Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Περισσότερες πληροφορίες- « ΜΟΛΙΣ Η ΦΩΤΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΚΡΥΝΟΥ ,ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ! » βίντεο σαρωτικής καταστροφής


Ο χρήστης Rania έστειλε Σήμερα στις 5:03 μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες για την διάσωση της Ιεράς Μονής του ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Μακρυνού.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ- βίντεο


Η καταστροφική φωτιά στην Κορινθία σάρωνε τα πάντα και άφηνε πίσω της στάχτες και αποκαΐδια, με την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Μακρυνού να σώζεται από θαύμα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η φωτιά που έκαιγε μαινόμενη, σαρώνοντας στο πέρασμά της την πευκόφυτη πλαγιά, έφτασε και στο ιστορικό μοναστήρι, με τις δεκάδες μοναχές που διαβιούν στα κελιά να προσπαθούν έντρομες να ξεφύγουν. Με όλες τους τις δυνάμεις και βλέποντας τις φλόγες να βρίσκονται μια ανάσα άρπαξαν τα ιερά λείψανα του αγίου, που φυλάσσονται εκεί, εικόνες και ιερά αντικείμενα και προσπάθησαν να φύγουν για να σωθούν οι ίδιες και να σώσουν ό,τι μπορούν. Όμως, ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν μέσα σε μια στιγμή. Από θαύμα η πυρκαγιά άλλαξε πορεία μόλις ακούμπησε τα κάγκελα της μονής, με τους κατοίκους και τις μοναχές να κάνουν τον σταυρό τους και να δοξάζουν τον Θεό που έβαλε το χέρι του, αλλά και τον άγιο Ιωάννη. Σε ιδιωτικές τους συζητήσεις οι μοναχές ευχαριστούν τη χάρη του αγίου, ο οποίος έσωσε, όπως λένε, το μοναστήρι του, το οποίο γιορτάζει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη, ημέρα μνήμη της γ’ ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.


Αξίζει να σημειωθεί πως τα λείψανά του φυλάσσονται στο εσωτερικό του μοναστηριού από το 1970, καθώς και το τίμιο αίμα «το εκχυθέν εκ της κεφαλής» του αγίου, όπως αναγράφεται στη λειψανοθήκη του. Η χαριτόβρυτη λειψανοθήκη του προδρομικού αίματος που περιέχει και τεμάχιο τιμίου ξύλου είναι κειμήλιο από την Κωνσταντινούπολη, που είχε κλαπεί από τους Σταυροφόρους και είχε μεταφερθεί στη Βενετία.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τις πληροφορίες που μας μεταφέρθηκαν
ήδη πριν δυο μέρες γράψαμε:
"Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΘΕΟΡΑΤΑ ΚΑΥΜΑΤΑ ΦΩΤΙΑΣ" βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/05/blog-post_71.html