Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

" να είσαστε έτοιμοι για την Κύπρο , θα φάει γερό χαστούκι" μας λένε οι τούρκοι

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ - «Είναι η σειρά της Κύπρου μετά τη Γάζα;» γράφει σε άρθρο του Τούρκος αρθρογράφος που έχει τίτλο: «Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι ένας από τους λόγους για όσα συμβαίνουν στη Γάζα», όπου σημειώνει ότι μετά τη Γάζα θα έρθει η σειρά της Κύπρου και ότι η Τουρκία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αυτό που θα εξελιχθεί.

Στο άρθρο του, ο Μεχμέτ Τσεντίγκουλετς επεσήμανε ότι αυτό που συνέβη στη Γάζα πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο από την άποψη της φυλής και της θρησκείας, αλλά και από οικονομική άποψη.

«Πιστεύετε ότι πήγαν στην περιοχή για να εκτοπίσουν τους ανθρώπους της Γάζας; Μάλλον για το ότι υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου αξίας περίπου 1,5 – 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ανατολική Μεσόγειο Ο μεγάλος ενεργειακός πόλεμος έχει ξεκινήσει.

«Η Κύπρος γύρω της είναι γεμάτη με φυσικό αέριο»

Ο Τσεντίγκουλετς αναφέρει επίσης ότι η Κύπρος θα είναι η επόμενη σε αυτόν τον πόλεμο και υπενθυμίζει ότι τα περίχωρα του νησιού είναι γεμάτα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Δηλώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα ήθελαν να εξάγουν το φυσικό αέριο γύρω από το νησί το συντομότερο δυνατό, αλλά αφού η Τουρκία το εμπόδισε, η ιταλική εταιρεία Eni αποσύρθηκε από τις δραστηριότητες γεώτρησης και εξερεύνησης, Εκεί ο Τσεντίγκουλετς τονίζει, «Αλλά μπορεί να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή».

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Η Ευρώπη, η οποία εξαρτάται για πολλά χρόνια από τη Ρωσία, υποφέρει από ελλείψεις εφοδιασμού λόγω του ουκρανικού πολέμου.Χρειάζονται νέες πηγές ενέργειας. Εφόσον γίνεται κατανοητό ότι η πηγή που αναζητείται είναι στη Μεσόγειο, όλοι δημιουργούν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή».

Ο Τούρκος αρθρογράφος επισημαίνει: «Μετά τη Γάζα, μπορεί να είναι η σειρά της Κατεχόμενης Κύπρου» και ανέφερε τη συσσώρευση των Βρετανών και των Αμερικανών στην Κύπρο.

Από την άλλη, ο Τσεντίγκουλετς, υπενθυμίζει επίσης ότι μοιράστηκαν όπλα σε Έλληνες άνδρες στα νότια του νησιού και τόνισε την πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας να χτίσει ναυτική βάση στην Κύπρο.

Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ