Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

κατεβαίνουν και άλλα αεροπλανοφόρα ..μακάρι να μην πέσουν πυρηνικά, αλλά δεν θα τα αποφύγουμε ... εκτιμήσεις

ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ...
ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ;; ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ  ΠΕΡΙΟΧΗ .

 ΦΩΤΟ (Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) κλάσης Nimitz πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ειδικός Μαζικής Επικοινωνίας 1ης Τάξης Jerome D. Johnson/Ναυτικό των ΗΠΑ
CNN)
Διαβάζουμε :  Οι ΗΠΑ στέλνουν μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων  μια μοίρα μαχητικών και επιπλέον πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για ιρανικά αντίποινα για τη δολοφονία ενός ανώτερου ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Είναι ίσως η μεγαλύτερη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή από τις πρώτες μέρες του πολέμου στη Γάζα, όταν το Πεντάγωνο έστειλε δύο ομάδες κρούσης αερομεταφορέων προς τη Μέση Ανατολή σε μια πολύ δημόσια προειδοποίηση προς τις περιφερειακές μαχητικές ομάδες να μην επεκτείνουν τις μάχες.

Το Ισραήλ λέει ότι είναι έτοιμο για «σειρά σεναρίων» μετά τη δολοφονία του Ismail Haniyeh στο Ιράν. Οι Ισραηλινοί έχουν εφοδιαστεί με προμήθειες, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις και ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις έχουν τεθεί σε ισχύ με την περιοχή σε επιφυλακή για μια ιρανική απάντηση....
Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin διέταξε την ομάδα κρούσης USS Abraham Lincoln να αντικαταστήσει την ομάδα κρούσης USS Theodore Roosevelt, η οποία επιχειρεί αυτή τη στιγμή στον Κόλπο του Ομάν, σύμφωνα με δήλωση της αναπληρώτριας γραμματέως Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh.

Επιπλέον, αντιτορπιλικά και καταδρομικά ικανά για βαλλιστική πυραυλική άμυνα θα σταλούν επίσης στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η δήλωση δεν αναφέρει ποια πολεμικά πλοία έχουν σταλεί, αλλά δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στην ανατολική Μεσόγειο συμμετείχαν στην αναχαίτιση του μπαράζ των επιδρομών που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ τον Απρίλιο.
Βομβαρδιστικά Β-2 προσγειώθηκαν ήδη στο Κατάρ.
«Ο Austin διέταξε προσαρμογές στη στάση του στρατού των ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων, να αυξήσουν την υποστήριξη για την άμυνα του Ισραήλ και να διασφαλίσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε διάφορα ενδεχόμενα», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.
μακάρι να μην πέσουν πυρηνικά, αλλά  δυστυχώς στο τέλος δεν θα τα αποφύγουμε.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας