύσουν προσεκτικά την κατάσταση και να σταματήσουν να τροφοδοτούν το στρατιωτικό συναίσθημα του Κιέβου", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Argumenty i Fakty.

Είπε ότι η ενθάρρυνση "επιθετικών" ουκρανικών ενεργειών έναντι της Κριμαίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσία ισοδυναμεί με καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας. "Ελπίζουμε ότι η Άγκυρα θα προσαρμόσει τη γραμμή της με βάση τις νόμιμες ανησυχίες μας" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο .https://www.capital.gr/diethni/3547899/i-tourkia-sunexizei-to-flert-me-tin-oukrania-nea-proeidopoiisi-apo-ti-rosia