Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Αφού υπάρχει δικαιολογημένος φόβος για το ΣΑΛΙΟ , πρέπει να υπάρχει φόβος και για το ΦΤΥΣΙΜΟ του ΛΑΟΥ;ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ σημαίνει ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ σε αυτή την χρονική συγκυρία.
Με τι όπλο θα αντιμετωπίσουμε τον ιό αυτό που συμπεριφέρεται « σαν όπλο»  κατά τα λεγόμενα των ειδικών;
Αυτά είναι τα νέα δεδομένα.
« Δύο νεότερα επιστημονικά δεδομένα που ετέθησαν στην επιτροπή και αφορούσαν την υψηλή μεταδοτικότητα του νέου ιού από άτομα με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 14 ημέρες, μεγάλο μέρος του ιού (ιικό φορτίο) στον οργανισμό τους.

Διατηρώντας, λοιπόν, υψηλό ιικό φορτίο για πολλές ημέρες, θα μπορούσαν, παρότι τα ίδια δεν νοσούν βαριά ή και καθόλου, να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το μέτρο που έχει ανακοινωθεί αφορά κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών για δύο εβδομάδες, αλλά θα επανεξεταστεί μετά την περίοδο αυτή και δεν είναι απίθανο να παραταθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν ο κίνδυνος για διασπορά του ιού στην κοινότητα εξακολουθεί να παραμένει αυξημένος. Ενδεχόμενο αρκετά πιθανό, καθώς οι επιστήμονες αναμένουν την έξαρση της επιδημίας στη χώρα μας σε δύο με τέσσερις εβδομάδες από σήμερα.

Οι ίδιοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, καθώς κάνουν λόγο για έναν ιό «που συμπεριφέρεται πολύ περίεργα, κάτι το οποίο δεν έχουν ξαναδεί, είναι σαν όπλο!». Μάλιστα αναφέρουν ότι πολλοί από όσους μολύνονται στις ηλικίες μεταξύ 30 και 69 ετών φέρουν ιικό φορτίο στον οργανισμό τους μέχρι και 20 ημέρες. Πάντως, είναι πιο δύσκολο να μεταδοθεί μετά τις πρώτες 10 ημέρες.

Επίσης, λένε ότι δεν είναι μόνο η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού που τους εκπλήσσει δυσάρεστα, αλλά και το γεγονός ότι η κλινική εικόνα των ασθενών που κάνουν πνευμονία εξαιτίας του μεταβάλλεται σημαντικά στο πρώτο δεκαήμερο της νόσησης από αυτόν. Γι’ αυτό και η μεγάλη αγωνία τους είναι «να μην κολλήσουμε όλοι μαζί», καθώς αυτό θα δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος Υγείας, μια και οι πρώτοι που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του θα είναι οι βαριά νοσούντες από τον ιό, με χρόνια προβλήματα υγείας.»
Με τι όπλο θα αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της οικονομικής αναστάτωσης,  με επί πλέον μέτρα πρόληψης και καταστολής της επιδημίας αυτής, που μπορεί να επέλθει στην Ελληνική κοινωνία που ήδη νοσεί με « τις επιδημίες»  των μνημονίων;
Με τι όπλο θα αντιμετωπίσουμε τις θρασύτατες προκλήσεις των τούρκων που το επόμενο διάστημα θα αποκορυφωθούν και το γνωρίζεται αυτό καλά, εν μέσω λοιμώδους εν δυνάμει  φονικής επιδημίας;
Το ΟΠΛΟ  αυτό  το γνωρίζουμε  γιατί είναι δοκιμασμένο διαχρονικά στο γενετικό υλικό της Ελλάδος.
Αλλά φαίνεται να απαξιώνεται μεθοδικά και συντονισμένα.
Ας επικεντρωθούμε και  στην χρήση αυτού του όπλου που λέγεται ΠΙΣΤΗ- ΟΜΟΨΥΧΙΑ- ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ .
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ που  πρόσφερε τόσα στο γένος  δεν είναι μεταφυσική και φαντάσματα που  κυνηγούν, αλλά είναι ΖΩΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΣΩΤΗΡΙΑ.
Έρχονται πολύ δύσκολες καταστάσεις – δύσκολες στιγμές και χρειάζεται ενότητα.
Ο μόνος που δεν μπορεί να μπει σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ είναι ο Ελληνικός Στρατός γιατί αυτός είναι επιφορτισμένος να κρατεί ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ για να υπερασπιστεί τα Ιερά και τα Όσια.
Η ΠΙΣΤΗ έξω εκβάλει τον φόβο  και την ταραχή των ημερών μας.
 ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας