Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

" έγινε σήμερα και είναι ΑΛΗΘΙΝΟ"

 Οι ψυχές έχουν ανάγκη και ζητούν συνέχεια να τις μνημονεύουμε … (αληθινή ιστορία )

«Κάποιο παλικάρι συνήθιζε να πηγαίνει κάθε Σάββατο στον εσπερινό πρόσφορο με τα ονόματα των κεκοιμημένων και του πατέρα του, έτυχε λοιπόν κάποιο Σάββατο να αρρωστήσει και να μην μπορέσει να πάει. Είχε όμως ήδη προμηθευτεί το πρόσφορο αλλά δεν μπορούσε να το στείλει στην εκκλησία. Τελικά δεν το έστειλε και το κράτησε ίσως για την επόμενη φορά ή αν γινόταν κάποια Θεία λειτουργία μισοβδόμαδα.
Όμως οι ψυχές των κεκοιμημένων από ότι κατάλαβε εκ των υστέρων περίμεναν και είχαν ανάγκη αυτό το πρόσφορο.
Έτσι κάποια καλή γερόντισσα που ήξερε αυτό το παλικάρι αλλά βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα μακριά, η οποία ξαγρυπνά και διαβάζει ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, είδε στον ύπνο της το ίδιο βράδυ αυτό το παλικάρι να της δίνει ένα μεγάλο και καλοφτιαγμένο πρόσφορο και να της λεει: «διάβασε το για την ψυχή του πατέρα μου».
Και πράγματι έτσι έγινε, η γερόντισσα διάβαζε από τον βαθύ όρθρο της Κυριακής το όνομα του πατέρα του και των άλλων ψυχών υπέρ αναπαύσεως και το έδωσε και στην θεία λειτουργία που τελέσθηκε στον μοναστήρι που βρισκόταν, χωρίς να γνωρίζει ότι το παλικάρι ήταν άρρωστο. Ξημέρωνε τότε Κυριακή - "ΤΩΝ ΕΝ ΕΦΕΣΩ ΑΓΙΩΝ ΕΠΤΑ ΠΑΙΔΩΝ" »
Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο, όταν οι ψυχές έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας επικοινωνούν με κάθε τρόπο μαζί μας. Να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για τις ψυχές αυτές μέχρι την Ανάσταση τους.
Αμήν
Θ.Π.
Κυριακή ΣΤ’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ «ΤΩΝ ΕΝ ΕΦΕΣΩ ΑΓΙΩΝ ΕΠΤΑ ΠΑΙΔΩΝ»
Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων 7 παίδων των εν Εφέσω, στις 4 Αυγούστου και στις 22 Οκτωβρίου τιμάται η Αφύπνιση (Ανάσταση) των Αγίων. Οι νέοι κλείσθηκαν επί Δεκίου σε σπήλαιο της Εφέσου. Αναστήθηκαν μετά από 194 χρόνια ως απάντηση σε αίρεση κατά της ανάστασης των νεκρών.
Tω αυτώ μηνί Δ', μνήμη των Aγίων επτά Παίδων των εν Eφέσω, Mαξιμιλιανού, Eξακουστωδιανού, Iαμβλίχου, Mαρτινιανού, Διονυσίου, Aντωνίνου, και Kωνσταντίνου.
Ἀπολυτίκιον. Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
Θείω Πνεύματι, ἀφθαρτισθέντες, πολυχρόνιον, ἤνυσαν ὕπνον, οἱ ἐν Ἐφέσῳ ἐπτάριθμοι Μάρτυρες, καὶ ἀναστάντες πιστοὺς ἐβεβαίωσαν, τὴν τῶν ἀνθρώπων κοινὴν ἐξανάστασιν ὅθεν ἅπαντες, συμφώνως τούτους τιμήσωμεν, δοξάζοντες Χριστὸν τὸν πολυέλεον.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
ΠΗΓΗ ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ