Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

« - βρε αν χρειαστεί να γίνει επιστράτευση τι θα σου πει ο άλλος ότι ¨ είμαι σε καραντίνα και κρατάω αποστάσεις ¨;» φώναζε και μας πήρε τα αυτιά


Καλός καιρός και ο κόσμος ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας βγήκε για τα απαραίτητα . Έτσι  τα παγκάκια στις μικρές πλατείες γέμισαν με ανθρώπους που κρατούσαν σακούλες με ψώνια , και καθόταν  να ξαποστάσουν από τις πολύωρες ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ.
Αυτή την ολιγόλεπτη χαλάρωση την διέκοψε η ντουντούκα του περιπολικού της αστυνομίας που προέτρεπε τον κόσμο να κρατάει αποστάσεις μεταξύ των  και αν δυνατόν να εγκαταλείψει την ξεκούραση των λίγων λεπτών για να αδειάσει η πλατεία. Φυσικά καλώς έκανε λόγω των ημερών της πανδημίας αυτής.  
Ένας νεαρός όμως άρχισε να φωνάζει εκνευρισμένος:
« -Βρε εγώ πήρα λίγων ωρών άδεια από την μονάδα για να πάω να ψωνίσω φάρμακα και τρόφιμα στους υπέργηρους  γονείς μου που έχουν προβλήματα»
Το περιπολικό έφυγε αλλά ο νέος αυτός στρατιωτικός συνέχιζε να φωνάζει στους γύρω από αυτόν.
« - βρε που ξέρετε εσείς τι γίνεται με τον τούρκο στον Έβρο και τα νησιά που είναι έτοιμος να μας δαγκώσει;»
 « - βρε αν χρειαστεί να γίνει επιστράτευση για αυτό  τον λόγο τι θα σου πει ο άλλος ότι ¨ είμαι σε καραντίνα και κρατάω αποστάσεις ¨ ;»
Το τελευταίο και λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα μας δημιούργησε έντονο προβληματισμό.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι σημερινές συνθήκες χρειάζονται λεπτές κινήσεις και σωστή διαχείριση .
Οι κόκκινες γραμμές μεταξύ της ασφάλειας της Εθνικής υγείας και του γενικού  πανικού συμπλέκονται άσχημα.
Είναι στιγμές που χρειάζεται ομόνοια και ενότητα αλλά και μυαλό ηγετικό   πέρα από την ψυχραιμία που από το πρωί  μέχρι το βράδυ μας την τσαμπουνούν άνθρωποι από το γυαλί, άκρως πανικοβλημένοι.
Ούτε καν ξέρουν τι έρχεται ή μάλλον δεν θέλουν να χαλάσουν το όνειρο που χάλασε και  φυσικά το διαφημίζουν σήμερα ως εφιάλτη λόγω κορονοίου.
 Πρέπει να ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει;
Ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης εν ζωή και πριν λίγα χρόνια μας είπε αυτό που ζούμε σήμερα « αυτό που ζείτε δεν είναι εφιάλτης αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται μέρα με την μέρα»

Να πεθάνουμε όχι για τον Κορονοιο, αλλά για τον ΧΡΙΣΤΟ και τον ΣΤΑΥΡΟ του.


« Κορωνοϊός: Αντιδράσεις στα Κύθηρα για τον Μητροπολίτη που άνοιξε εκκλησίες -Σχηματίστηκε δικογραφία
Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κηθύρων Σεραφείμ να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες στο νησί, αψηφώντας έτσι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.
Παρά τους 13 νεκρούς που αριθμεί πλέον οι χώρα, οι καμπάνες στα Κύθηρα χτύπησαν ξανά προσκαλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στους δύο ιερούς ναούς που λειτούργησαν χθες το απόγευμα, παρά τις συστάσεις των ειδικών για την αποφυγή συνωστισμού προκειμένου να μην εξαπλωθεί περεταίρω ο νέος ιός.» https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-antidraseis-kythira-mitropoliti-anoixe-ekklisies

Πριν ξεκουμπιστεί το μαύρο σύννεφο εξακολουθεί μέχρι τέλους να μας πλανάει.

''ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς...''
Κατά Ματθ. Κεφ. 24, 24.


« Οι Χριστιανοί γνωρίζουν απλανώς την διαφορά, στις ενέργειες του Χριστού και των ανθρώπων Του, απο τις ενέργειες του αντιχρίστου και των οπαδών του, με την ενεργοποίηση του Χρίσματος, της νοεράς ενέργειας στήν καρδιά, (όταν λειτουργεί ορθά, κυκλικώς περιστρεφόμενη), και κυρίως μέσω των θείων εκλάμψεων, της οράσεως του Άκτιστου φωτός, δια της μεταβολής των φυσικών οφθαλμών, υπο το φως της μέρας...
Καθείς που διαμορφώνει δικούς του στοχασμούς περί Θεού, μέσω αναγνώσεως βιβλίων, χωρίς τις άνωθεν προυποθέσεις, είτε χωρίς ταπεινή αποδοχή, των Θεούμενων Πατέρων, δύνατε να πλανηθεί, να κάνει υπακοή σε πρόσωπα, μη διακρίνoντας τις ενέργείες τούς, και όχι Στόν Τριαδικό Θεό...
Κύριε καί Δέσποτα τῆς ζωῆς μου,
φώτισε μάς τὸ σκότος Κύριε.» https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com

Αυτές τις τραγικές ώρες για ολάκερη την ανθρωπότητα έχουμε το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο μέσο της ΑΓΙΑΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ δίχως ΘΕΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ, γιατί υπάρχει η διακινδύνευση της υγείας των συνανθρώπων μας , έτσι  φαίνεται να λένε τώρα και εκεί πατάνε, με ποινικούς κολάσιμους όρους.
Αύριο με αυτά που θα  γίνουν σε όλο τον πλανήτη ( γεωπολιτικά , οικονομικά γεγονότα που ήδη φημίζονται στην επικαιρότητα) και θα ανοίξουν όλες οι κολάσεις του Άδη , τι θα πουν άραγε;

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΣΤΑΥΡΟΥ απολυμαίνει και ζωοποιεί.

Σώζει και οδηγεί.

Οι εχθροί του ΣΤΑΥΡΟΥ δικαιολογούνται, εσύ όμως που φοβάσαι να μην πεθάνεις, έχεις ήδη πεθάνει πνευματικά και από την χαρά της ΖΩΗΣ έχεις αποστασιοποιηθεί .  

« Χριστιανός σημαίνει μικρός Χριστός κι ὁ Χριστός εἶναι ὁ Ἐσταυρωμένος, ἄρα χριστιανός εἶναι ὁ ἄνθρωπος τοῦ σταυροῦ. Γι᾿ αὐτό εἶναι ἀνάρμοστο καί ξένο στόν χριστιανό νά ἀναζητᾶ τίς εὐκολίες καί τήν ἀνάπαυση. Ὁ Κύριός σου καρφώθηκε στό σταυρό κι ἐσύ ἐπιζητᾶς τήν ἄνεση καί ζῆς μέ πολυτέλεια;

Ἄν ἀγαπᾶς τόν Κύριό σου, πέθανε ὅπως Ἐκεῖνος. Σταύρωνε τόν ἑαυτό σου, ἔστω κι ἄν δέν σέ σταυρώνει κανείς. Καί σταυρός εἶναι ὁ ἀγώνας ἐναντίον τῆς κακίας καί τῆς ζήλειας σου. Σταυρώνεις τό «ἐγώ» σου, ὅταν ἀρνεῖσαι νά ἱκανοποιήσεις τίς κακές ἐπιθυμίες σου. Κρεμᾶς τόν ἑαυτό σου στό σταυρό, ὅταν ἀφήνεις τόν Θεό νά κατευθύνει τή ζωή σου χωρίς τίς δικές σου λογικές παρεμβάσεις. Πεθαίνεις σάν τόν Κύριό σου, ὅταν ὑποτάσσεσαι στό θέλημά του χωρίς τά ἀτέλειωτα «γιατί».

Ὁ Κύριος ζήτησε καί ζητᾶ νά τόν ἀκολουθήσουν ὅσοι εἶναι ἀποφασισμένοι νά σηκώσουν τό σταυρό τους, ὅσοι εἶναι ἕτοιμοι νά πεθάνουν, νά ἀρνηθοῦν τίς ἀπολαύσεις καί τήν τρυφή. Διότι ὅποιος ἀγαπᾶ τήν ἀσφάλεια καί τίς ἡδονές τῆς παρούσης ζωῆς εἶναι ἐχθρός τοῦ σταυροῦ, αὐτοῦ τοῦ σταυροῦ πού ὁ χριστιανός ἀγαπᾶ καί σηκώνει μέ ὑπομονή γιά χάρη τοῦ Ἐσταυρωμένου του Κυρίου!…» Εἰς Φιλιππησίους 13· ΕΠΕ 22,8-10
από το

 «Ο Σταυρός είναι το θέλημα του Πατρός, η δόξα του Μονογενούς, η αγαλλίαση του Πνεύματος, ο κόσμος των αγγέλων, η ασφάλεια της Εκκλησίας, το καύχημα του Παύλου.»
«Σήμερα σταυρώνεται ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και εμείς εορτάζουμε για να μάθεις ότι ο Σταυρός είναι εορτή και πανήγυρη πνευματική. Πριν ο Σταυρός ήταν συνώνυμος της καταδίκης αλλά τώρα έγινε αντικείμενο πολύτιμο.»
«Και τι δεν μας έδωσε ο Σταυρός! Τον λόγο για την αθανασία της ψυχής, για την ανάσταση των σωμάτων, για τον απεγκλωβισμό από το παρόν και την ελπίδα για το μέλλον…Αγγέλους έκανε τους ανθρώπους!»
«Ας αναζητήσουμε οι πιστοί καταφύγιο κάτω από τις πτέρυγες του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Γιατί ο σταυρός εκτείνεται και στα τέσσερα άκρα, που σημαίνει ότι ο σταυρωθείς Θεός υπάρχει για όλες τις χώρες και αγκαλιάζει τα πέρατα του κόσμου.»
«Ο Αδάμ με την βρώση του ξύλου κατέπεσε, μα ο νέος Αδάμ με το ξύλο του σταυρού μας εξύψωσε.» Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τον Τίμιο Σταυρό

Κυριακή της ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ δίχως ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ να ανεβάσουμε τον πόνο μας επάνω στο ΣΤΑΥΡΟ και να τον σταυρώσουμε.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επιταχύνει την ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ μας με γεγονότα που από εδώ και πέρα δεν θα τα προλαβαίνουμε και ήδη άρχισε αυτό.
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ βιάζεται να έρθει πρώτα η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Ελληνικού Έθνους στην αρχή και μετά των άλλων.
Ότι και να κάνουν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ θα το πούμε κανονικότατα μέσα σε μια άλλη  πνευματική κανονικότητα που  ξεπροβάλει.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας