Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ έρχεται ΨΥΧΡΟ- ΛΟΥΣΙΑ;



Έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « έρχονται δύσκολα χρόνια , θα περάσετε ένα τράνταγμα, κυττάξτε να ζήσετε πνευματικά»
«από ανάγκη και αυτοί που δεν ζουν πνευματικά θα αναγκαστούν να  ζήσουν»
Και τώρα μένουμε στο σπίτι  
Να κλαις ή να γελάς ή να παρακαλάς πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης;
Κορωνοϊός: Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα!
Άραγε κλείνουν και τα περάσματα στα  ναρκωτικά;
Τους έκανε εντύπωση και το διατυμπανίζουν:
Άδεια η Μητρόπολη Αθηνών στους Β' Χαιρετισμούς -Οι πιστοί ακολουθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό
Γιατί δεν φωτογραφίζουν και τους  συρμούς  του μετρό  που είναι γεμάτοι σε ώρες αιχμής  και  « σφιχταγκαλιάζονται»  οι άνθρωποι;
Τι να κάνουν έτσι μπορούν να μετακινηθούν οι κάτοικοι των Αθηνών.
Τα μέτρα πρόληψης και καταστολής  είναι επιβεβλημένο να τηρηθούν σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες που δόθηκαν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει υπό τον φόβο του νόμου αλλά από το πνεύμα της ανθρωπιάς και της συναλληλίας.
 Κορωνοϊός: Μαζεύουν τραπεζοκαθίσματα σε όλη τη χώρα -Κλείνουν καφέ και εστιατόρια
Όμως η ψυχρολουσία έρχεται από έξω.
Αχ κακομοίρα Ευρώπη γιατί σου ήρθε αυτό το κακό;

 « ΠΟΥ: Η Ευρώπη είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο "επίκεντρο" της πανδημίας του νέου κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, καλώντας τις χώρες να "εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα".
"Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19", δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία.
Ο Ράιαν τόνισε πως κάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει για τα μέτρα προστασίας του ίδιου της του πληθυσμού, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής μπορεί εντός των εθνικών της συνόρων να περιορίσει τις μετακινήσεις εντός ζωνών.
Από την πλευρά της η Μαρία βαν Κέρκχοβ, επικεφαλής τεχνικών ζητημάτων των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης υγείας του Οργανισμού, επισήμανε πως ο ΠΟΥ δεν μπορεί να προβέψει πότε θα κορυφωθεί η πανδημία του Covid-19, και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να είναι έτοιμη "για κάθε σενάριο".
"Ένα πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για κάθε σενάριο. Και η πορεία αυτής της πανδημίας σε κάθε χώρα εξαρτάται από τις ενέργειες της κάθε χώρας", τόνισε η βαν Κέρκχοβ.
Η Ιταλία  μυρίζει θανατικό , αρχίζουν και αυξάνονται δραματικά οι απώλειες και στις άλλες χώρες.
Αχ « ανθρωπιστική»  Ευρώπη που άνοιξες τα σύνορα σου κυρίως τα Ελληνικά, τι θα γίνει από εδώ και πέρα ;
Ένας άγιος πριν χρόνια μίλησε για την  μυρωδιά του πνευματικού  θανάτου και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί  λέει αυτά τα θλιβερά:
« Ολόκληρη η Ευρώπη μυρίζει θάνατο. Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κηρύττουν το θάνατο. Οι ευρωπαίοι λογοτέχνες κηρύττουν το θάνατο, οι πολιτικοί τους δουλεύουν για το θάνατο, οι δάσκαλοί τους σπέρνουν το θάνατο στη ψυχή των νέων. Η Ευρώπη δεν θέλει να ξέρει για τη ζωή μετά το θάνατο….
Αδερφοί μου, η τραγωδία της Ευρώπης βρίσκεται σ’αυτό, δηλαδή στο γεγονός ότι αρνήθηκε το Βασίλειο της αιώνιας ζωής. Έχτισε την ένωση με το θάνατο και μόλις δέθηκε με το θάνατο, δέθηκε και με τον Άδη….»
Πηγή: Από Το Βιβλίου Του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος «Μέσα Από Το Παράθυρο Της Φυλακής, Μηνύματα Στο Λαό», Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη» http://www.diakonima.gr/2013/04/01/%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-.
Σιγά – σιγά μας λύνονται όλες οι απορίες . ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « έρχονται δύσκολα χρόνια , θα περάσετε ένα τράνταγμα κυττάξτε να ζήσετε πνευματικά» « από ανάγκη και αυτοί που δεν ζουν πνευματικά θα ζήσουν»
Πραγματικά δύσκολα χρόνια που φτιάχνουν ευγενικές ψυχές ή πολύ αγριεμένες.
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ πολεμάτε και με ΛΙΤΑΝΕΙΑ( άπειρα ιστορικά παραδείγματα στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ)
Ψυχραιμία έρχεται ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ. Τα δεινά μόλις άρχισαν και οι ανθρώπινες λύσεις είναι αδύναμες. Η συγκυρία για την Ελλάδα είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Τον γόρδιο δεσμό του αβάστακτου μνημονιακού χρέους , του θρασύτατου τούρκου, του προσφυγικού που μας φόρτωσαν αλλά και της φονικής αυτής επιδημίας μόνο η ΠΑΝΑΓΙΑ και οι ΑΓΙΟΙ μας θα τρέξουν  για να μας συμπαρασταθούν ώστε  να βρούμε  εφικτές λύσεις .
Στον πανικό  δεν χωράει ο ΧΡΙΣΤΟΣ  


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας