Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

μπορεί να είναι και θέμα ωρών

 


Και τώρα ...

Σαν να παίζουν ρωσική ρουλέτα .

Όλα τα ΜΜΕ , όλα τα στρατηγικά επιχειρησιακά κέντρα αυτές τις ώρες κρατούν την αναπνοή τους .

Ο ανώτατος θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei φέρεται να πατάει τελικά το κουμπί του πολέμου, καθώς έδωσε στους Φρουρούς της Επανάστασης την εντολή να εξαπολύσουν «σκληρά αντίποινα» κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh.

Ειδικότερα, ο Ali Fadavi διοικητής του των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης , τόνισε ότι το στρατιωτικό σώμα του Ιράν έλαβε κατ' επείγουσα οδηγία από τον Ανώτατο Ηγέτη της Τεχεράνης για την πραγματοποίηση της «σκληρής επίθεσης», όπως μετέδωσε το ημι-επίσημο ιρανικό πρακτορείο Tasnim το απόγευμα της Παρασκευής 9/8.
Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στάσης για την Τεχεράνη, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα φερόμενα αντίποινα προς το Ισραήλ λάμβαναν συνεχώς αλλεπάλληλες αναβολές.
Κι αυτό διότι μέχρις στιγμής, φερόταν στους κύκλους της Τεχεράνης κυρίαρχη η προσέγγιση που ήθελε ματαίωση της επίθεσης και εξομάλυνση, μια γραμμή που εξέφρασε κυρίαρχα ο νεοκλεγείς μετριοπαθής πρόεδρος Masoud Pezeshkian.
Νωρίτερα, ο διοικητής της δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Esmail Qaani, έστειλε επιστολή στον νεοεκλεγέντα πολιτικό αρχηγό της Χαμάς, Yahya Sinwar, υποσχόμενος να εκδικηθεί τη δολοφονία του προηγούμενου ηγέτη της οργάνωσης, Ismail Haniyeh, που σημειώθηκε στην καρδιά της Τεχεράνης στα τέλη Ιουλίου.
«Υποσχόμαστε να εκδικηθούμε το αίμα του μάρτυρα Ismail Haniyeh στο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ισλαμική Δημοκρατία», έγραψε σχετικά ο Qaani" 


Ποιος θα χτυπήσει πρώτος ;
Σε πόσα δευτερόλεπτα θα κτυπήσει ο δεύτερος ;
Αν χτυπηθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν; (τότε θα έχουμε και επίσημη έναρξη της παγκόσμιας πολεμικής Ολυμπιάδας όλων των σύγχρονων όπλων )
Αν χτυπηθούν από τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν πυκνοκατοικημένες περιοχές;
Αν κλείσουν τα στρατηγικά Στενά του Ομάρ και του Ορμούζ και τι αντίκτυπο θα έχει στην Παγκόσμια οικονομία και τον ενεργειακό εφοδιασμό; (να ετοιμάσουμε τα ποδήλατα )
Αν "χτυπηθεί" το Τέμενος του Ομάρ;
Πώς θα αντιδράσουν οι Μουσουλμάνοι σε κάθε γωνιά του κόσμου και στην Ελλάδα που μας τους έφεραν ;
Τι θα κάνει ο Τούρκος στην αναμπουμπούλα;
Τι θα κάνει ο Ρώσος όταν δει να χτυπάνε το Ιράν ;
Τι επίδραση θα έχουν αυτά στο μακελειό που γίνεται στην Ουκρανία ;

Και πολλά άλλα ερωτήματα τίθενται .
Ένα όμως μας προβληματίζει περισσότερο.
Όταν έλεγε ο Άγιος Παϊσιος πριν 30 και έτη 
" Γήπεδο η Παλαιστίνη , Τάφος τους η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ" 
Το πρώτο έγινε κάνοντας γήπεδο την Γάζα , απομένει να επιβεβαιωθεί το δεύτερο.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ποτέ δεν βγάζει ψεύτες τους Αγίους του . 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας