Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Άγιε Παπά Φώτη μας τα έλεγες πριν χρόνια " οι σιωνιστές δουλεύουνε , εμείς τι κάνουμε;"

 Τίμησαν τη μνήμη του παπά‑Φώτη στην εκκλησία που έχτισε ο ίδιος!

Φωτό Αρχείου

Τίμησαν τη μνήμη του παπά‑Φώτη στην εκκλησία που έχτισε ο ίδιος! Ένα φωτεινό παράδειγμα της Ορθοδοξίας «ο διά Χριστόν σαλός»

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 26/8/2024

Οι κάτοικοι των Παμφίλων γιόρτασαν με ιδιαίτερη ευλάβεια τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Αγίου Λουκά, ενός μοναστηριού που φέρει βαριά την πνευματική κληρονομιά του Παπαφώτη, του διά Χριστόν σαλού. Ο Παπαφώτης, μια σημαντική μορφή της Ορθοδοξίας, υπήρξε κτήτορας αυτής της Μονής και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην περιοχή με την ασκητική ζωή και το πνευματικό του έργο.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/oU-5vcKozG0?si=T-hcSIEC9MOqRiFJ

Ο Παπαφώτης γεννήθηκε στα Πάμφιλα και αφιέρωσε τη ζωή του στη διακονία των συνανθρώπων του και στην οικοδόμηση πνευματικών καταφυγίων. Ήταν Αγιορείτης μοναχός, μαθητής του Παπατύχωνα, ο οποίος ήταν πνευματικός πατέρας και του Αγίου Παϊσίου. Η πνευματική του κληρονομιά είναι ανεκτίμητη, καθώς διαμόρφωσε τις συνειδήσεις πολλών ανθρώπων στη Λέσβο.

Στη διάρκεια της ζωής του, ο Παπαφώτης δημιούργησε πολλά έργα στο νησί μεταξύ αυτών και την Ιερά Μονή του Αγίου Λουκά. Ο ίδιος κουβαλούσε υλικά για την κατασκευή της, αποδεικνύοντας τη μεγάλη του αφοσίωση στο έργο του. Σήμερα, οι κάτοικοι των Παμφίλων θεωρούν χρέος τους να συνεχίζουν το έργο του και να διακονούν στη Μονή αυτή, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία.

πηγή https://www.stonisi.gr/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Άγιε Παπά Φώτη μας τα έλεγες πριν χρόνια " οι σιωνιστές δουλεύουνε , εμείς τι κάνουμε;" 

Παπά Φώτης :"οι σιωνιστές εργάζονται παλληκάρι μου, εμείς τι κάνουμε; Τώρα το ρίξαμε στο ραχάτι, σε λίγο να δεις τι θα γίνει;".

Από την ΛΕΣΒΟ μας που δοκιμάσθηκε σκληρά με το μεταναστευτικό του σουλτάνου και από που κρύβεται πίσω από αυτό και έρχεται ...
 Επί 20 έτη αντί για καλημέρα μας χαιρετούσε με το: « Oι σιωνιστές εργάζονται, εμείς τι κάνουμε;» 
ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΔΙΚΟ;
το παρακάτω άρθρο γράφτηκε τον ΜΑΙΟ του 2013 και γίνεται μέρα με την μέρα επίκαιρο 


5 Μαρτίου στην μνήμη του νέου δια Χριστού Σαλού Πατέρα και Γέροντος της ΑΓΙΟΤΟΚΟΥ Νήσου της Λέσβου, Παπά Φώτη του Λαυριώτη

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗΣ Ο ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ, το αηδόνι της Μυτιλήνης που ξετρελάθηκε από την Χαρά της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και έκανε ευλογημένες σαλότητες για να μας συνετίσει εν ΧΡΙΣΤΩ.