Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Χάος και έρεβος στην Αμερική , στην Ελλάδα τι θα γίνει ;

Και αν αυτά είναι εν δυνάμει για τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τι θα γίνει ;
Διαβάζουμε:
"Η Wall Street Journal, επικαλούμενη στοιχεία από αναλυτές της αμερικανικής αγοράς ενέργειας, γράφει ότι το επόμενο έτος οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να δεκαπλασιαστούν.
Ζοφερό είναι το μέλλον του κόσμου. Ο ενεργειακός στραγγαλισμός είναι ένα σενάριο που θα βιώσει όλος ο δυτικός κόσμος.
Μια κιλοβατώρα για τους Αμερικανούς καταναλωτές το 2025 πιθανότατα θα κοστίσει δέκα φορές περισσότερο από ό,τι τώρα.
Σε αντίθεση με τις προσδοκίες, δεν φταίνε οι Ρώσοι για αυτό, αλλά η ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών, ιδιαίτερα η έκρηξη στην κατασκευή κέντρων δεδομένων, που καταβροχθίζουν την ηλεκτρική ενέργεια.
Οι αναλυτές έχουν υπολογίσει ότι στην τρέχουσα δυναμική, οι γίγαντες της ψηφιακής αγοράς εισάγουν τέτοιο αριθμό εγκαταστάσεων έντασης ενέργειας που ακόμη και αν ξεκινήσει η έκτακτη κατασκευή νέων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής αύριο, η θέση σε λειτουργία τους θα καθυστερήσει για χρόνια, αυξάνοντας έτσι περαιτέρω το χάσμα μεταξύ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κατανάλωσης.
Το αποτέλεσμα είναι μια αυξανόμενη έλλειψη, και κατά συνέπεια, οι τιμές θα αυξηθούν υπερβολικά."
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Αυτοί εκεί αιτιολογούν την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος με  τον παραπάνω λόγο  ..τι θα γίνει αν προκύψει και μια ενεργειακή κρίση λόγω ενός πολέμου ...χθές αναφέρθηκε ότι το πετρέλαιο μπορεί  να φτάσει τα 300 δολλάρια το βαρέλι αν κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ..
Και αν αυτά είναι εν δυνάμει για τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τι θα γίνει ;
Γιατί στην πατρίδα μας οι μνημονιάκηδες μας καθυστέρησαν να βγάλουμε το δικό μας πετρέλαιο ; Το κρατούσαν εχέγγυο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι ;
Μακρυά από τους προδότες και τους τυράννους .
Για αυτό πρέπει να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε ως αμαρτωλοί την Μητέρα του Αγίου Θεού μήπως μας περάσει σώους  εν μέσω της σκιάς του Άδη και του θανατικού που θα πέσει στον πλανήτη όλο .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνστσντίνος Βαρδάκας