Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ της Πονεμένης Ρωμιοσύνης φεύγει με τον ΚΑΝΟΝΑ αυτό της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ και της ολιγόμηνης ΠΕΙΝΑΣ; O τούρκος και αυτά που κάνει δεν είναι ΚΑΝΟΝΑΣ, αλλά η αιτία για να ανοίξουμε τα μάτια μας.


«Ψυχή μου, ψυχή μου,
ἀνάστα, τί καθεύδεις
τό τέλος ἐγγίζει
καί μέλλεις θορυβεῖσθαι·
ἀνάνηψον οὖν,
ἵνα φείσηταί σου Χριστός ὁ Θεός,
ὁ πανταχοῦ παρών
καί τά πάντα πληρῶν».
Η Πέμπτη ἑβδομάς τῶν Νηστειῶν εἶναι τό λειτουργικό ἀποκορύφωμα τῆς Τεσσαρακοστῆς. Οἱ ἀκολουθίες εἶναι μακρότερες καί ἐκλεκτότερες. Στή συνήθη ἀκολουθία τῶν λοιπῶν ἑβδομάδων θά προστεθοῦν δύο νέες ἐκτενεῖς ἀκολουθίες·τήν Πέμπτη ὁ Μέγας Κανών καί τό Σάββατο ὁ Ἀκάθιστος ὕμνος.

Μπορεί  εμείς να μην λειτουργηθούμε αλλά ο Άγγελος φύλακας  του καθενός θα παρευρεθεί μέσα στις εκκλησιές  για να δώσει το παρών της ομολογίας μας στον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.

« Όταν θα φεύγει η Φονική αυτή πανδημία από την Ελλάδα ολοτελώς θα είναι μια μέρα που και οι ασθενείς της επιδημίας αυτής  θα σηκωθούν υγιείς από τα κρεβάτια των νοσοκομείων.»

« να κρατήσουμε ανοικτό τον δίαυλο της Προσευχής πάση θυσία γιατί έρχονται μέρες πρωτόγνωρες ιστορικά»

« θα κλάψουν πάρα πολλοί και περισσότεροι θα καταλάβουν ότι το μόνο κέρδος αυτής της προσωρινής ζωής είναι η αληθινή αγάπη»

« η Ελλάδα θα βγει πιο γρήγορα από αυτή την παγκόσμια απόγνωση και τον λόγο θα τον καταλάβουμε όλοι μας δίχως να χρειαστεί  να έχουμε περαιτέρω  εξηγήσεις »
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας