Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

" το μυαλό τους είναι στα ΔΑΡΔΑΝΈΛΙΑ" - ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και συνεχίζει " εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ"


 Τα λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου στις μέρες μας έρχονται να καταδείξουν το μεγαλείο ενός ανθρώπου του Θεού, ο οποίος, χρόνια πριν, είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε με την Τουρκία και πώς η χώρα μας θα βρισκόταν μπροστά σε μια νέα περιπέτεια.

Μια μαρτυρία από το 1990, έρχεται να καταδείξει πόσο επίκαιρος παραμένει ο λόγος αυτού του ανθρώπου, ο οποίος με ταπεινότητα δίδαξε το λόγο του Θεού. Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί. Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο”. Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;” “Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”». _______ Πηγή κειμένου περιγραφής βίντεο: https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhs... Πηγή πληροφοριών οπτικοακουστικού υλικού(κείμενο σε αφήγηση): https://konstantinoupolipothoumeno.bl... Η μαρτυρία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 από το ιστολόγιο «ΗΓΓΙΚΕΝ» Μουσική: Vangelis - Twelve O Clock - TelediscoArteVideo Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Official Channel