Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

η Μεταπολίτευση και τα "τέκνα" της σε ισχυρή περιδήνηση

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

Αρχής γενομένης με μια υπόθεση πριν εννέα χρόνια που έρχεται τώρα εις το φως  με τον θεματικό τίτλο "τα σαπάκια" και πρωταγωνιστές γνωστές πολιτικές  μορφές της περιόδου εκείνης .

Από το πρωί μέχρι το βράδι βρήκαν θέμα και μας ζαλίζουν για να ξεχάσουμε ...
Να ξεχάσουμε αυτό που έρχεται και είναι συσσωρευμένοι λογαριασμοί παλαιών και νέων σκανδάλων που θα πρέπει να τα επωμιστεί εκ του ασφαλούς πάλι ο Ελληνικός Λαός ή το  ποίμνιο το  άφωνο μέσω της έμμεσης καταλήστευσης των ελπίδων , των ονείρων του και του οικογενειακού του προϋπολογισμού;

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι μετά τις Ευρωεκλογές σε μια καθοδική πορεία δίχως πάτο και οι κακοπληρωμένοι συμβουλάτορες ή οι maker olinion  προσπαθουν να αντιστρέψουν την κάθοδο με πλήγματα στον αντίπαλο .
50 χρόνια σκανδαλισμού και ακολασίας ψηλαφητής σε όλες τις εκφάνσεις του δημοκρατικού βίου της νέας εποχής φέρνουν παραμονές ενός μεγάλου πολέμου που διακηρύσσεται πλέον σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ ..τι φέρνουν ;  την κορύφωση της διαπλοκής , της απαξίωσης ακόμα και της εθνικής μας ασφαλείας .

Φυσικά μόλις άρχισαν να δίνει ο ένας τον άλλο και όσοι δεν ήταν ψυλλιάσμενοι αλλά εις διαχρονικό νιρβάνα,  θα τα δουν και θα τα ακούσουν όλα .

Ουδείς γνωρίζει αν τα παγκόσμια παράκεντρα αποφάσισαν η Ελλάδα να εισέλθει εις πολιτική αστάθεια εν μέσω ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων συνόρων;

Γιατί επέτρεψε ο Άγιος Θεός ο λογαριασμός των 50 χρόνων μεταπολίτευσης να είναι συγκεντρωτικός για την δική μας γενιά , ίσως είναι ένα ερώτημα που αν κάνουμε λίγο υπομονή θα μας απαντητηθεί.

Πίσω όμως από τις νομικές , οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις των σκανδάλων υπάρχει  η πνευματική διάσταση που μπορεί να δώσει σοβαρές  απάντησεις  στον ιστορικό που θα γράφει για τις ημέρες  μας.

Χρόνια τώρα όμως πολλοί σωτήρες μιλούν για " επανάσταση" ουδείς για ΑΝΑΣΤΑΣΗ .

Δίχως το βίωμα της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ " επανάσταση"  δεν γίνεται γιατί έχουμε να παλαίψουμε τον ίδιο τον αντίδικο και με το εθνικό μας σπορ που είναι η ακαταίσχυντη συκοφαντία , χαρακτηριστική ιδιότητα του πονηρού πνεύματος  και των οργάνων του . 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας