Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

εδώ μας λένε ότι οι Ουκρανοί προελαύνουν ενώ το BBC μας λέει άλλα

 Reuters Δύο Ουκρανοί στρατιώτες στέκονται σε ένα χωράφι με ηλιοτρόπια κοντά στο Pokrovsk - και οι δύο είναι ντυμένοι με στρατιωτικό εξοπλισμό και κράνη, με τον άνδρα στο πρώτο πλάνο να κρατά ένα μεγάλο πολυβόλο

Reuters

Η Ουκρανία διατάζει την εκκένωση της πόλης καθώς η Ρωσία κερδίζει

Οι ουκρανικές αρχές διέταξαν την εκκένωση μιας βασικής πόλης στην περιοχή του Ντονμπάς, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν κέρδη στα ανατολικά της χώρας, παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οικογένειες με παιδιά που ζουν στο Pokrovsk και στα γύρω χωριά θα αναγκαστούν να φύγουν.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής κυβέρνησης της πόλης, Serhii Dobriak, είπε ότι οι κάτοικοι είχαν το πολύ δύο εβδομάδες για να διαφύγουν από τη ρωσική προέλαση.

Η στρατηγικής σημασίας πόλη είναι ένα από τα κύρια αμυντικά οχυρά της Ουκρανίας και βασικός υλικοτεχνικός κόμβος για τα στρατεύματα του Κιέβου στο ανατολικό μέτωπο.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας του Ντόνετσκ, Βαντίμ Φιλάσκιν, δήλωσε ότι πάνω από 53.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 4.000 παιδιών, παρέμειναν στην πόλη.

Είπε ότι οι αρχές έλαβαν την απόφαση να εκκενώσουν βίαια τα παιδιά και τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

«Όταν οι πόλεις μας βρίσκονται εντός εμβέλειας σχεδόν από οποιοδήποτε εχθρικό όπλο, η απόφαση για εκκένωση είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη».

Ο κ. Dobriak είπε ότι ο ρυθμός εκκένωσης από την πόλη έχει αυξηθεί σε περίπου 500 με 600 άτομα την ημέρα. Είπε ότι ενώ οι βασικές υπηρεσίες συνέχιζαν να λειτουργούν, πιθανότατα θα πάψουν σύντομα να λειτουργούν καθώς ο ρωσικός στρατός κλείνει μέσα.

Η εντολή εκκένωσης ήρθε ακόμη και όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι οι δυνάμεις του συνέχιζαν να σημειώνουν κέρδη κατά τη διάρκεια της εισβολής τους στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
ΠΗΓΗ https://www.bbc.com/news/articles/cr40wwzd4gyo

οι Ουκρανοί ανατινάζουν γέφυρες και οι Ρώσοι τάκα - τάκα τις ξαναστήνουν


το BBC Verify εντόπισε νέες γέφυρες πλωτού - προσωρινές, πλωτές διαβάσεις, που κατασκευάστηκαν γρήγορα και χρησιμοποιούνται ελλείψει μόνιμων κατασκευών - πάνω από τον ποταμό, που προφανώς κατασκευάστηκαν από ρωσικές δυνάμεις.

Σε αυτές τις δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν το Σάββατο, φαίνονται οι δύο πρόσφατα κατασκευασμένες διαβάσεις, κοντά στο Glushkovo.