Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

πώς εξηγείται μέσα σε αυτό το καλοκαίρι να καίγονται τα τρία υψηλότερα βουνά στους αντίστοιχους τρεις νομούς που απαρτίζουν την Ανατολική Μακεδονία ;





η Κορυφογραμμή στο Παγγαίο Όρος 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/d3XK7Zu6q3I?si=3Fy07uy4SsyLrJ7k 

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αυτή την ερώτηση μας την έθεσε ιστορικός που με την δημοσιογραφική πένα του έδωσε μάχες κατά της διείσδυσης της τουρκικής προπαγάνδας στην ευρύτερη περιοχή της Αν Μακεδονίας και Θράκης .




Πάμε κατά αρχάς στο ιστορικό 

Τι συμβαίνει τώρα στο Παγγαίο Όρος που με τα πολλά μοναστήρια του βλ.της Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΙΙΝΙΣΣΗΣ θεωρείται και βουνό της Παναγίας μας ;
"Για τέταρτη μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στην κορυφογραμμή του όρους Παγγαίου, στην Καβάλα.

Οπως αναφέρει η voria.gr στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο από τις 22 Αυγούστου. Πάνω από 200 πυροσβέστες βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο."




φώτο το Φαλακρό Όρος 
τι έγινε λίγο πριν στο Φαλακρό Όρος στην ακριτική Δράμα;

"Περιβαλλοντική καταστροφή στο Φαλακρό Δράμας - Για έβδομη ημέρα καίει η φωτιά
Πάνω από 11.000 στρέμματα βλάστησης έχουν καεί στο βουνό - Το δύσβατο της περιοχής δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης
LifO Newsroom
23.07.2024 "


φώτο δορυφορική από τον Όρβηλο στην ακριτική περιοχή των Σερρών 
"Εντυπωσιακές είναι οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δασική πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος στις Σέρρες στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου του 2024 και έκαιγε για 27 ημέρες"
Αυτά εν ολίγοις 
Και πάμε στην ερώτηση ...
Εικάζουν  ως πιθανότερες αιτίες τους κεραυνούς σε συνδιασμό την παρατεταμένη ξηρασία και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή .
Τα ρίχνουμε όλα λοιπόν μέσα στην μηχανή της νέας εποχής και εξακολουθούμε να υπνοβατούμε;
Και αν δεν φταίνε οι "κεραυνοί του Δία" και έβαλαν το χεράκι τους σε συνδιασμό με την ξηρασία και τους αγέρηδες κάποιοι " στρατηγοί άνεμοι " καθότι η όλη περιοχή είναι άκρως υψίστης γεωπολιτικής σημασίας στα Βαλκάνια ;
Έλεγαν οι βυζαντινοί ιστορικοί ότι η στενή λωρίδα της Αν Μακεδονίας και της Θράκης συνδέουν άμεσα την Κωνσταντινούπολη με  τα Δυτικά Βαλκάνια.
Και σήμερα από εκεί διέρχονται ενεργειακοί διάδρομοι αλλά και η αξία της περιοχής εκτοξεύεται με την ύπαρξη εκεί κοιτασμάτων  των γνωστών σπάνιων γαιών απαραίτητων για την μετάβαση της εποχής μας στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας .
Τέλος πάντων το διακύβευμα είναι μεγάλο στην εν λόγω περιοχή .
Και αν πάμε στις προφητείες που κάποιους ενοχλούν, η εν λόγω περιοχή με την Εγνατία συνδέεται μέσω της Ιταλίας ( Οτράντο )  με τα ΣΤΕΝΑ. 
Για αυτό μπορεί κάποιοι να θέλουν να κάνουν την εν λόγω περιοχή " τζάμι" στους δορυφόρους .
Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση .
Γιατί επιτρέπει ο Δικαιοκρίτης ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να λαμπαδιάσουν κοντά στον μήνα της ΠΑΝΑΓΊΑΣ αυτά τα τρία ιστορικά βουνά της Αν Μακεδονίας ;
Αν πάμε και δούμε σκηνές της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων εις Παρισίους θα κατανοήσουμε πολλά .
Άλλωστε οι Γάλλοι σταυροφόροι στην Λατινοκρατία κατέλαβαν τις εν λόγω περιοχές  (αυτό είναι ένα απλό ιστορικό στοιχείο )
Τελικά ο χρόνος θα δείξει τι συμβαίνει καταλήξαμε με τον γνωστό μου αυτό ιστορικό, αρκεί να ζούμε με όσα τρομακτικά μπορεί να γίνουν στις μέρες μας .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς Επί των Επάλξεων .
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας