Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

ούτε ο Πούτιν διαμαρτυρήθηκε , ούτε ο Πάπας έντονα , μόνο αυτός που είναι "φυλακισμένος " από τον Χαζάρο Ζελένσκι

 

Μητροπολίτης Ονούφριος: ''Η Αγιά Σοφιά ανήκει σε εκείνους που την έχτισαν''

Παλαιές δηλώσεις του για να βλέπουμε τι γίνεται ( σήμερα μάλιστα ο Πούτιν ασπάστηκε το Κοράνιο με τον Καντιροφ  δίπλα του ...και ο Άγιος Ευγένιος ο Ροντιόνοφ ο νεομάρτυρας και στρατιώτης που τον πίεζαν να βγάλει τον Σταυρό του οι  Τσετσένοι αρνήθηκε και του έκοψαν το κεφάλι) ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου :"Μια χριστιανική ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να ανήκει σε εκείνους που την έχτισαν" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος, σχετικά με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο Μακαριώτατος καταδίκασε την ενέργεια αυτή της Τουρκίας, ενώ τόνισε ότι "η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί θα έχει αρνητικό αντίκτυπο".

"Η Εκκλησία θα συνεχίσει να προσεύχεται για την επιστροφή της Αγιάς Σοφιάς" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κιέβου, υπογράμμισε πως "όπως εμείς δεν καταλαμβάνουμε τζαμιά και τα μετατρέπουμε σε εκκλησίες, έτσι δεν πρέπει κανείς να καταλαμβάνει και Εκκλησίες".

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/38612-mitropolitis-onoufrios-i-agia-sofia-anikei-se-ekeinous-pou-tin-extisan