Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Στον Έβρο και στα Νησιά ο Έλληνας στέκετε σαν ΛΕΩΝΙΔΑΣ. Ανταπόκριση από το ποτάμι. « Εδώ. Μάγκες, ο Έβρος ΔΕΝ πέφτει με τίποτα, να το ξέρετε»


ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ- ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ
Ότι και να γίνει από αυτόν τον πειρασμό που ήρθε και τους άλλους που θα ανοίξουν θα βγει μεγάλο καλό.
Ξυπνάει ο Κολοκοτρώνης στον Έλληνα και η Μπουμπουλίνα στην Ελληνίδα.
« ΘΕΛΟΥΜΕ την ΠΑΤΡΙΔΑ μας πίσω»  δεν το φωνάζουν μόνο οι  αγιασμένοι πέτρες, το φωνάζουν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ που κατάλαβαν την μεγάλη προδοσία από δήθεν φίλους και αδυσώπητους εχθρούς.     
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
 ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ  από Μάξιμο Μπογιατζή
«Με ρωτούν οι φίλοι τί γίνεται εδώ πάνω εδώ και μέρες. Δεν ήμουν σίγουρος τι να τους πω, μέχρι που πήγα κοντά. Κι είδα πολλά. Είδα αστυνομία, είδα στρατό, είδα πυροσβεστική, είδα αντιδημάρχους, δημάρχους, βουλευτές, περιφερειάρχες. Τους είδα όλους μαζί. Τους είδα να σχεδιάζουν, να συνεννοούνται, να εκτελούν. Τους είδα για πρώτη φορά να λειτουργούν σαν μια γροθιά, ήρεμα κι οργανωμένα, σαν ένα και καλοκουρδισμένο ρολόι, μανιασμένους να πετύχουν. Κι αν δεν πετύχουν, τουλάχιστον, να τα έχουν δώσει όλα. Είδα ματατζήδες να στέκονται αγέρωχοι μπροστά στα τελευταία εκατοστά των συνόρων μας, με μια έκφραση που μίλαγε από μόνη της στα πρόσωπα τους: «Από ‘δω, δεν περνάει κανείς». Είδα στρατιώτες σε πρωτόγνωρα αγαστή συνεργασία με αστυνομικούς να τρέχουν ασταμάτητα πάνω κάτω να κλείνουν τις τρύπες που άνοιγαν στον φράχτη – όχι οι μετανάστες, ξέρετε ποιοι – την ώρα που έπεφταν στα κεφάλια τους οι πέτρες βροχή. Είδα πυροσβέστες να βοηθούν όπως μπορούν. Δεν κάνει να λέμε πως. Είδα δημότες να θέλουν σαν τρελοί να βοηθήσουν, άλλοι ζωσμένοι, άλλοι με φαγητά, άλλοι με αυτοκίνητα, με ό,τι μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας. Είδα τους πάντες αποφασισμένους να φυλάξουν τα σύνορα μας, με άπειρο όμως σεβασμό στην δυστυχία των άλλων. Με δύναμη κόντρα σε όσους προσπαθούσαν, αλλά χωρίς βία σε όσους ελάχιστους κατάφερναν να τα περάσουν. Με ανθρωπιά. Με μια ισορροπία δύσκολη, σε ένα σκοινί τεντωμένο, με μοναδικό όμως ταλέντο. Τι δεν είδα. Δεν είδα κανέναν να εκκενώνει τις Καστανιές. Δεν είδα κανέναν να φεύγει ή να σκέφτεται να φύγει όπως κυκλοφόρησαν κάποιοι απαράδεκτοι δημοσιογραφίσκοι. Δεν είδα κανέναν να σκέφτεται να εγκαταλείψει επειδή φοβάται. Δεν είδα κανέναν να σπείρει διχόνοια, δεν είδα κανέναν να λαϊκίζει, δεν είδα κανέναν κανέναν χωρίς αισιοδοξία και σιγουριά. Κανέναν, μα κανέναν. Για πρώτη φορά είμαι τόσο αισιόδοξος αλλά και περήφανος. Όσο και να το τραβήξει ο Ερντογάν, όσοι κι αν μαζευτούν, όσο κι αν το τραβήξουν, ό,τι και να κάνουν, ο Έβρος θα είναι εδώ. Φυλάσσοντας Θερμοπύλες με τσαμπουκά αλλά και ανθρωπιά. Εδώ. Μάγκες, ο Έβρος ΔΕΝ πέφτει με τίποτα, να το ξέρετε.»
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ