Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ο ΔΙΩΚΤΗΣ διακηρύσει την πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τον Χριστό

 



" Ακόμα και οι Μπολσεβίκοι δε διακινδύνευαν να κάνουν τέτοιο βήμα, παρόλο που προέβησαν σε αιματηρές διώξεις κατά της Ορθοδοξίας" 


όμως είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με Οικουμενικό Πατριάρχη  ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ βλ.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


" Ακόμα και οι Μπολσεβίκοι δε διακινδύνευαν να κάνουν τέτοιο βήμα, παρόλο που προέβησαν σε αιματηρές διώξεις κατά της Ορθοδοξίας" 

Νοβίνσκι: ''Θα χρησιμοποιήσουν το εκκλησιαστικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία''

"Το νομοσχέδιο 8371 που εγκρίθηκε από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο και που ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση της Ουκρανικής Εκκλησίας, μπορεί να θεωρηθεί από τις ουκρανικές αρχές ως «κάρτα» στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία" τόνισε ο βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα και Πρωτοδιάκονος της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Βαντίμ Νοβίνσκι.

Ο κ. Νοβίνσκι μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, έγραψε ότι η 20η Αυγούστου 2024 θα μείνει στην ιστορία της Ουκρανίας ως ημέρα ντροπής και προδοσίας.

"Αυτό που συνέβη στις 20 Αυγούστου είναι μοναδικό στην ουσία του: για πρώτη φορά μετά από μια χιλιετία έγινε προσπάθεια νομικής απαγόρευσης της Εκκλησίας. Ακόμα και οι Μπολσεβίκοι δε διακινδύνευαν να κάνουν τέτοιο βήμα, παρόλο που προέβησαν σε αιματηρές διώξεις κατά της Ορθοδοξίας" - τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Νοβίνσκι.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νοβίνσκι υπογράμμισε ότι "ο Β. Ζελένσκι, υποστηρίζοντας αξιοθρήνητα ότι πέτυχε την «πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας», προσπαθεί στην πραγματικότητα να διακηρύξει πνευματική ανεξαρτησία από τον Χριστό. Τώρα θα μείνει στην ιστορία ως διώκτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας".

"Με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, οι ουκρανικές αρχές έδειξαν τον αντιχριστιανικό τους χαρακτήρα. Την ώρα που γίνεται προσπάθεια απαγόρευσης της κανονικής Ορθοδοξίας, νομιμοποιούν την κάνναβη, τον γάμο των ομοφυλοφίλων, τον τζόγο κτλ" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νοβίνσκι.

Ζελένσκι - Βαρθολομαίος

Ο Βαντίμ Νοβίνσκι αναφέρθηκε στον ρόλο του Ουκρανού Προέδρου και του Οικουμενικού Πατριάρχου, λέγοντας ότι "ο αντιεκκλησιαστικός αυτός νόμος είναι αποτέλεσμα κοινών ενεργειών μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Καθένας από αυτούς καθοδηγήθηκε από τους δικούς του στόχους, αλλά το Γραφείο του Προέδρου συντόνιζε συνεχώς τα σχέδιά του με τον Φανάρι."

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Κίεβο: Εκτός νόμου όποια Εκκλησία συνδέεται με την Μόσχα ( και τώρα θα λειτουργήσει ο πνευματικός νόμος για τον Ζελέ ) 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ - ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ...

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/