Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

τα νέα έρχονται από το Αμέρικα "Συνταγματικό πραξικόπημα ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ – Σε πανικό κατά του Donald Trump"

Διαβάζουμε : Σύμφωνα με το CBS News, ο Trump αντιμετωπίζει την αναθεώρηση του ομοσπονδιακού κατηγορητηρίου, το οποίο τον κατηγορεί ότι προσπάθησε παράνομα να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020.
Η εισαγγελική αυτή απόφαση στην ουσία αμφισβητεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι οι πρώην πρόεδροι έχουν ευρεία ασυλία από ποινική δίωξη.
Η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα των ΗΠΑ Jack Smith απέκτησε το αντικαθιστώμενο κατηγορητήριο στην Ουάσιγκτον, αν και ήταν πολύ απίθανο να προχωρήσει σε δίκη ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όταν ο Ρεπουμπλικανός Trump θα αντιμετωπίσει τη Δημοκρατική Αντιπρόεδρο Kamala Harris....
Το αναθεωρημένο κατηγορητήριο αναφέρει τις ίδιες τέσσερις κατηγορίες που απήγγειλε στον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο πέρυσι, εστιάζοντας στον ρόλο του Trump ως πολιτικού υποψηφίου που επιδιώκει να επανεκλεγεί εκείνη την εποχή
Αναφέρθηκε πριν καιρό  : "ακόμα και να βγει ο Τραμπ στην Αμερική μπορεί να έχουν εμφύλιο πόλεμο"
Και 
"το 41% των Αμερικανών ανησυχεί ότι ένας εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια"