Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Σημαντικό μήνυμα για τις τραγικές στιγμές που βιώνουμε.


Μια καλή πνευματική φίλη που δίνει τους αγώνες της στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα μας στέλνει το παρακάτω με το οποίο και ταυτιζόμαστε, καθότι ο προφητικός λόγος έδωσε αυτό που επέτρεψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ , τώρα απομένουν οι πράξεις μας για να διαχειριστούμε αυτά που μας δόθηκαν :  

« Φίλοι και φίλες Τώρα πού οι μέρες είναι δύσκολες πλέον φαίνεται ότι ήρθε ο καιρός να στραφούμε αποφασιστικά στην προσευχή και στην μετάνοια.
Δεν μας δίνεται κάτι νέο προφητικό και το βλέπουμε τόσον καιρό τελευταία.
Μιλώντας με ιερωμένο, πολύ καλό πνευματικό, μού είπε: -Η προφητεία επετέλεσε το έργο της.
-Ότι είχε να πεί το είπε, η αποστολή της ήταν να μετανοήσουμε ώστε ή να εξαλειφτούν τα κακά μαντάτα ή να γίνουν ηπιότερα.
Αυτό ήταν το νόημά της.
 -Άν το πέτυχε θα φανεί τώρα γιατί πλέον ζούμε τα προφητευθέντα.
-Είμαστε πλέον στην φάση να παρακαλέσουμε τον Θεό να αλλάξει το σχέδιό Του ώστε να μήν γίνουν όπως γράφτηκαν ή και να μήν πραγματοποιηθούν καθόλου τα δυσάρεστα!
-Το διαδίκτυο βρίθει προφητολογίας καί βιβλία υπάρχουν άπειρα με τέτοια θεματολογία. Εμείς δεν έχουμε κάτι σημαντικό να σας πούμε. Το μόνο πού ακούμε συνεχώς κι από παντού είναι ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ! Καιρός είναι να το πράξουμε»

Και συμπληρώνουμε: προς ΘΕΟΥ αυτός ο αναγκαστικός κοινωνικός απομονωτισμός να μην μας οδηγήσει εκτός από την υστερική μικροβιοφοβία και στην αποξένωση από τον πλησίον μας συνάνθρωπο μας.
Να παρακολουθούμε  με την πνευματική ζωή τα σημεία των καιρών μας που είναι  θλιβερά και μπορεί να γίνουν τραγικά.
Τώρα περισσότερο μας χρειάζεται ο αναγκεμένος και ο δυσκολεμένος συνάνθρωπος μας.
Έτσι θα δούμε πρόσωπο  ΘΕΟΥ.
Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων στο  μεγάλο παγκόσμιο  πείραμα που γίνεται αυτή την ώρα σε όλη την οικουμένη και μάλιστα ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ δίχως ΘΕΙΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ και με κλειστά μοναστήρια.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας