Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - σκληραίνει το Ιράν: Η δέσμευσή μας για αντίποινα κατά του Ισραήλ δεν θα αλλάξει από μια εκεχειρία στη Γάζα

 



Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε τη Δευτέρα 19/8 ότι οι συνεχιζόμενες συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα δεν συνδέονται επ' ουδενί με τα σχέδια της Τεχεράνης για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, για τη δολοφονία του Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου.

Τα σχόλια του εκπροσώπου του υπουργείου Nasser Kanaani αντικατοπτρίζουν τη θέση του Ιράν εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, καθώς η χώρα παραμένει αποφασισμένη να εκδικηθεί τη δολοφονία του Haniyeh.
«Δεν επιδιώκουμε την εντατικοποίηση της ανασφάλειας στην περιοχή. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες με καλές προθέσεις σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Εν τω μεταξύ, επιμένουμε στο νόμιμο δικαίωμα του Ιράν να πραγματοποιήσει τα δικαιώματά του και να τιμωρήσει τον επιτιθέμενο και να δημιουργήσει αποτρεπτικά μέτρα ενάντια σε ένα τρομοκρατικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του υπηρεσιακού ΥΠΕΞ της Τεχεράνης.