Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Το σκοτάδι χαίρεται λίγο ακόμα πριν ξημερώσει για τα καλά στην Ελλάδα.


Ένα πνευματικό αντίδωρο  του ΟΥΡΑΝΟΥ τώρα, που όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων θα μειωθούν ή θα σταματήσουν οι ΘΕΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής και βλέπουμε…
« εκεί που θα λέτε έφτασε το τέλος , εκεί θα έρθει η λύση και το μεγάλο ΘΑΥΜΑ»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λένε, οι Εκκλησίες άδειασαν από κόσμο, άλλα ξέχασαν ότι είναι γεμάτες από ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ.
Λένε εκκλησιαστικοί παράγοντες « μας πιέζουν να κλείσουμε τις εκκλησίες μέχρι νεωτέρας (δηλ. ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας)»
Και οι Άγγελοι που βρίσκονται μέσα τι θα κάνουν, δεν θα βοηθούν τους Ιερείς την ώρα των ΘΕΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΊΩΝ;  
Βιώνουμε ιστορικές στιγμές που θα καταγραφούν για πρώτη φορά στην εκκλησιαστική και παγκόσμια  ιστορία.
Δεν υπάρχουν πλέον κόκκινες γραμμές , τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπως τα εννοεί ο καθείς υποχωρούν απέναντι στο  ΑΓΑΘΟ της ανθρώπινης υγείας , της σωματικής φυσικά λόγω Covid 19, γιατί υπάρχει και η αντίστοιχη πνευματική – ψυχική υγεία, η οποία ως γνωστό κατέρρευσε προ πολλού στις μέρες μας και συνεχίζει να καταρρέει παγκοσμίως .
Είναι ανάγκη όχι από το γράμμα του νόμου, αλλά από το πνεύμα της ανθρωπιάς και της συναλληλίας να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των επιστημών υγείας και να ευχόμαστε να βγούμε από αυτό το κακό γρήγορα.
Αλλά με ποιο σύμμαχο και βοηθό θα βγούμε γρήγορα από αυτό το κακό;
Της Επιστήμης των ανθρώπων φυγαδεύοντας από την πίσω πόρτα και με το ζόρι το ΘΕΙΟ σε μια χώρα που είναι κατεξοχήν ΟΡΘΟΔΟΞΗ, αλλά αυτή την στιγμή πολλή  φοβισμένη;
Ευχόμαστε  για τους νοσούντας  συνανθρώπους μας, το ιατρικό , νοσηλευτικό προσωπικό , για τα σώματα ασφαλείας αλλά και για κάθε πολιτικό δυναμικό , περισσότερο όμως  για τους σεβαστούς πατέρες αρχιερείς μας να λάβουν τις ορθές αποφάσεις για να μην φυγαδευτεί η ΧΑΡΙΣ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ από την Ελλάδα.
Αυτή την στιγμή η ΠΑΤΡΙΔΑ μας διέρχεται από τις μεγαλύτερες συμπληγάδες της ιστορίας της ακόμα και οι Θερμοπύλες υστερούν στην κρισιμότητα.
Την στιγμή που είμαστε ολομόναχοι και από ότι φαίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των κονδυλίων της ΕΕ θα κατευθυνθεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας αυτής με απρόσμενες τυχόν εξελίξεις στην συνοχή της.
Εμείς εν μέσω μέτρων καραντίνας πρέπει αυτή την στιγμή  να αντιπαλέψουμε  και με την πονηριά του τούρκου που μας ψάχνει καλά με UAV για να δει που θα κτυπήσει.
« ΘΕΟΣ φυλάξει παππούλη μου » είπα σε ένα γέροντα όταν με τα λεγόμενα του μας προβλημάτισε, λέγοντας:
-         Τώρα περισσότερο από κάθε φορά έχουμε την ανάγκη του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ για να μην μας επιτεθεί ο τούρκος και για να μην γίνει και κανένα έκτακτο γεωλογικό φαινόμενο στην πατρίδα μας που ως γνωστό στέκεται πάνω σε ενεργά ρήγματα, όπως και η γειτονική τουρκία.
-         Τότε όλοι θα βγούνε από τα σπίτια και θα τρέξουν στην αγκαλιά του ΘΕΟΥ;  
ΑΔΕΛΦΟΙ ευχόμαστε να μην γίνει τίποτε από αυτά αλλά όλα είναι πολύ ρευστά.
Μαζί με τις ορθές  οδηγίες « μένουμε στο σπίτι για να περάσει η πανδημία και να μην ταλαιπωρηθούν ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας» πρέπει να μείνουμε και επί των πνευματικών επάλξεων με ένα ΨΑΛΤΗΡΙ.
Να τι έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ:
« Προσευχή με το Ψαλτήρι
Θέλει πολλή προσοχή σήμερα. Η μονή λύση η προσευχή είναι∙ αλλιώς δε γίνεται. Πάντως το Ψαλτήρι πολύ βοηθάει. Είναι κεραυνός για τον διάβολο. Πόση παρηγοριά βρίσκω με το Ψαλτήρι!
Το χώρισα σε τρία μέρη. Κάθε μέρα διαβάζω και ένα μέρος. Σε τρεις μέρες το τελειώνω και μετά το αρχίζω πάλι από την αρχή. Διαβάζω την περίπτωση του Ψαλμού και κάνω καρδιακή προσευχή για την περίπτωση αυτήν και για όσους πάσχουν σωματικά και ψυχικά.
Μετά διαβάζω τον Ψαλμό και στο τέλος κάθε Ψαλμού λέω: «Ο Θεός, ανάπαυσον τους κοιμηθέντας δούλους σου». Αυτήν την μιάμιση ώρα που διαβάζω το Ψαλτήρι την βλέπω σαν την πιο θετική βοήθεια προς τον κόσμο.
Τον χειμώνα που υπέφερα πολύ από την κήλη, όρθιος το διάβαζα.
Από τα μάτια μου έτρεχαν δάκρυα από τους ανυπόφορους πόνους. Με το ένα χέρι συμμάζευα την κήλη και με το άλλο κρατούσα το Ψαλτήρι.
Χτυπούσα τον διάβολο με το πυροβόλο.
Την ημέρα τον χτυπούσα με το Ψαλτήρι, το βράδυ με την ευχή. Λύσσαξε ο διάβολος.

Αυτό το σακάτεμα με την κήλη ήταν δαιμονικό χτύπημα. Αλλά και ο Θεός το παραχώρησε, για να δη τι θα κάνω.
– Γέροντα, δυσκολεύομαι να διαβάζω όρθια το Ψαλτήρι, χωρίς να στηρίζομαι κάπου.
– Θα κάνω και για σας «υποστυλώματα» για τον «ναό του Αγίου Πνεύματος» της καθεμιάς∙ θα κάνω και για σας ακουμπιστήρια.
Επάνω σε ένα ξύλο καρφώνω ένα οριζόντιο σανίδι σε σχήμα ταυ. Σ’ αυτό ακουμπώ και διαβάζω το Ψαλτήρι. Έχω ένα ακουμπιστήρι μέσα στο κελί και ένα έξω.
– Γέροντα, μερικές φορές όταν είμαι κουρασμένη διαβάζω το Ψαλτήρι, αν και από την κούραση δεν καταλαβαίνω τίποτε, βιάζω τον εαυτό μου να σταθώ όρθια και νιώθω ότι αυτό με βοηθάει. Μου λέει όμως ο λογισμός ότι αυτή η προσευχή δεν έχει αξία.
– Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, αλλά έχει αξία, γιατί, παρόλο που είσαι κουρασμένη, βιάζεις όμως τον εαυτό σου και στέκεσαι μπροστά στον Χριστό. Να μην ξεχνάς ότι και ο κόπος συμπεριλαμβάνεται στην προσευχή.»

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Ζ΄. Περί Προσευχής. ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το σκοτάδι χαίρεται λίγο ακόμα πριν ξημερώσει για τα καλά στην Ελλάδα.


 ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ αδελφοί
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας