Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

οι επόμενες δυο εβδομάδες φέρνουν "δώρα"

 

φώτο ηλιοβασίλεμα στους Αρχαίους Φιλίππους κοντά στην φυλακή του Αποστόλου Παύλου

- ο πολέμος πόλεμος και η ατζέντα ατζέντα - η επανεκκίνηση με τρόμο - ο κακός Ρώσος που χάνει από την Ουκρανία μέσα στην Ρωσία ( αν αληθεύει; )  - η συμφωνία για την Γάζα που δεν έρχεται - το Χρέος των ΗΠΑ- η σύγκρουση που φέρνει τα πάνω κάτω στην ενέργεια και την παγκόσμια οικονομία - στο βάθος οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ (θα γίνουν με επιστολική ψήφο πάλι;) και στο βάθος το θέμα με το Τέμενος του Ομάρ στα Ιεροσόλυμα ...και ξαφνικά στην επιφάνεια αυτών των ειδήσεων ένας ιός σκέτη ΕΥΛΟΓΙΑ επιταχύνει την ιστορία .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




τα δημοσιεύματα τρέχουν για να ενημερώσουν ή για να τρομάξουν;

 

Σοκ και δέος: Στα 315 τρισ. δολ. ή 333% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε το παγκόσμιο χρέος – Μέσα σε 4 χρόνια αυξήθηκε 55 τρισ δολ


Οι Times άθελά τους αποκαλύπτουν πως οι Ουκρανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην εισβολή στην περιοχή του Kursk εκπαιδεύτηκαν σε τακτικές αστικού πολέμου στο Ηνωμένο Βασίλειο


Mpox: Ανοίγουν άλλα 5 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

Η παρούσα έξαρση της ασθένειας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ξεκίνησε με την εξάπλωση ενός ενδημικού στελέχους γνωστού ως clade I. Όμως μια νέα παραλλαγή, η clade Ib, φαίνεται να εξαπλώνεται πιο εύκολα μέσω καθημερινών στενών επαφών, περιλαμβανομένων των σεξουαλικών επαφών.

«Λόγω των στενών συνδέσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αφρική, πρέπει να προετοιμαστούμε για περισσότερες εισαγόμενες μολύνσεις του clade I», δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού Πάμελα Ρέντι Βάγκνερ.

«στις 14 Αυγούστου 2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την επιδημία Mpox στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) και στις γειτονικές με εκείνη χώρες ως επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας με διεθνές ενδιαφέρον(Public Health Emergency of International Concern).


Στην κίνηση αυτή προέβη ο ΠΟΥ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην ΛΔΚ και της ανίχνευσης κρουσμάτων σε 4 γειτονικές χώρες (Μπουρούντι, Κένυα, Ρουάντα, Ουγκάντα) ενός νέου στελέχους του ιού που ανήκει στη φυλογενετική ομάδα Ιb. Επιπλέον το νέο στέλεχος στη ΛΔΚ εμφανίζεται με αυξημένη σοβαρότητα νόσου και αναφερόμενη θνητότητα μεταξύ 3% και 4%. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αναφερόμενη θνητότητα αντανακλά τις συνθήκες στη συγκεκριμένη χώρα και τη σημαντική υποδήλωση των ήπιων σε βαρύτητα κλινικών μορφών του νοσήματος.

Στις 14/08/2024 δηλώθηκε το πρώτο κρούσμα Mpox φυλογενετικής ομάδας Ιb στην Ευρώπη σε ταξιδιώτη από την Αφρική. Η μετάδοση του νοσήματος από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται κυρίως μέσω της επαφής με δερματικές βλάβες-σωματικά υγρά του πάσχοντος και μετά από παρατεταμένη στενή επαφή σε μικρή απόσταση και σπανιότερα από μολυσμένα αντικείμενα».