Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Εκεχειρία στην Συρία – Αερομαχίες και Ναυμαχίες στο ΑΙΓΑΙΟ;


Ο σουλτάνος που τιμητικά πριν 10 χρόνια τον ονοματίσαμε έτσι πρώτοι και οι ντόπιοι τουρκολάγνοι μας επιτιμούσαν γιατί προσδιορίζαμε τον εκλεκτό τους φίλο με ιστορική ονομασία( καθότι έδειχνε τέτοια συμπεριφορά) , σήμερα έφαγε πόρτα από Μόσχα. Εχθές έφαγε πόρτα στην Λιβύη και σε λίγο στο εσωτερικό του ( από  κοινωνικές και οικονομικές εντάσεις που υποβόσκουν).  
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« Φαρμάκι” Πούτιν στον Ερντογάν: “Συλλυπητήρια για τους στρατιώτες σου οι Σύριοι δεν ήξεραν ότι είναι Τούρκοι»
Ο Πούτιν με δυσκολία  βλέπει τον Ερντογάν.
Συμφωνεί μαζί του γιατί δεν τον αντέχει.

« Έξι ώρες κράτησαν οι διαπραγματεύσεις στη Μόσχα μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε ένα κοινό έγγραφο που εξομαλύνει την κατάσταση στο Ιντλίμπ και Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν που ήρθε στη Μόσχα και ότι οι συνομιλίες τελειώνουν με θετικό αποτέλεσμα.

Σχόλιο εμπειρογνώμονα

Ο καθηγητής του τμήματος συγκριτικής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου RUDN, Γιούρι Πότσα σε συνέντευξή του στην RT σχολίασε τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη γνώμη του, αυτή η συνάντηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχής.
«Έγιναν συμφωνίες. Θεωρείται ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν εξαιρετικά τεταμένες… εν πάσει περιπτώσει και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να αποκλιμακωθεί η κατάσταση» κατέληξε ο εμπειρογνώμονας. https://russian.rt.com/world/news/725559-ekspert-putin-erdogan-peregovory
Ο Ερντογάν λυσσάει , η παγίδα της Συρίας έκλεισε και τον μάγκωσε. Διέξοδος του σουλτάνου πλέον είναι το ΑΙΓΑΙΟ για να λύσει  τα εσωτερικά του προβλήματα και όχι μόνο.
Τώρα επικαιροποιούνται παλαιές αντιπαροχές και συμφωνίες του ποδιού
Έλληνες – Ελληνίδες επί  των επάλξεων.
Ο σουλτάνος επέλεξε άσχημη περίοδο για αυτόν  για να μας κτυπήσει με προβοκάτσιες στην αρχή .
Είναι η περίοδος των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας