Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Η Ρωσία γιατί στέλνει πολλούς ιολόγους και στρατιωτικούς γιατρούς στην Ιταλία; Θα μελετήσει ενδεχόμενο πανδημίας από βιολογικό όπλο;


Φώτο από https://www.naftemporiki.gr/story/

Η φίλη Ιταλία δοκιμάζεται τραγικά και εμείς δεν μπορούμε να μην συμπάσχουμε με τον ανθρώπινο πόνο που την διαπερνά επί καθημερινής βάσεως μετρώντας θύματα εξ αιτίας αυτού του φονικού ιού.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ακόμα μέρος  της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας δεν μπορεί να πειστεί ότι αυτός ο ιός είναι αποτέλεσμα γενετικής μετάλλαξης και εισπήδησης από ζώο σε άνθρωπο.
Και δεν μπορεί να πειστεί γιατί βλέπει πολλά παράδοξα στην κλινική συμπτωματολογία αυτής της επιδημίας – πανδημίας.
Πρώτοι οι Κινέζοι ανακοίνωσαν πριν δυο μήνες ότι η πρώτη εργαστηριακή ένδειξη της νόσου αυτής ήταν η λεμφοπενία.
Με λίγα λόγια καταστροφή και αδυναμία του ανοσοποιητικού μας και δυσκολία να βρεθούν αντισώματα ανοσίας, ώστε να παρασκευαστεί  με ευκολία εμβόλιο.
Αν ο ιός αυτός που ξεκίνησε από την Γιουχάν της Κίνας και πέρασε στον υπόλοιπο κόσμο είναι αποτέλεσμα εξελιγμένων βιοτεχνολογικών εργαστηρίων μοριακής γενετικής ή αν υπάρχει  αντίδοτο – εμβόλιο μπορεί  όλα αυτά να είναι σήμερα  εικασίες και   να ανήκουν  στην σφαίρα των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας , αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει  τι θα δούμε στο μέλλον;
Μια κίνηση της Ρωσίας τις τελευταίες ώρες προβληματίζει.
Δίνουμε την πληροφορία από το αξιόπιστο Βαλκανικό Περισκόπιο για να την αξιολογήσουμε.  
« Μάρτιος 22, 2020. 20:37

Η Ρωσία στέλνει βοήθεια και εμπειρογνώμονες για να βοηθήσει την Ιταλία στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Σημαντική χειρονομία, αλλά… η Μόσχα θα στείλει επίσης οχήματα και στρατιώτες (πόσους;),  για ανάλυση, που προκαλεί μυστήριο για το συμφέρον της ρωσικής άμυνας να φέρει στρατιώτες στην Ιταλία, γράφει  ιταλικό δημοσίευμα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν σε βοήθεια της Ιταλίας, Ρώσοι ειδικοί  μαζί με ιατρικό και υγειονομικό υλικό για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. 

Ωστόσο, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των  Ρώσων στρατιωτών που θα φθάσει στην Ιταλία.  Λένε για λίγες μονάδες αλλά υπάρχουν φήμες για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.


Ο πρώτος που δημοσίευσε την είδηση είναι το Sputnik,  δίαυλος που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο  για να διαδώσει τη διεθνή  πολιτική γραμμή: η Ρωσία θα στείλει ιατρικό εξοπλισμό και τεχνικές ομάδες στην Ιταλία για να ‘βοηθήσει’ τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση.


Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόικου  περιγράφει την αποστολή  ως ενδιαφέρουσα και, ίσως, όχι μόνο ανθρωπιστική, γιατί αναφέρει ότι θα γίνει αποστολή ορισμένων ειδικών με στρατιωτική τεχνική βοήθεια όχι αποκλειστικά του ιατρικού τομέα.


Η αποστολή των Ρώσων συμφωνήθηκε στο χθεσινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.


Το Κρεμλίνο μιλάει για αποστολή αεροπλάνων και άλλων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων πολλών ιολόγων  και στρατιωτικών γιατρών.


Από το Παλάτσο Κίτζι (σημ. πρωθυπουργική κατοικία) δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό, παρά μόνο μερικές λέξεις για την υποστήριξη και την εγγύτητα της Μόσχας.


Ωστόσο, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες ότι μέσω του «Rospotrebnadzor» θα ξεκινήσει πειράματα σε ανθρώπους με ένα εμβόλιο- καθώς η Ρωσία εισέρχεται στον αγώνα για όπλο κατά της επιδημίας. 

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία από τη Μόσχα για ποσοστά μόλυνσης είναι αμφισβητούμενα- λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της χώρας με τις πληγείσες περιοχές και τον αριθμό των κατοίκων.


Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εικόνα, δηλαδή, ότι η αποστολή υλικού στην Ιταλία θα μπορούσε να είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της προπαγάνδας.»
Στοιχεία από την ιταλική Formiche
Πέρα από το ανθρωπιστικό σκέλος της Ρωσικής αυτής αποστολής τι άλλο μπορεί να υπάρχει ;
Παλαιότερα οι  παγκόσμιοι λοιμοί ταξίδευαν με τα πλοία , σήμερα διασπείρονται και διαχέονται με την παγκοσμιοποίηση.
Να γιατί σήμερα το κάθε έθνος κλείνει τα σύνορα του και οι αεροπορικές επιχειρήσεις μετρούν τεράστιες ζημιές.
Στην Ιταλία υπάρχουν οι πρωτοχριστιανικές κατακόμβες και το Κολοσσαίο όπου μαρτύρησαν χιλιάδες άγιοι μας  των πρωτοχριστιανικών χρόνων.
Όλες  αυτές οι ψυχές της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας στρέφουν τις προσευχές τους κάτω εδώ σε εμάς ,ακριβώς γιατί στήθηκαν στις μέρες όχι ένα Κολοσσαίο αλλά πολλά.
Τι θα συμβεί μετά όταν ο  κορωνοιός θα έχει εξαφανιστεί ή υπάρχει πιθανότητα επιθετικού υποτροπιασμού;
ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ   - ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ- ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
Πάντα τα όπλα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τα ενεργοποιούμε όταν ήδη μετράμε πολλά θύματα και η ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά;
Τι ψάχνουν να βρουν οι Ρώσοι στην Ιταλία ;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας