Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Στα καλά των καθουμένων η Ελλάδα εισέρχεται στην πολυεπίπεδη κρίση της Μέσης Ανατολής.


Η Ελλάδα λέει αυτές τις μέρες το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ο πιστός  λαός  απαντά ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ο ΚΥΡΙΟΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Στην αρχή ήταν φήμες , μετά ειδήσεις σε λίγο θα δούμε να πέφτουν και υπογραφές και τότε τι;



" Μία πρόκληση προς το Ισραήλ αποτελεί ο χάρτης που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Safak, η οποία έχει πρωτοσέλιδο με τίτλο «Μοντέλο Λιβύης στην Παλαιστίνη» 

Να σημειωθεί εδώ πως ο διευθυντής της εφημερίδας είναι μυστικός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και δεν θα δημοσίευε τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Τούρκου προέδρου. 

«Αυτή η συμφωνία θα αυξήσει τη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης και ως εκ τούτου θα είναι πραγματική πολιτική υποστήριξη για την Παλαιστίνη», είπε ο Γιαϊτζί, ο οποίος μάλιστα έδειξε στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak και έναν χάρτη με την θαλάσσια… γειτονία της Τουρκίας με την Παλαιστίνη!" https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/987470_mtsavoysogloy-israil-kanei-ethnokatharsi-toyrkikes-vlepseis-gia 

Η Ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου δεν μπορεί να χωρέσει δυο τουρκικής έμπνευσης μνημόνια χάραξης και οριοθέτησης  θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ ( το τουρκολυβικό και τις συνέπειες του ήδη τις ζούμε) 

Ο σουλτάνος πήρε ένα μαχαίρι και σαν να κόβει ξένοιαστα μια ενεργειακή τούρτα πολλών τρις

Ουσιαστικά ακυρώνει τις ΑΟΖ των γειτονικών ενδιαφερόμενων χωρών και τις όψιμες συμμαχίες βλ. Αιγύπτου - Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ) αλλά φαίνεται να διαγράφει οριστικά τον περιβόητο ενεργειακό υποθαλάσσιο αγωγό East Med.

Για αυτό τα ισχυρά γεωπολιτικά κέντρα αποφάσισαν να διαγράψουν τον σουλτάνο γιατί είναι " ανεπίδεκτος της δικής τους σύνεσης" 

Έτσι σήμερα πρωί - πρωί ο Ερντογάν τηλεφώνησε στο Βατικανό και ζήτησε επειγόντως τον Ποντίφηκα μάλλον για να του παραπονεθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται στην Γάζα.

Τώρα αν τα δικαιώματα αυτά προσβάλλονται βάναυσα στις μεγάλες τουρκικές πόλεις αυτό δεν ενδιαφέρει τον κ Ερτνογάν.

Φαίνεται χαρακτηριστικά, ότι ο τούρκος πάντα ιστορικά " ότι έκανε το έκανε για το μπαξίσι"   και τώρα αυτό ενέχει την θέση της εν δυνάμει τουρκοπαλαιστινιακής συμφωνίας για θαλάσσιες ζώνες.

Πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια πνευματική διάσταση που εξηγεί την ταχύτητα των εξελίξεων.

10 ολάκερα χρόνια το αίμα των αθώων της Συρίας πλημμύρισε τον Θρόνο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ και βοά για ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ( αυτά που λέμε δεν αρέσουν σε κάποιους, αλλά η αλήθεια μόνο πνευματικώ τω τρόπω εξηγείται) 

10 χρόνια η Δύση άφηνε ανθρωπόμορφα κτήνη βλ. τζιχαντιστές και έδινε το ελεύθερο στον σουλτάνο να έχει  την μέριμνα της τροφοδοσίας τους στην Συρία.

Εκείνα τα χρόνια η Ελλάδα ζούσε στην μέγγενη των μνημονίων μέσα στα οποία οι " έξυπνοι πολιτικοί μας " έβαλαν και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς ( και έγινε τέτοια αποψίλωση που θα την ζήλευαν οι νεοσύλλεκτοι)

Κάπου το 2015 με τα καραβάνια προσφύγων , αλλοδαπών κ.α αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι παίζει και πάλι λίγα μαθαίναμε καθότι  φρόντιζαν να μας αποπροσανατολίζουν με άλλα πράγματα.

Σήμερα ήρθε ο τελικός λογαριασμός άμεσα πληρωτέος στους τοκογλύφους και τους Εμπόρους των Εθνών που με αυτά τα χάλια ( φρόντισαν φυσικά τόσα χρόνια) να μας βάλουν στην πολυεπίπεδη κρίση της Μέσης Ανατολής που δεν έσκασε τυχαία, αλλά έγινε για να αλλάξει και να ανατρέψει πολλές κόκκινες γραμμές.

Με ρωτάει συμμαθητής   και πνευματικός αδελφός που είχε μεγάλες ευλογίες από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ.

- Κώστα πως θα σωθούμε; 

και του λέω 

- Σταύρο κοίτα επάνω και να προσεύχεσαι στον Άγιο Γέροντα σου που έχει μεγάλη παρρησία.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας