Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

« το βαρύ πυροβολικό του ΘΕΟΥ στο ΑΙΓΑΙΟ είναι ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» « οι Άγιοι Παίσιος και Πορφύριος καταϊδρωμένοι πάνω- κάτω νικούνε» « ο Άγιος Νικηφόρος ο λεπρός μας νοιάζεται για τον νέο αυτό ιό» π. Ανανίας Κουστένης - ΒΙΝΤΕΟ

Μας έστειλαν πρωινά στιγμιότυπα.
ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ- 8 Μαρτίου 2020. 
Μετά το πέρας της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ με τον ΣΕΒΑΣΤΟ σε όλους μας πατέρα Ανανία Κουστένη.
Μας λέει με τον χαριτόβρυτο λόγο του τα παρακάτω:
Ακούστε τα και χαρείτε με την ΧΑΡΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

« παρουσιάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ο Λεπρός και είπε στους πιστούς να τον επικαλούνται τώρα με την νέα επιδημία που ξέσπασε γιατί αυτός θα τους φροντίζει»

« ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τρέχουν καταιδρωμένοι πάνω κάτω στην Ελλάδα και νικούνε»

« ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα ρίξει το βαρύ πυροβολικό του στο ΑΙΓΑΙΟ , στον Έβρο – Θράκη κυρίως στο ΑΙΓΑΙΟ, τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ που έχει το σπαθί του από την Γερμανία»

Ευχαριστούμε την Ελένη που μας έστειλε προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ τα στιγμιότυπα αυτά, τον Γιώργο ,τον Ηλία και τον Κώστα που έκαναν εθελοντικά  την απομαγνητοφώνηση υπό δύσκολες συνθήκες .  
  

 « Πατηρ Ανανίας
-         Καλημέρα παιδιά Χρόνια πολλά
-         Έχουμε διάλογο στην εκκλησία...

-         Άνω σχώμεν τας καρδίας -Έρχομαι  προς τον Κύριον.
-         Χρόνια πολλά τι θα πει;
-          Ευχαριστούμε, πάτερ επίσης. Αυτό είναι ανταπόκριση
-         Όπως ειρήνη πάσι
-         Και το πνεύματι σου. Τι σημαίνει και το πνεύματι σου;
-          λέει ο παπάς ..ειρήνη σε όλους σας  (και σε σένα παππούλη και στην ψυχή σου , λένε οι πιστοί )
-         Έχουμε μάθει να μιλάμε με παράλληλους μονολόγους και να μην συνεννοούμεθα ποτέ
-         Είδατε τι γίνεται; Το βλέπεις και στις εφημερίδες, πετάει ένας πολιτικός κάνει μια δήλωση οποία και να 'ναι και ο καθένας την εκλαμβάνει όπως θέλει, την ερμηνεύει όπως θέλει και ισχύει εδώ αυτό που έλεγε ο Κολοκοτρώνης
-         Αν περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια από τις εφημερίδες δεν θα την μάθουμε ποτέ. Και δεν λέει ο καθένας την αλήθεια. Ο καθένας υποστηρίζει εκεί που τρώει.

-         Έτσι ... Και ο καθένας γράφει έλεγε ο Μαρξ ο φίλος σας , ο καθένας γράφει , όπως τρώει. Κατάλαβες; Από όπου τρώει ο καθένας γράφει. Τι να κάνουμε να είμαστε καλά.

-         Το ακούσατε , τι είπαν οι Άγιοι μέσα που σας ανέφερα; Παρουσιάστηκε ο Άγιος Νικηφόρος, ήταν λεπρός αυτός και θεραπεύθηκε στο λοιμωδών και έμεινε εκεί και υπηρετούσε. Και εκοιμήθει .  Έχω προσκυνήσει και τα λείψανα του.

-         Λοιπόν τώρα παρουσιάστηκε εδώ στην Αττική σε κάποιον, ο οποίος δεν λέει το όνομα του και καλά κάνει και του είπε, να πει στους Έλληνες να μην φοβούνται τον κορωνοιο, και αν νοσήσει κανένας να προσευχηθεί σε εμένα και εγώ θα τον βοηθήσω.

-         Πόσο απλουστευτικό, θαύμα είναι , αν θες το δέχεσαι, δεν θες, δεν το δέχεσαι. Για αυτό και δεν λέει και όνομα γιατί  δεν θέλει να ψυχαναγκάσει κανένανε. Αλλά  είναι πάρα πάρα πολύ ενθαρρυντικό γιατί ο Άγιος αυτός ήταν λεπρός από λοιμώδη νοσήματα και όχι μόνο εθεραπεύθει με την προσευχή και την βιωτή  του, αλλά έγινε και Άγιος και κάνει και θαύματα, θεραπεύει και τους άλλους. Να έχουμε την ευχούλα του Αγίου Νικηφόρου.

-          « Και πάνω στα σύνορα μας στην Θράκη ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ φάνηκαν καταιδρωμένοι και τους έχουν δει να τρέχουν πάνω- κάτω και ήταν χαρούμενοι, τι σημαίνει αυτό; ότι ΝΙΚΟΥΣΑΝ και θα πάμε καλά.
-         Νικούσαν , αυτούς έχουμε...
-         Και αν ρίξει το βαρύ πυροβολικό ο ΘΕΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Θράκη , κυρίως στο ΑΙΓΑΙΟ , τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ
-         Τι το έχει το σπαθί εκεί πέρα;
-         Το έχει πάρει το ΣΠΑΘΙ από την Γερμανία , τα ξέρουμε αυτά...
-         Τα έχουμε πει και στην τηλεόραση
-         Δεν αστειεύεται ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
-         Όταν π.χ πολιορκούσαν την Ιερουσαλήμ οι Ασσύριοι και  απειλούσε τους κατοίκους της ο Σενναχειρείμ ότι θα τους σφάξει
-         Και το βράδυ εκεί που κοιμόταν οι Ασσύριοι έσφαξε ο ΜΙΧΑΗΛ 250 χιλιάδες ασσύριους  σαν να είχε όπλο με σιγαστήρα , χωρίς να ακουστεί τίποτε.
-         Το πρωί που ξύπνησαν  οι υπόλοιποι  και είδαν αυτή την θραύση πήραν τα πόδια τους και έφυγαν και έφτασαν στην Ασσυρία  με τον βασιλιά τους και δεν ξαναγύρισαν.
-         Δεν αστειεύεται ο ΜΙΧΑΗΛ, Μιχαήλ σημαίνει παντοδύναμος με ( Π) μικρό.
-         Και μας αγαπάει και μας το έχει δείξει
-         Εμείς ας είμαστε άξιοι της ΠΙΣΤΗΣ που έχουμε και ας προσπαθούμε να την κάνουμε πράξη
-         Τα υπόλοιπα θα τα κανονίσουν οι ΑΝΩΤΕΡΟΙ ( εννοεί την ΠΑΝΑΓΙΑ μας και τους ΑΓΙΟΥΣ) . ΚΑΛΗΜΕΡΑ»  
ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας