Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αυτό που ζούμε και τρίβουμε τα μάτια μας, αν πραγματικά συμβαίνει; «θα είναι Θεία Επέμβαση στην ιστορία της ανθρωπότητας.» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ


Ένας φονικός ιός σκότωσε την παγκοσμιοποίηση.
Αυτοί που συνιστούν ψυχραιμία μάλλον μοιάζουν να έχουν τον ίδιο πανικό με τους άλλους.
Η αρχή των ωδινών ή το φρένο στην κατηφόρα που πήραμε;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Ο κορωνοιός είναι χειρότερος από την Lehman - Ο πανικός διεθνώς, το κραχ, οι αποτυχημένες παρεμβάσεις ΕΚΤ, FED φέρνουν μπαράζ χρεοκοπιών»

« Λαίλαπα ο κορωνοϊός με 131.460 κρούσματα και 4.926 νεκρούς – Γονατίζει η Ιταλία, σε καραντίνα μέρος της Ισπανίας»
«  – Κλείνουν τα σχολεία στη Γαλλία
Macron: Κλείνουν όλα τα σχολεία στη Γαλλία από Δευτέρα 16/3 - Να προετοιμαστούμε για ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού» από το https://www.bankingnews.gr/
« Βάζουν σε αναστολή το Σύμφωνο Σταθερότητας λόγω κορονοϊού»
https://www.capital.gr/oikonomia/3437063/bazoun-se-anastoli-to-sumfono-statherotitas-logo-koronoiou?fbclid=IwAR3tjjcDPo2Tv4FRI6P8cqK0NJ-rtAQjsHUEI8ZuTFWUeG10GIbKMc7Yp2

Ο ζεστός καιρός δεν φαίνεται να μειώνει την Πανδημία. Δηλ. που πάμε δίχως εμβόλιο και θεραπεία;
 « Will warmer weather help fight the coronavirus? Singapore and Australia suggest maybe not by James Griffiths, CNN»


Η επιδημία του κορωναϊού επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία;
Σαν να μην πέρασε ένας μήνας όταν στις 5 Φεβρουαρίου του 2020 γνωρίζαμε τι έρχεται και αρθρογραφούσαμε:

Ένας παππούλης μας είπε πριν λίγο ανερμήνευτα:

« η ΚΙΝΑ φέρνει ΠΕΙΝΑ;»

« οι επόμενοι πολιτικοί που θα μας κυβερνήσουν  είναι οι ΑΓΙΟΙ»

« και να ξυπνήσουν κάποιοι δεν αρκεί πρέπει να ζωντανέψουν αυτοί  με την έμπρακτη μετάνοια»

« κλείνουν ιστορικοί κύκλοι και εισερχόμαστε σε άλλους και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτε»


Aυτές τις ώρες χρειάζεται ψυχραιμία και να σηκώσουμε τα χέρια ΙΚΕΤΕΥΤΙΚΑ, να θυμηθούμε τα παρακάτω και να τα αξιολογήσουμε:
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ « θα έρθουν ανίατες αρρώστιες»

 « ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ του 1959 η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ διαμηνύει « Θα έρθουν ανίατες αρρώστιες. Θα γίνουν πόλεμοι. Να μετανοήσετε. Αν δεν μετανοήσετε, να περιμένετε να ρθεί η Τρίτη καταστροφή.»



ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία»

« Αθανάσιος Ρακοβαλής – Μου λέει (ο Άγιος Παΐσιος), κοίταξε να δεις: «Σήμερα οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν για τον Χριστό. Τους μιλάς για τον Χριστό και σου λένε ΄΄ άσε με, έχω δουλειά, δεν ευκαιρώ… ΄΄.

Όμως θα γίνουν γεγονότα που θα συνταραχθούν τα έθνη. Δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία, αλλά θα είναι Θεία Επέμβαση στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Και μετά από αυτό θα αλλάξει η κατάσταση.

Θα γεμίσουν οι δρόμοι εκκλησάκια, θα σε ψάχνουν, θα σε τραβάν από το μανίκι, θα σου λένε ΄΄ έλα εδώ, πες μας για τον Χριστό, τι ξέρεις για τον Χριστό.. ΄΄.
Ακόμα και αυτοί που δεν πιστεύουνε, θα παραδεχτούν ότι η θρησκεία είναι καλό πράγμα και στηρίζει την κοινωνία.» https://simeiakairwn.wordpress.com/2018/02/11/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83- /


« η Παναγία μόνη της και μη έχοντας τι άλλο να κάνει, έβγαλε το ωμοφόριό της και σκέπασε την Ελλάδα»

« Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Φιλοθέου Αρχιμ. Νικόδημος αναφέρθηκε την ώρα της τράπεζας στον αείμνηστο γέροντα Εφραίμ Αριζονίτη. Στη σύντομη ομιλία του είπε, μεταξύ άλλων: «Κάποια στιγμή ο Γέροντας Εφραίμ είδε τον Χριστό με την Παναγία. Επειδή ο Γέροντας έκανε πολύ προσευχή για την πατρίδα μας πάντα, είδε ότι η Παναγία παρακαλούσε το Χριστό να σκεπάσει την Ελλάδα, αλλά ο Χριστός αρνούνταν.

Αρνούνταν για την αμαρτία και ειδικά για τις σαρκικές αμαρτίες. Οι Ευρωπαίοι, οι ξένοι δεν έχουν σχέση με εμάς τους Ορθοδόξους. Εμείς οι Ορθόδοξοι και οι Έλληνες ειδικά έχουμε άλλη παράδοση. Τον παρακαλούσε η Παναγία, όμως ο Χριστός αρνούνταν. Μα παιδί μου είναι δικοί μας, ήταν δικοί μας, τους σκεπάζαμε και τους βοηθούσαμε όσο μας λάτρευαν, τώρα μας ξέχασαν οι Έλληνες. Προσπαθούσε η Παναγία, ο Χριστός αρνούνταν.

Πριν αποχωρήσει ο Χριστός είπε, εγώ θέλω να τους σώσω αλλά να δω μετάνοια. Φεύγει ο Χριστός, μένει η Παναγία μόνη της και μη έχοντας τι άλλο να κάνει, έβγαλε το ωμοφόριό της και σκέπασε την Ελλάδα» όπως ανέφερε με έκδηλη συγκίνηση ο Αρχιμ. Νικόδημος.»



Την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ αδελφοί και τα μάτια μας  και την Ελλάδα σαν εικόνα στο εικονοστάσι  της προσευχής μας.   Είμεθα περικυκλωμένοι  από φοβερούς κινδύνους μέσα και έξω.

Δεν είναι μόνο οι τουρκαλάδες  αλλά είναι και   αυτές οι επιδημιολογικές βόμβες που μπορούν να σκάσουν ανά πάσα στιγμή.




ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας