Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

μπαίνει η Κύπρος στο μάτι του κυκλώνα τις επόμενες ώρες ;

Τι εννοεί;
Θα απομακρυνθούν Ευρωπαίοι πολίτες και άλλων χωρών από την Κύπρο λόγω των αναμενόμενων γεγονότων στην Μέση Ανατολή;
Πόσο θα επηρεαστεί η Κύπρος από αυτά;
Τι θα γίνει με την βουλιμία του τούρκου να φάγει αχόρταγα εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες αυτές ;
Διαβάζουμε;
"Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη απομάκρυνσης Ευρωπαίων ή υπηκόων τρίτων χωρών από την περιοχή, δήλωσε την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο κ. Αντωνίου είπε ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για εκκένωση της περιοχής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Εστία."


ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 


Σε διευκρινίσεις προβαίνει το Υπουργείο Άμυνας σε σχέση με «την κινητικότητα δυνάμεων φίλων χωρών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «αναφορικά με την κινητικότητα δυνάμεων φίλων χωρών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, το Υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι αυτή αφορά αποκλειστικά το πλαίσιο του ανθρωπιστικού ρόλου που έχει αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση εφαρμογής του «Σχεδίου Εστία» και την πιθανή απομάκρυνση αμάχων υπήκοων τρίτων χωρών, διαμέσου της χώρας μας, από ζώνες υψηλής επικινδυνότητας».

https://www.sigmalive.com/news/politics/1245151/ypam-i-kinitikotita-dynameon-stin-kypro-afora-to-sxedio-estia