Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

" από τα ΔΑΚΡΥΑ στην ΜΥΡΟΒΛΥΣΙΑ" ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΑ

 


parigoritria bironas 3Από την δακρυρροή στην μυροβλυσία της Ι. Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Εάν η εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 σημαδεύθηκε από το θαυμαστό γεγονός της δακρυρροής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, πώς θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει το εξίσου μέγα θαυμαστό γεγονός της μυροβλυσίας της Εφεστίου Εικόνας της που παρατηρήθηκε προσφάτως;

Το οκτάμηνο συνεχές κάλεσμα της Παναγίας μας με την δακρυρροή της, προσέλκυσε πλήθος πιστών, τα δάκρυά της αποδεικνύεται πλέον ότι απάλυναν τον κατατιθέμενο πόνο και την αγωνία των πιστών το διάστημα αυτό και αφουγκράστηκε τα πάμπολλα αιτήματά τους.

Και έρχεται τώρα να σφραγίσει με την χάρη της την παρουσία της και την μεγάλη παρρησία της στον Κύριό μας.

Με αυτή την ταπεινή προσέγγιση θεωρούμε ότι ερμηνεύει κανείς την μυροβλυσία πού παρατηρήθηκε και εξακολουθεί να συμβαίνει από τήν Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση του Υιού της στην Εφέστιο χαριτόβρυτη Εικόνα της, μαρτυρώντας με το γεγονός αυτό ότι η Παναγιά μας βλέπει, ακούει και συνοδοιπορεί μαζί μας και πρεσβεύει για εμάς.

Η διάχυτη ευωδία πού παρατηρείται από την μυροβλυσία της Ιεράς Εικόνος, η οποία καταλήγει στη βάση της μαρμάρινης κολώνας που στηρίζει το κουβούκλιο της Ι. Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας, δηλώνει την διάχυτη προστασία της προς όλους μας, φανερώνει τούς ποταμούς της χάριτος ως αδιάψευστο γεγονός θεοσημείας στήν δύσκολη και δύσβατη από πολλές πλευρές εποχή μας.

Με την μυροβλυσία αυτή η χάρη της περίτρανα μεταμορφώνει την υποψία σε βεβαιότητα, την απλή ένδειξη σε πάνδημη φανέρωση και τέλος το ιαματικό δάκρυ της σε ευωδιαστό μύρο.

Συναισθανόμενοι την ιδιαίτερη ευλογία για την ενορία, την Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και την Εκκλησία μας το θαυμαστό αυτό γεγονός της μυροβλυσίας, θεωρούμε χρέος μας ως ελάχιστη ανταπόδοση στο απρόσμενο αναστάσιμο δώρημα της να τελέσουμε πενηνταλείτουργο στη χάρη της καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί καθώς και να τελούμε έμπροσθεν της μυροβλυζούσης πλέον Εικόνος, Ιερά Παράκληση στην χάρη της ώρα 11:00 πρωί και ώρα 6.30 το απόγευμα καθημερινά με την συμμετοχή όλων σας.

Όσοι επιθυμούν, για την πνευματική ενίσχυσή τους, ο Ιερός Ναός είναι επισκέψιμος από το πρωί 7:30 το πρωί έως και τις 8:30 το απόγευμα καθημερινά. ΠΗΓΗ 

https://www.romfea.gr/enoriaka/43503-penintaleitourgo-gia-tin-panagia-tin-parigoritria-sto-vyrona




parigoritria bironas 1