Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

την δαγκώνουν με λύσσα την Ορθοδοξία και αυτή τους χαμογελάει με το ΦΩΣ της ...ΣΗΜΕΙΑ

τι έπιασε στιγμιαία η φωτογραφική μηχανή; ..το σήμερα και το αύριο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 Στην Ουκρανία οι αντιχρίστοι καταργούν την Ορθόδοξη εκκλησία , την στιγμή που αυτή ανθίζει στην Αφρική και σε δύσκολα μέρη της ...
Να το καταλάβουμε καλά ...οι εκκλησιαστικές διαμάχες που έχουν υπόβαθρο τα γεωπολιτικά συμφέροντα δημιουργούν τραγωδίες και στο τέλος φτιάχνουν Αγίους .
Σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι εμείς πρέπει να συμπαραταχθούμε με την μόνη Αλήθεια που είναι ο Χριστός και όχι με εν δυνάμει θνησιγενείς ηγέτες .
Δρ.Κωνσταντίνοε Βαρδάκας 


Διαβάζουμε :
Ο Χριστός τον πλημμυρίζει με τη Χάρη Του
Μια εικόνα, 1000 λέξεις! Με σταθερό βλέμμα, ήρεμη και γαλήνια ψυχή, αγνή καρδιά, αυτός ο νεαρός από την Γκόμα και Διευθυντής της Ορθόδοξης Χορωδίας, χωρίς να περιμένει να τον πάρει ο φωτογράφος, προσεύχεται ενδόμυχα, νοερώς, περιμένοντας τον ιερέα να τον Κοινωνήσει. 

Φώτο από το άρθρο με το σχετικό φωτογραφικό υλικό βλ.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Το βλέμμα του είναι αμετακίνητο, και κοιτάει προς την ιερά Πρόθεση, στην Προσκομιδή, ακόμη και τα βλέφαρά του δεν κινούνται. Περιμένει το νεύμα του ιερέα, περιμένει το κάλεσμα του Θεού. Περιμένει, πάντα περιμένει, ποτέ δεν βιάζεται. Περιμένει όλοι να κοινωνήσουν, και αυτός; Πάντα τελευταίως και μόνος. Ψάλλει και δημιουργεί με τη μελωδική φωνή του την πνευματική ατμόσφαιρα της συντριβής και της κατανύξεως στους χριστιανούς, ανυψώνει τις ψυχές των πιστών στον Θεό, την ώρα της θείας λατρείας με τη γλυκιά και αγγελική φωνή του. Και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ως υπηρέτης όλων, περιμένει, περιμένει τον ιερέα να του κάνει νεύμα, να του πει «Ανδρέα, έλα να κοινωνήσεις κι εσύ!» Και μετά, με πολύ γαλήνιο τρόπο, κοινωνεί ευλαβώς. Και αυτό κάθε Κυριακή και κάθε μεγάλη εορτή. Και η Χάρη του Θεού τον λούζει ολοκληρωτικά και μεταδίδεται στο πρόσωπό του. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διοργανώνει πρόβες για τα παιδιά της Χορωδίας και τους μαθαίνει ύμνους, αλλά και πρόβες για τους νέους του κύκλου των Χαρούμενων Αγωνιστών της Γκόμας και τους μαθαίνει χριστιανικά τραγούδια. Πάει στο πανεπιστήμιο. Μένει στον Άγιο Νεκτάριο. Όλοι τον εκτιμούν και τον σέβονται. Δεν χρειάζεται να του δώσουμε μια δουλειά, τα κάνει όλα μόνος του: σκουπίζει το σπίτι, Ψωνίζει για το σπίτι, ετοιμάζει φαγητό για όλους. Υπηρετεί τους πάντες, κάνει σύνθημά του τα λόγια του Χριστού: « ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος. ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται» (Ματθ. 23:11-12). Και ο Χριστός μας τον λούζει και τον πλημμυρίζει με τη Χάρη Του.
Μητροπολίτης Γκόμας Αν Κονγκό κ.κ Τιμόθεος Ντούμπας